haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 361 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, kendi kliniğinde hasta kabulüne başladı. 26 yıllık hekimlik deneyimlerini şimdi de kendi kliniğinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dr. Sevil Tunabayoğlu, “Geniş, ferah ve konforlu bir alanda hastalarımıza daha uzun zaman ayırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için klinik açmaya karar verdim” diye konuştu.
#1Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sonrasında vertigo hastalığı normal zamanlara göre 2 kat arttı. Doç. Dr. Talih Özdaş, genellikle psikolojik nedenlere bağlı tansiyon ya da şekerin düşmesi sonucu vertigo gibi baş dönmesi hissi yaşatan dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.
#DepremKahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sonrasında vertigo hastalığı normal zamanlara göre 2 kat arttı. Doç. Dr. Talih Özdaş, genellikle psikolojik nedenlere bağlı tansiyon ya da şekerin düşmesi sonucu vertigo gibi baş dönmesi hissi yaşatan dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.
#AdanaÇocukların gelişim süreçlerinde ortaya çıkabilecek birçok psikiyatrik bozukluk vardır. Bazı çocuklarda psikolojik bozukluklar kolay bir şekilde teşhis edilebilirken bazı çocuklarda bu durum tam tersi olabilir. Çocuklarda görülen psikolojik bozukluklardan biri de hiperaktivitedir. Hiperaktivite nedir, nasıl anlaşılır? Çocuklarda hiperaktif tanısı kaç yaşında konulur? Sizler için hiperaktivite hakkında merak edilenleri derledik.
BUGÜN biraz “sağlık” diyelim, sıradışı bir doktorun dediklerine göz atalım. Türkiye’de ilk kez, “Titreşim Tıbbı” kitabını yazan, ardından “Açlık Diyeti” yayımlanan Dr. Murat Balanlı, iç hastalıkları uzmanı olmasına karşın, hastalarını ilaçsız tedavi ediyor. Hastalıkları iyileştirmek için hekimin kendisinin ilaç gibi olması gerektiğine inanıyor.
#İzmiBitkisel yağlar, en doğal tedavi yöntemlerinden biridir. İlaçsız tedavi olmak isteyenlerin ilk tercihi olan bitkisel ürünlere bu yağları da dahil edebiliriz. Çuha çiçeği yağıda faydası saymakla bitmeyen çok özel yağlardan bir tanesidir. Bu yağı daha detaylı öğrenmek için sizde yazımızı okuyabilirsiniz.
#Çuha Çiçeği YağıMigrenin, tüm baş ağrısı hastalıkları içinde doktora en fazla başvuru nedeni olan durum olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Didem Er, "Migren tanısı için özel bir laboratuvar testi veya radyolojik inceleme yoktur. İnsanlık tarihi kadar eski bir hastalık olan migren toplum için oldukça önemli bir sağlık sorunudur” dedi.
#MigrenŞEKER hastalarının cinsel sağlık sorunları yaşadığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Yaşam tarzı değişiklikleri ve yeni tedavi yöntemleriyle sorun ortadan kalkabiliyor. Diyabet, testosteron hormonunu da düşürüyor böyle olunca şeker hastası erkeklerde isteksizlik ve sertleşme sorunu görülme riski normal erkeklere göre üç kat artıyor" dedi.
#Prof. Dr. Halim HattatTıbbın insanlık tarihi kadar eski ve klâsik uygulamalarından olan ellerden gelen şifa olarak adlandırılan ameliyatsız, iğnesiz ve ilaçsız tedavi yöntemi manuel terapi, sağlık sorunu yaşayan kişiler tarafından özellikle bu dönemde büyük ilgi görüyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Göksel Çelebi, çok eskilere dayanan bu yöntemi anlatıyor.
#Manuel TerapiBir insanın vücudu günde yaklaşık olarak 1-2 litre mukus üretmektedir. Mukus denilen madde ise; ağız, boğaz, geniz, burun, mide gibi bölgelerin nemli kalmasını sağlamaktadır. Mukusun normal görevinin gerektiği gibi yaptığı durumlarda boğazdan zararsız şekilde geriye doğru akar. Bu durumlarda da mukusu kişi tarafından fark edilmez.
#Geniz AkıntısıAntibiyotikler, bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan ve insan sağlığı açısından çok büyük öneme sahip ilaçlardır. Kelime anlamı ile “antibiyotik” terimi, “hayata karşı” demektir. Bu kimyasal maddeler, bakterilerin çoğalmasını önlemekte ve bazen de bakterileri öldürmektedir.
#Antibiyotikİlaçsız Yaşam, Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi, Mutluluk Kürleri, Diyabet ve Zayıflama Kürleri kitaplarının yazarı Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’ın, “Mutluluk için Sağlıklı Yaşam Planı” sunduğu beşinci kitabı Mutluluk Kürleri 2, yayınlandı.
#Mutluluk Kürleriİlaçsız Yaşam, Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi, Mutluluk Kürleri, Diyabet ve Zayıflama Kürleri kitaplarının yazarı Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’ın, “Mutluluk için Sağlıklı Yaşam Planı” sunduğu beşinci kitabı Mutluluk Kürleri 2, yayınlandı.
#Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit AktaşRuh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Önder Sönmez, melek otu çayının depresyon hastalarının üzüntü, öfke ve uyku bozukluğuna çözüm olabileceğini belirterek, "Yatıştırıcı özelliği bulunan melek otu, hastanın zihinsel rahatlama yaşamasını sağlayacaktır" dedi.
#Melek Otu“İnsanı hayattan soğutan baş ağrılarıyla migren, günümüzde her 10 kişiden birinde mevcut. Bu hastalık özellikle hamilelik döneminde kişiye kabus yaşatabiliyor” diyen Beyin Cerrahı Doç. Dr. Tufan Cansever, tamamlayıcı tıp tedavileriyle hamilelik döneminde migrenle başa çıkmanın yollarını anlatıyor.
#GebelikUluslararası Pazarlama Servisinin (IMS) 2014 verilerine göre Türkiye’de antidepresan kullanan kişi sayısı 8 milyonu geçti. Sağlık Bakanlığı 2015 verilerine göre ise Türkiye’de her 10 kişiden 1’i antidepresan kullanıyor. Bu rakam içinde çocukların sayısı da bir hayli fazla. Nedenlerini ve sonuçlarını Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli ile konuştuk.
#Çocuk