İyi yemek yapmak sadece yazılı tarifleri eksiksiz uygulamak demek değildir; yemeği yaparken harcadığınız zaman, efor ve elde edeceğiniz verim de buna değmelidir. Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesi ise, mutfağınızda dikkat etmeniz gereken bazı detaylara bağlıdır. Kullandığınız tencere ve tavalar, mutfaktaki başarınızın anahtarıdır. O halde, iyi bir tava veya tencere seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Karaca ile Refika Birgül’ün iş birliğiyle geliştirilen Swiss Crystal serisi, mutfakta pratik ve güvenilir bir deneyim sunmak için tasarlandı. Refika’nın mutfaktaki bilgi birikimi ve güvenilirliği, Swiss Crystal serisinin her detayında hayat buluyor. İşte yanmaz yapışmaz tava seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik.
#Sponsorlu İçerikCumhuriyet'in bu sofra kültürü mirasını modern dönemde yaşatmak isteyen Karaca, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu’nu tasarladı. Atatürk'ün vizyonundan ilham alınarak hazırlanan koleksiyon, Cumhuriyet’in simgelerini ve değerlerini günümüzün sofralarına taşımayı amaçlıyor. İşte onu benzersiz hale getiren 4 muhteşem detay.
#Sponsorlu İçerikGeçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Süper Kupa'ya uzanmak için kozlarını paylaşırken siz de bu mücadelenin heyecanını Tek Maç, Canlı Bahis, Canlı Sohbet, Şampiyon Oran seçenekleri ve Türkiye'nin "En Yüksek" iddaa oranları ile Misli'de yaşayabileceksiniz. Bu arada; Misli'den yeni üyelere 50 TL + 50 TL hediye!
#MisliBundan 4 yıl önce Hürriyet ve Karaca işbirliği ile yeme-içme sektörünün değerlendirilmesi, derecelendirilmesi, teşvik edilmesi ve yemek severlere adil bir şekilde yol gösterilmesi için çok önemli bir projeye start verildi. Gastronomi dünyası için ‘prestij’ kabul edilen bu proje ile Türkiye’nin lezzet noktaları değerlendirmeye alınmaya başladı. Gizli jüri üyelerinin yıl boyunca yaptığı ziyaretler ve güncel değerlendirmelerle hayata geçirilen ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin (İGR) bu yıl dördüncüsü hazırlanıyor. Eğer tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarında sıra dışı bir gelişme yaşanmazsa, temmuzda sonuçların açıklanması ve İncili Gastronomi Rehberi’nin raflarda yer alması planlanıyor.
#GazetehaberleriTürkiye’nin dünya standartlarında hazırlanan kılavuzu ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin ilkine geçen yıl kavuşmuştuk. İkincisi için gün sayarken proje koordinatörü Müge Akgün’le buluştuk, ilgi çekici detayları konuştuk. Sayıları 209’u bulan gizli müfettişlerle özel jürinin, belli kriterlere göre puanlandırdığı restoranların sonuçları hakkında Müge Akgün ser verip sır vermedi.
#İncili Gastronomi RehberiÇocukluğumda aile arasında ne zaman bir başarısızlık öyküsü konuşulsa “Birinci kuşak kurar, ikinci büyütür, üçüncü kuşak batırır (ya da yer)” yorumuyla final yapılırdı. Tabii dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bunun tersini kanıtlayan “Birinci kuşak kurar, ikinci yönetir, üçüncü kuşak dallandırır, budaklandırır” örnekleri de hiç azımsanacak gibi değil.
#Müge Akgün25 yıldır Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ülkelerin insani gelişmişlik düzeyini açıklıyor ve her yıl düzeyin arttırılması için yapılması gerekenleri sıralıyor. Bu yılın raporunda Türkiye 188 ülke arasında 71’inci olarak yüksek insani gelişme seviyesinde yer aldı. Ancak cinsiyet eşitsizliği işin içine girdiğinde Türkiye orta-düşük seviyeye geriliyor.
#UNDPTürkiye milli gelirin yanı sıra ülkelerin eğitim ve sağlık göstergelerinin de ölçüldüğü BM İnsani Gelişme Endeksi sıralamasında 83’üncü sıradan 92’nci sıraya geriledi. Bunda endekse giren ülke sayısının 169’dan 187’ye çıkması etkili oldu.