Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyulmaması nedeniyle kentte Kovid-19 vaka sayısının artmaya başladığını bildirdi. Baruş, "Kurallara uyulmaması nedeniyle son günlerde ilimizdeki Kovid-19 vaka sayısı artmaya başladı. Lütfen kurallara riayet edelim" dedi.
#Malatya Valisiİnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir süre önce yeni tip Corona Virüse (Kovid-19) karşı immün plazma yöntemiyle tedavisine başladıkları ve Türkiye'de bu yöntemin ilk kez uygulandığı 56 yaşındaki erkek hastanın Corona Virüsü yendiğini bildirdi.
#Prof. Dr. Ahmet Kızılayİnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir süre önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı immün plazma yöntemiyle tedavisine başladıkları ve Türkiye'de bu yöntemin ilk kez uygulandığı 56 yaşındaki erkek hastanın koronavirüsü yendiğini bildirdi.
#İlk Plazma TedavisiÇin'den sonra yeni tip Corona Virüse karşı plazma tedavisi dünyada Çin'in ardından ilk kez Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde başladı. Virüse karşı yüzde 80 başarı elde edilen tedavi için Corona Virüs bulaşması nedeni ile tedavi görerek taburcu edilen kişilerden, tedavisi devam eden hastalara plazma bağışlaması isteniyor.
#KoronavirusÇin'den sonra yeni tip Corona Virüse karşı plazma tedavisi dünyada Çin'in ardından ilk kez Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde başladı. Virüse karşı yüzde 80 başarı elde edilen tedavi için Corona Virüs bulaşması nedeni ile tedavi görerek taburcu edilen kişilerden, tedavisi devam eden hastalara plazma bağışlaması isteniyor.
#MalatyaTürkiye’de yaklaşık 5 milyondan fazla insan nadir görülen bir hastalık ile mücadele ediyor. Nadir hastalıkların bilinen en temel sebeplerinden biri akraba evliliği. Bu nedenle Türkiye, ne yazık ki nadir hastalık cenneti olarak değerlendiriliyor. Nadir hastalığa sahip birinin doğru teşhisi alması ise yaklaşık 7 yıl sürüyor. Her yıl Şubat ayı “Nadir Hastalıklar Farkındalık Ayı” olarak kabul edilirken Şubat ayının son gününde de Nadir Hastalıklar Günü olarak birçok etkinlik düzenleniyor.
#Araştırmacı İlaç Firmaları DerneğiHatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı yiyen 7 kişilik aileden Müfit Arslan (58) entübe edildi, 2'si çocuk 6 kişinin tedavisi sürüyor. Prof. Dr. Ahmet Sebe, "Müfit Arslan'ın durumunun kötü olduğunu belirtirerek, "Geldiğinde nöbet geçirdi, bilinç bozukluğu vardı. Genel durumu kötüleşince biz de entübe etmek durumunda kaldık" dedi. Sebe, "Bu balon balığının panzehiri yok. İçerisinde 'tetradoksin' dediğimiz özellikle balığın bağırsak ve karaciğerinde çok toksik bir madde var. Kişiler dokunmakla bile etkilenebiliyor" diye konuştu.
#Balon BalığıHatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı yiyen 7 kişilik aileden Müfit Arslan (58) entübe edildi, 2'si çocuk 6 kişinin tedavisi sürüyor. Prof. Dr. Ahmet Sebe, "Müfit Arslan'ın durumunun kötü olduğunu belirtirerek, "Geldiğinde nöbet geçirdi, bilinç bozukluğu vardı. Genel durumu kötüleşince biz de entübe etmek durumunda kaldık" dedi. Sebe, "Bu balon balığının panzehiri yok. İçerisinde 'tetradoksin' dediğimiz özellikle balığın bağırsak ve karaciğerinde çok toksik bir madde var. Kişiler dokunmakla bile etkilenebiliyor" diye konuştu.
#HatayMersin’deki Morca Mağarası’nda yaptığı bilimsel çalışmalar sırasında mide kanaması geçiren ABD’li mağara uzmanı Mark Dickey (40), düzenlenen uluslararası operasyonun ardından kurtarılıp 11 gün sonra yeryüzüne çıktı. Dickey’in 1040 metre derinlikten kurtarıldığı tarihi operasyonu Hürriyet muhabiri adım adım takip etti.
#MersinReal Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in talihsiz sakatlığının ardından genç yıldız için yeni bir yol haritası çizdi. İspanyol devinin izleyeceği tedavi sürecinin detayları ortaya çıktı.
#Arda GülerFenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, antrenmanlardaki kaliteli oyunu ve azmiyle kısa sürede ilgi odağı olurken Teknik Direktör Carlo Ancelotti'nin de gözünü girmişti. Real Madrid'in ABD kampında talihsiz bir sakatlık yaşayan Arda Güler'in ameliyat olabileceği belirtilirken İspanyol ekibinin önemli bir karar alabileceği öne sürüldü.
