Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'Türkiye 2024 Yılı Erken İklim Değerlendirmesi' verilerine göre Ocak- Ağustos dönemi aylık sıcaklık ortalaması 16,8 derece ölçülen 2024, 1971'den bu yana gerçekleşen en sıcak yıl oldu. 136 merkezde aylık maksimum sıcaklık rekoru kırıldı, 8 ayda 900 ekstrem doğa olayı yaşandı. Türkiye'nin en önemli ekstrem doğa olayları 15-18 Ağustos'ta İzmir'deki orman yangını, 12 Şubat'ta Antalya'daki şiddetli yağış ve sel, 5 Temmuz'da Amasra'daki yıldırım düşmesi olarak kayıtlara geçti.
#MeteorolojiMeteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 2024 ilkbaharı, son 53 yılın en sıcak 2'nci ilkbaharı oldu. 2024 ilkbahar mevsimi ortalama sıcaklığı 14,2 derece ile 1991-2020 ilkbahar mevsimi ortalama sıcaklığının 1,8 derece üzerinde gerçekleşti.
#MeteorolojiGösteri dünyasının bazı ünlüleri öyle bir, iki hatta üç çocukla yetinmiyor. Bir bebekleri dünyaya geldiğinde gözlerini hemen ondan sonra doğacaklara dikiyor... Belli ki kalabalık bir evde, çocukların yarattığı o sevimli kaosun içinde yaşamayı seviyorlar.
#Alec BaldwinSağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin tercih ettiği besin türlerinden biri de balık çeşitleri olmaktadır. Balıklar içerdikleri zengin omega 3 sayesinde sıklıkla tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olarak belirtilmektedir. Son zamanlarda uzmanların tüketilmesini özellikle tavsiye ettiği balıklar vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Tirsi balığı da bir balık türü olarak insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Peki, Tirsi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tirsi balığının faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Bir çatı altında tam 11 yıl... Ama bu kadar da değil. Bu arada neredeyse hiç ara vermeden gelen tam 7 tane çocuk. Buna rağmen ateşi sönmeyen bir aşk. Onca koşturma arasında sönmeyen heyecan. Bütün bunlar nasıl oluyor dersiniz?
#Alec BaldwinTIP tarihinde anatomi ve fizyolojinin gelişmemiş olduğu dönemlerde hastalıkların oluş mekanizmalarını ve tedavi yöntemlerini açıklamak amacıyla Egeli Hipokrates’in geliştirdiği fonksiyonel tıp görüşü olan humoral patoloji milattan önce 5. Yüzyıl’da ortaya çıktı. Ege’deki antik Anadolu medeniyetlerinden başlayıp Roma-Bizans imparatorlukları, İslam medeniyeti, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluklarında 18. Yüzyıl Rönesans dönemine kadar binlerce yıl tıp alanında egemen olan bu yöntemi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Hekimi Dr. Doğu Yıldırım anlattı.
#1Bir takvim yılı 365 gün 6 saat 43 dakika 12 saniyeden oluşmaktadır. Ancak günlük hayatta kolaylık olması için 1 yıl 365 gün olarak kabul edilmektedir. 1 yıl aynı zamanda ay, gün ve hafta cinsinden de ifade edilebilmektedir. 1 yıl 12 aydan oluşmaktadır. Bu durumda 365 gün, 12 ay olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, yaza mahsul fideleme ve ekme işleri yavaş yavaş başlamış oldu. Bunların arasında, yazın yemekten en çok zevk aldığımız mısır ekimi yer alıyor. Peki, mısır ne zaman, nasıl ekilir? İşte mısır ekimi hakkında bilmek istedikleriniz...
#Mısır TohumuGünümüzde İspanyolca dizilerin popülerliğinin artmasıyla İspanyolca diline ilgi de artış göstermiştir. Özellikle basit konuşma cümleleri önem taşımaktadır. Bu bakımdan İspanyolca mevsimleri ve okunuşlarını öğrenebilir ve bunlarla cümleler kurabilirsiniz. Sizin için İspanyolca mevsimler nelerdir? İspanyolca mevsimlerin okunuşları nasıldır detaylarıyla derledik.
Kar çiçeği, düğün çiçeğigiller familyasından olan bir bitki türüdür. 16. yüzyıldan bu yana yetiştiriciliği yapılan kar çiçeği hakkında bilinmeyen birçok nokta bulunuyor. Kar çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır, anlamı nedir, özellikleri ve faydaları nelerdir, sulanması nasıl yapılmalı gibi soruları yanıtladık.
#Kar ÇiçeğiTadı ve lezzeti ile farklı çeşitleri ile hem büyükleri hem de küçükleri kendine bağlayan mısır, uzun yıllardır var olan bir bitkidir. Çok sevilen bu bitkinin tarımı ise hep merak konusu olmuştur. Web aramalarında sıkça yer verilen mısır tarımı hakkında ve mısır ürünü hakkında tüm detayları derledik.
