Sosyal medyanın günlük hayatın bir parçası olmasıyla birlikte özellikle genç kuşaklar da fiziksel görünümlerine "takıntılı" hale geldi. Birçok genç, görüntüsünde beğenmediği yerleri bu uygulamaların sunduğu filtreler sayesinde düzeltiyor. Elbette bununla yetinmeyip estetik kliniklerin kapısını çalanlar da çok. Kısacası herkes bir güzellik baskısı hissediyor.
#Melissa GilbertOnu, Türkiye dahil bütün dünya, ekran tarihine geçen bir diziyle tanımıştı. Sonu gelmeyecek gibi görünen yemyeşil çayırlarda, genç, güçlü ve kuvvetli, içi umutla dolu babanın inşa ettiği bir ahşap kulübede yeni bir hayata başlayan ailenin, saçları iki yandan örgülü küçük kızıydı.
#Melissa GilbertAdana'da doğuştan kulak yokluğu olarak bilinen 'mikrotia' hastası 2 yaşındaki Çınar'ın annesi Sevgi Zorlu (27), oğlunun tedavisi için yardım çağrısı yaptı. Eşinde de bu hastalığın olduğunu belirten Zorlu, "Çınar, çift kulak mikrotia hastası ve cihazla sesleri ayırt edebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılacak ameliyat ile kulak kanalları açılmasını, yaşıtları gibi rahatlıkla duyarak kreşe, parklara gitmesini istiyorum" dedi.
#AdanaAdana'da doğuştan kulak yokluğu olarak bilinen 'mikrotia' hastası 2 yaşındaki Çınar'ın annesi Sevgi Zorlu (27), oğlunun tedavisi için yardım çağrısı yaptı. Eşinde de bu hastalığın olduğunu belirten Zorlu, "Çınar, çift kulak mikrotia hastası ve cihazla sesleri ayırt edebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılacak ameliyat ile kulak kanalları açılmasını, yaşıtları gibi rahatlıkla duyarak kreşe, parklara gitmesini istiyorum" dedi.
#MikrotiaHızla gelişen teknolojinin yansımalarını gördüğümüz plastik cerrahide bu gelişmelerden en çok faydalanan operasyonlardan birisi de meme implant işlemleri. Gelişen görüntülü teknolojilerle ameliyat sonrasında nasıl bir değişiklik olacağını gören hasta, aynı zamanda yeni nesil implantlar sayesinde çok konforlu bir süreç geçirebiliyor.
#MemeUluğbey Araf 1, Ecem Nur ise henüz 1.5 yaşında. Her ikisinin de ortak sorunu kulaklarının hiç duymaması. Duyabilmeleri, konuşabilmeleri ve akranlarını yakalayabilmeleri için biyonik kulak (koklear implant) ameliyatı olmaları gerekiyor. Onlar ve diğer yüzlerce çocuğun ameliyatı, cihazları getiren firmalar ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki fiyat anlaşmazlığı yüzünden durdu.
#GazetehaberleriDiş hekimliğinden ortopediye, beyin cerrahisinden omurilik cerrahisine kadar kemikle ilgili birçok alanda kullanılan ve tamamı ithal edilen hayvan kaynaklı kemik grefti (kemik tozu), TÜBİTAK ve Sağlık Bakanlığının desteğiyle artık sığır kaynaklı olarak Türkiye'de üretilecek.
#Sağlık BakanlığıTürkiye’de ilk yapay omurilik diski üretildi. Mekanik mühendisi Deniz Erbulut ve Prof. Dr. Ali Fahir Özer tarafından geliştirilen ürünün özel tasarımıyla Türkiye’de 10 bin hastanın yardımına koşacak. Koç Grubu şirketlerinden Inventram’ın patentini aldığı ürün ABD’de de yer almaya hazırlanıyor. 10 gram ağırlığındaki diskin fiyatı ise yaklaşık 4 bin TL.
#PatentÇocuğu olmayan çiftlere de gazi ve harp malülleri ile ağır organ kayıpları yaşayanlara müjde! Devlet, tüp bebekte deneme sayısını 2'den 3'e çıkardı. 3.denemede katılım payını yüzde 20'ye indirdi. Ayrıca ikinci evliliklerinden çocuk sahibi olamayanların, önceki evliliklerinden çocuğunun bulunmaması şartı da kaldırıldı. Harp ve vazife malullerine de tüp bebekten yararlanma imkanı getirilirken, diş tedavisinde her bir implant için 700 lira ödenmesi kararlaştırıldı. Kişiye özel göz, tekerlekli sandalye, yürüme cihazları da devletçe ödeme kapsamına alındı.
Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun, başta biyonik kulak (koklear implant) olmak üzere sağlık kurulu raporuyla kullanılması zorunlu tıbbi cihazların faturalarının kâr payı da dahil tamamının ödemesine hükmettiği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bilin bakalım ne yaptı?
Mikrocerrahlar kanser nedeniyle memeleri alınmak zorunda kalınan hastalarına, karın yağlarıyla yeni meme dokusu biçimlendirebiliyor. Yenilenmiş organ ömür boyu kalıcı olduğu için de kadınlar travmatik sorunlar yaşamıyor. Ancak teknik birçok doktor tarafından henüz bilinmemekte.