#Arda GülerReal Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler'in sağ diz iç menisküsünde sakatlık tespit edildi. İspanyol devinden yapılan açıklamada, genç oyuncunun ABD'deki kamptan ayrılacağı belirtildi. Öte yandan İspanyol basını, genç yıldızın sakatlığına ilişkin korkutan ihtimali manşetlerine taşıdı.
#Arda GülerÇoğunlukla hareketsizlikten ya da yanlış hareketten kaynaklanan omuz ağrıları yaşam kalitemizi bozuyor. Bazen de önemsemediğimiz, 'Nasıl olsa geçer' dediğimiz ağrılar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Tıpkı 37 yaşındaki D.K.'nin hafif hafif başlayan omuz ağrılarının hayatını kâbusa çevirmesi gibi… Peki her ağrı aynı mı? Hangi ağrılar ciddiye alınmalı?
#SağlıkÖzellikle estetik ve güzellik alanlarında adı sıklıkla duyulan PRP; saç dökülmelerinde, travma ve eklem yaralanmalarında, kireçlenmede, ameliyat sonrası iyileşme süreçlerini hızlandırmada ve bunun birlikte günümüzde sıklıkla ürolojik hastalıklarda da kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir.
#PRPRusya ve Ukrayna arasında süren savaşın 80’inci gününe girdik. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
#PutinCovid-19 ile mücadelede zorlu düşman olarak görülen sitokin fırtınası, "bağışıklık sisteminin dosttan düşmana dönüştüğü an" olarak adlandırılıyor. Covid-19 virüsü kapmış olan hastalarda ortaya çıkabilen sitokin fırtınası yıkıcı hasarların artışına ve ölüme neden oluyor. Peki, sitokin fırtınası nedir, kaçıncı gün ortaya çıkar? İşte sitokin fırtınası ile ilgili bilgiler...
#Sitokin FırtınasıTürkiye’nin ilk yerli plazma üretim tesisinin temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla atıldı. Varank, “Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye’de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Yani bu fabrika, dünyada bu alandaki 13’üncü tesis olacak” dedi. Tesisin, 2023’te devreye alınması hedefleniyor.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıApne en çok görülen hastalıklardan bir tanesidir. Apne kavramını ve hastalığını ilk defa duyan kişiler apnenin tam olarak ne olduğunu merak etmektedirler. Apne kavramı son yılarda internet üzerinden sürekli olarak araştırılmakta ve araştırılmaya devam etmektedir. Apnenin nasıl tedavi edildiği de en çok araştırılanlar arasındadır. Peki, apne nedir? Apne nasıl tedavi edilir? İşte apne ile ilgili tüm detaylar.
#Apne NedirDünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisiyle ilgili akıllarda çok önemli bir soru var: Neden hâlâ kesin bir çaresi bulunamadı bu belanın? Biz de sizin için bu soruya yanıt aradık. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz...
#RemdesivirÜnlü oyuncu Salma Hayek, bugüne kadar kimseye açıklamadığı bir gerçeği ilk kez dile getirdi. Covid 19 pandemisinin ilk döneminde virüs kaptığını anlatan 54 yaşındaki Hayek, "Beni hastaneye götürmek için yalvaran doktoruma 'Bırakın evimde öleyim' dedim" sözleriyle yaşadığı koronavirüs kabusunu anlattı. Hayek, geçen yıl koronavirüs testi yaptırırken çekilen bir videosunu da sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
#Salma HayekKuersetinin, birçok meyve, sebze ve tohumda bulunan doğal bir pigment olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ümit Savaşçı, “Kuersetinin, diyette en bol bulunan antioksidanlardan biridir. Vücudunuzun kronik hastalıklarla bağlantılı olan serbest radikal hasarıyla savaşmasına yardımcı olmada önemli bir rol oynar” dedi.
#Doç. Dr. Ümit SavaşçıCovid-19 döneminde her gün yeni bir kavram öğreniyoruz. Almanya, Covid-19 aşısı teminindeki eksikliği monoklonal antikorlara dayalı yeni bir ilaçla telafi edeceğini açıkladı. Gündemin en merak edilen konularından biri haline gelen monoklonal antikorlarla ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Monoklonal AntikorMonoklonal antikorların adını ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteylinde duymuştu. Almanya'da uygulanmaya başlayacak olan bu antikor tedavisi salgınla mücadele konusunda büyük umut sağlıyor.
#Monoklonal AntikorBilim insanları, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) çare olarak İmmün plazma tedavisini gösteriyor. İlk defa 1890'lı yıllarda uygulan immün plazma tedavisi, daha sonra dünyada 1918 gribi, kızamık, çocuk felci, suçiçeği, SARS ve Ebola gibi salgınlarda da kullanıldı. Peki, immün plazma tedavisi nedir?
#İmmün Plazma Tedavisi Nedir?