Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, iki ülke arasındaki '2025 İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması'nı imzaladı. Cevdet Yılmaz, "2025 yılı anlaşması çerçevesinde 18,5 milyar lira yeni ödenek tahsis edilirken, devirlerle birlikte toplam kaynak 21 milyar liraya ulaşmaktadır" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile yaptığı ortak basın toplantısında "Hepimiz, değer üreten ve kendi kendine yeten bir KKTC ekonomisi istiyoruz. Hepimiz, yarının kısa vadeli planlarının değil orta ve uzun vadeli büyük hedeflerin konuşulduğu, sürdürülebilir yapıda bir Kuzey Kıbrıs istiyoruz" dedi.
#Fuat OktayCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında imzalanan '2020 İktisadi Ve Mali İş Birliği Anlaşması'na ilişkin, "Anlaşma, salgının ekonomide açtığı yaraların hızla iyileştirilmesine destek verecek şekilde, güçlü bir gelecek projeksiyonu ile tasarlanmıştır. Anlaşma ile 2 milyar 288 milyon 976 bin lira tutarındaki mali kaynağı hibe ve kredi şeklinde aktarıyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OktayCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Bakan Dendias'a sert tepki gösteren Erdoğan, "Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım." dedi. TSK'nın Kuzey Irak'taki operasyonları hakkında konuşan Erdoğan, "Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Önünde sonunda kazanan inşallah yine biz olacağız. Artık onları bekleyen son yakındır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İsrail yaptıklarının cezasını çekmeli, bu ceza bir daha kimsenin böylesi bir zulmü aklından geçirememesini sağlayacak kadar ibretlik olmalıdır." mesajında bulundu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan1950’lilerden beri dünya kirlenmeyi de hızlandıran yeni bir istismar ekonomisine girmiştir. Tabiatın tahribi artmıştır. Dünya kesif bir kirlenme ve asıl beteri beslenme krizine doğru gidiyor. Nüfusun artışında azalma bekleniyor. Ama bu herhâlde öbür çöküşü karşılayacak kadar olmayacak. Gelecekte su ve gıda problemi büyüyecek ve kavgalar bunun etrafında dönecek.
#2. Dünya SavaşıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. KKTC'deki yol gerginliğiyle ilgili BM'ye tepki gösteren Erdoğan, "BM Barış Gücü askerlerinin, KKTC topraklarındaki fiziki müdahalesi bizim kesinlikle kabul etmeyeceğimiz bir husustur" ifadelerini kullandı. "Alınan önlemlerle otomotiv fiyatlarındaki balon sönmeye başladı" diyen Erdoğan, "Fahiş fiyatların olduğu diğer sektörlerde de alınan önlemlerin etkilerini yakında göreceğiz" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depreminin etkilerine değinen Erdoğan, "Gerçekleştiği alan ve etkilediği nüfus bakımından tarihimizin en büyük afeti olan depremlerin üzerinden henüz 5,5 ay geçti. 180 bin civarında konut ve köy evinin inşa süresi başlamıştır. İnşallah sonbaharla birlikte konutları vatandaşlarımıza peyderpey teslim etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. "Son haftalarda atılan adımların, depremin artık ertelenemez hale gelen mali yükünü karşılayabilmek için düzeltmeler olarak görülmesi şarttır" sözleriyle ekonomiye ilişkin de önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanımızın tasarruf anlayışında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Yastık altında duran bu varlıkların iktisadi işleyişe dolayısıyla istihdama ve üretime katkısı olmuyor. Onun için gelin. Milletime sesleniyorum. Biz verim ekonomisinden yana olalım, israf ekonomisini bir kenara koyalım. Bu ne milletime ne de devletimize hiçbir faydası yoktur." dedi. Enflasyonla mücadeleye ilişkin ise Cumhurbaşkanı, "Enflasyon başta olmak üzere ekonomideki sıkıntıların üstesinden geleceğiz. İstihdamı artıracak, enflasyonu düşürecek, finansal düzenlemeyi sağlayacak tedbirleri alacak, sonuçlandıracak, ortaya çıkan zenginliği milletimizin her bir ferdine yayacak politika izliyoruz." şeklinde konuştu.
#Kabine ToplantısıFrankfurt’ta 39. kez düzenlenen Türk Bankacılar Buluşması’nda Avrupa’da yerleşik Türk bankalarının yöneticileriyle yabancı yatırım, finansal kuruluş ve siyaset dünyasından insanlar bir araya geldi. Buluşmaya katılan Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Türkiye kökenlilerin bankalar, finansal ve global kuruluşlarında yönetici pozisyonlarında çalıştıklarını görmenin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Türk bankacılar, girişimcilere ekonomik kriz dönemiyle ilgili bir dizi tavsiyelerde bulundular.
#AVRUPADAN HABERCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ülkemizin KKTC'ye bakışı hiçbir zaman kazanç hevesinin ürünü olmamıştır" ifadelerini kullandı. Oktay, "Biz Kıbrıs Türkü'nün ürettiği, ilerlediği ve refah seviyesinin arttığı bir ada arzusundayız." diye konuştu.
#Fuat OktayKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında, İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşmasını Demirören Haber Ajansı (DHA) değerlendirdi. Amcaoğlu, Türkiye’nin koronavirüs (Covid-19) sonrasında ekonomik sıkıntılar yaşayan KKTC’ye yaptığı mali desteğe teşekkür ederek, "İyi ki varsın anavatan Türkiyem" dedi.
#KKTCFakirliğe, kirliliğe, işsizliğe, emek sömürüsüne, gelir dağılımındaki uçuruma karşılar. Marx, Che, Kant, Tolstoy, Keynes´ten ilham alıyorlar. Örgütlü değiller ama internet üzerinden haberleşiyorlar. Ülke ülke gezip ´zenginlerin´ toplantılarını basıyorlar. Küreselleşme karşıtları seslerini ´şiddetle´ duyursalar da hızla büyüyorlar.<br><br><br>