Uzun yıllar boyunca Mürver ağacı ile ilgili farklı batıl inançlar günümüze kadar gelmiştir. Pek çok kişi bu ağacı kesmenin ve zarar vermenin içerisindeki doğa üstü varlıkları uyandırdığına hala inanmaktadır. Peki, Mürver ağacı nedir, nasıl yetişir, faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Zerdali ülkemizin bazı yörelerinde kayısı meyvesinin adı olarak kullanılsa da aslında sadece kayısının bir türünün adıdır. Biraz da bu kullanım kargaşasından olsa gerek, kelimenin doğru anlamının ne olduğu hakkında araştırmalar yapıldığı görülüyor. Zerdali ağacının kayısıdan farkları, nasıl ve nerede yetiştiği, özellikleri ve faydaları gibi bilgileri derledik.
#İcerikahberMantarlar bitkisel besinler arasında oldukça sağlıklı besinlerden birisidir. Özellikle et ile neredeyse eş değer protein içermesi bakımından oldukça faydalı besinler arasında yer almaktadır. Mantarlar kendi içlerinde pek çok türe ayrılmaktadır. Bunlardan birisi cincile mantarlarıdır. Peki cincile mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Cincile mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
#Cincile Mantarı NedirDünya, Güneş etrafındaki turunu 365 gün 6 saatte tamamlar. Bir yılda tamamlanan bu yörüngesel hareket sonucu 4 mevsim (kış, ilkbahar, yaz, sonbahar) oluşur. Dünyanın geoid şeklinde olması dönme eksenin eğik olmasına neden olur. Bu da mevsimlerin meydana gelmesinde etkilidir. 8. sınıflar için mevsimlerin oluşumu konusunu detaylı bir şekilde anlattık.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Mevsimlerin Oluşumu Konu AnlatımıDünya'mız Güneş'in etrafında ve kendi etrafında belli kurala göre dönmektedir. Dönme hareketine bağlı olarak mevsimler oluşur ve bazı değişik olaylar yaşanır. Şimdi dünyamızın hareketlerini inceleyeceğiz ve neler oluşuyor bunlara bakacağız. İşte 4. sınıf fen bilimleri dünyamızın hareketleri konu anlatımı.
#4. Sınıf Fen Bilimleri Dünya'mızın Hareketleri Konu AnlatımıBir yılda dört mevsim vardır. Ve her mevsimde farklı sebze ve meyveler yetiştirilir. Biz de bu sebze ve meyveleri mevsiminde uygun şekilde sağlıkla yeriz. Şimdi hangi mevsimde ne gibi sebze ve meyveler bulunuyor bunlara bakacağız. İşte 2. sınıf hayat bilgisi mevsimine uygun sebze ve meyve konu anlatımı.
#2. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsimine Uygun Sebze Ve Meyve Konu AnlatımıMevsimine uygun giyinmek çok önemlidir. Böylece hem hastalıklardan korunmuş oluruz hem de çok sıcaklamak ya da üşümek konusunda önlemimizi almış oluruz. Şimdi hangi mevsimlerde nasıl giysiler giymemiz gerekir bunlara bakalım ve öğrenelim. İşte 2. sınıf hayat bilgisi mevsime göre giyinelim konu anlatımı.
#2. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsime Göre Giyinelim Konu Anlatımıİlkbahar mevsimi balıklarından levrek, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Güney Amerika'da 'Ceviche’ olarak bilinen levrek marin de bunlardan biri. Soğuk servis edilen levren marin yapımında soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi kolayca bulunan malzemeler yer alıyor. Peki, levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi...
#Levrek MarinCanlılar üçe ayrılır: İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler. Çevremizde kedi, köpek, kuş gibi birçok farklı hayvan bulunur. Bu hayvanların her birinin farklı özellikleri vardır. Ağaç ve çiçekler ise çevremizdeki bitkilere örneklerdir. 2. sınıflar için hayvan ve bitkilerin isimlerini özellikleriyle birlikte anlattık.
#2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayvanları Sevelim Bitki Yetiştirelim Konu AnlatımıCoğrafi açıdan en çok merak edilen konular arasında mevsimlerin oluşumu gelmektedir. Hem öğrenciler hem de pek çok insan farklı amaçlar doğrultusunda bu konuda bilgi almak için, internet üzerinden araştırma gerçekleştiriyor. Peki, mevsimler nelerdir? Mevsimler nasıl oluşur? Mevsimlerim oluşumu hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Mevsimler Nelerdir?VAN'ın Gevaş ilçesinde, Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmesine hüzünlenip, başını eğip ağladığına ve Hazreti Meryem'in gözyaşlarını simgelediğine inanıldığı için 'ağlayan gelin' olarak bilinen koruma altındaki ters laleler, çiçek açtı. Aydınocak mahalle mezarlığı içerisinde açan ve her yıl yüzlerce doğaseverin ziyaret ettiği ters laleleri, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilçe dışından kimse ziyaret edip, fotoğraf çekemiyor.
#Van