Trendyol Süper Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u 6-2 mağlup ederken sarı lacivertli formayı ilk kez 11'de başlayarak sırtına geçiren Oğuz Aydın, 11 dakikada attığı iki golle dikkat çekerken 17 sene sonra bir ilke imza atmış oldu.
#Oğuz AydınDoktor Mehmet Öz’ü federal sağlık hizmetleri olan Medicare ve Medicaid’in müdürlüğüne aday gösteren ABD’nin Seçilmiş Başkanı Trump, ‘Amerika’yı tekrar sağlıklı hale getirmek için Dr. Öz’den daha nitelikli bir doktor olmayabilir” dedi.
#Mehmet ÖzHavayolu yolculuğunda pasaport, vize, yurtdışına çıkış harç pulu gibi birçok şeyi göstermek gerçek bir yük haline geldi. Kolay doğrulanamayan belgeler, kontrol yapanların yolculara kuşkulu bakışları ve uzayıp giden kuyruklar havayolu yolculuğunu zaman zaman işkenceye çeviriyor. Yakın gelecekte uygulanması beklenen dijital seyahat sayesinde ise akıllı telefona yüklenecek bir dijital kimlikle tüm işlemlerden geçilebilecek.
#PasaportGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı. Peki, Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren Nobel ödülü aldı mı, ne ödülü aldı? İşte Canan DAğdeviren yaptığı çalışmalar
#Canan DağdevirenGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı.
#Doç. Dr. Canan DağdevirenKaraciğer nakli yapan ilk Türk doktor Prof. Dr. Münci Kalayoğlu' biyografisi ve hayatı, ölümünün ardından gündeme geldi. Son dakika haberine göre Münci Kalayoğlu 84 yaşında hayatını kaybetti. Dünya'nın önde gelen karaciğer nakli otoritelerinden biri olarak kabul edilen ve 50 yılı aşkın mesleki kariyerinde binlerce nakil gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, tıp dünyasında ‘Altın neşter’ olarak anılıyordu. 1977'de profesör unvanını alan Kalayoğlu, ABD'de organ transplantasyonu konusunda uzmanlık eğitimi aldıktan sonra oradaki nakillerle de karaciğer naklini yapan ilk Türk hekim unvanına sahip oldu. Peki, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu kimdir, kaç yaşında, neden öldü? İşte, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'nun hayatı hakkında bilgiler.
#Münci Kalayoğlu KimdirMüzik dünyasına bomba gibi düştü. Yazdığı, bestelediği ve söylediği şarkılar dillere dolandı. Başta Harbiye Açıkhava olmak üzere konserleri doldu taştı; “Sanırım ne yaşadığımı hâlâ tam olarak anlamadım” diyor. Müziği ticareti düşünerek yapmadığını ve kendini tatmin edecek bir şeyin peşinden koştuğunu söylüyor. Melike Şahin uzun zamandır beklenen ‘AKKOR’ isimli yeni albümünü çıkardı. Onunla müziğini, şarkılarını, hayatını ve aşkı konuştuk: “Pirüpak bir sevgiyi bu kadar korkusuzca verebilen biriyle hayatı paylaşmak en büyük şanslarımdan biri.”
#Melike ŞahinŞehir Tiyatroları, nam-ı diğer Darülbedayi 110. yaşını kutluyor. ‘Güzellikler evi’ anlamına gelen bu tarihi kurumun genel sanat yönetmenliğini 2022 yılından beri Ayşegül İşsever yürütüyor. Kendisi de Şehir Tiyatroları’nda yetişen, 38 yıldır ‘evin kızı’ olan Ayşegül Hanım ile buluştuk, hem onun hikâyesini dinledik hem de Darülbedayi’nin eski albümlerini karıştırdık.
#Şehir TiyatrolarıLucien Arkas’ın iş hayatının 60. yılı, İzmir Torbalı’da bulunan Lucien Arkas Bağları’nda kutlandı. Kutlamada Lucien Arkas’ın, 1964’te başlayan ve Türkiye’ye birçok farklı sektörde getirdiği ilkleri ve öncü girişimlerini konu alan kısa film gösteriminin ardından davetliler deneyimli gazeteci Ertuğrul Özkök ve Lucien Arkas’ın samimi sohbetini dinleme fırsatı buldu.
#1O, Türkiye’nin gururu… Dünya bilim camiasına, henüz 28 yaşındayken ‘giyilebilir kalp pili’ icadıyla imza atan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, BBC’nin ‘İlham Veren 100 Kadın’ listesinde de yer alıyor. Çalışmalarını The Massachusetts Instute of Technology (MIT) Media Lab’da sürdüren Dağdeviren, meme kanserini erken teşhis edebilecek giyilebilir elektronik sütyen çalışmalarına son hızla devam ediyor.
#Doç. Dr. DağdevirenDünyanın En Etkili Biliminsanları listesine giren Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ornitoloji ve çevre çalışmalarıyla biliniyor. Şekercioğlu bir biyofil, yani doğaya tutku derecesinde ilgi duyuyor. Birçok ilke imza atmış ve filmlerde rastladığımız türden bir biliminsanı. Kuşlar, böcekler, yılanlar ve envai çeşit hayvanla muhatap olan Şekercioğlu “Hayvanlardan korkmuyorum, onların davranışı öngörülebilir” diyor.
#Prof. Dr. Çağan ŞekercioğluÜlkemiz, zengin doğası ve kültürel mirasıyla dikkat çekerken, milli park sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak Sivas’ın Divriği ilçesi, tarihî ve doğal zenginlikleriyle birlikte milli park ilan edilerek Türkiye’nin 50'nci milli parkı oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre, Divriği’nin bu yeni statüsü, bölgenin doğa ve tarih tutkunları için cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak. Biz de bu güzel gelişme sonrası, güz mevsiminin en çok yakıştığı 8 milli parkı derledik. İşte tam da şu sıralar büyüleyici bir atmosfer sunan milli parklar…
#SeyahatUEFA Avrupa Ligi 4. hafta maçında Tottenham'ın temsilcimiz Galatasaray ile oynayacağı maç öncesinde İngilizlerden Türkiye incelemesi geldi. Türk futbolunda kulüplerin hedefleri ve yaptıkları kaleme alınırken, A Milli Takımımızın genç cevherlerine vurgu yapıldı.
#GALATASARAY