İcatlar haberleri sayfasında İcatlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 686 İcatlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Üşengeçlik en büyük ve en tehlikeli tembellik halidir... İnsanın içinden hiçbir şey yapmak gelmez. Gelse bile bunu en kolay yoldan yapmanın yollarını arar ve bu yolları ararken birbirinden değişik icatlar ve projeler geliştirir. Tıpkı aşağıdakiler gibi...
#İcatÇinliler, yaptıkları icatlar ile dünyanın gelişimine katkıda bulunmuşlar ve tarihte önemli rol oynamışlardır. Çin’de halk tarafından bulunan bu icatlar ise o tarihi icatlardan oldukça uzak duruyor. O kadar uğraş içerisinde kendilerine bu kadar zamanı nasıl ayırdıkları ise tam bir muamma. İşte o birbirinden acayip icatlar...
#ÇinlilerAlmanya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan ve yılda 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Neuschwanstein Şatosu, günümüzde adeta bir fenomen haline gelmiş durumda. Özellikle sonbaharın hüznü çökerken bu büyüleyici şatoyu ziyaret etmek, onun dokunaklı hikâyesini daha da anlamlı kılıyor. Yapımı tam 17 yıl süren ve Bavyera Kralı II. Ludwig tarafından inşa ettirilen bu şatonun ardında gizemli ve hüzünlü bir hikâye yatıyor…
#AVRUPADAN HABERBilimsel icatlar her zaman insanlığa fayda sağlamıyor; silahlar, nükleer enerji ve atom bombalarının neden olduğu yıkıcı sonuçlar bunun en açık örnekleri... Amerikalı mühendis ve kimyager Thomas Midgley Jr. ise insanlığa ve çevreye en çok zarar veren bilim insanlarından biri olarak tarih sahnesinde yer aldı. 1924’te basın önündeki gösterisinden 100 yıl sonra bile dünya hâlâ Midgley’in iki icadının kötü etkilerinden kurtulmaya çalışıyor. İşte ‘dünyaya en çok zarar veren bilim insanı’ olarak anılan Thomas Mıdgley’in sıra dışı hikâyesi…
#Thomas MidgleyKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı İstanbul olacak. 28 Eylül - 06 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Kültür Yolu Festivali birbirinden etkileyici sergilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
#Türkiye Kültür Yolu Festivaliİzmir Çamdibi’nde küçük bir atölyede tekstil ve çamaşırhane makineleri üretmeye başlayan Tolkar, bugün adını hem ulusalda hem de uluslararası arenada önemli bir yere yazdırdı. İkinci ve üçüncü kuşağın yönetimindeki şirketin gündeminde ise halka arz var. Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, “Halka arzla birlikte İtalya ya da Almanya’da bir şirket satın almak da hedeflerimiz arasında” diyor.
#1Mars ve Uranüs, Boğa burcundaki Algol’ün tam üzerinde kavuşacak. Algol mitolojide tehlike ve yıkımlarla ilişkilendirilir. Bu süreçte hayatımızda devrim niteliğinde değişimler olabilir. Dünyadaysa bağımsızlık hareketleri, politik skandallar artabilir; yeni icatlar, keşifler yapılabilir.
#AstrolojiHayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen “Geleceği Gülümsetecek Hayaller” projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hataylı çocukların hayalinden çıkan geleceğin icatlarının ilk prototipleri, İTÜ’deki Dijital Fabrikasyon dersi öğrencilerinin elinde 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu.
#Amazon Türkiye140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#Teknolojiİnsanoğlu dünyaya geldiği ilk andan itibaren çevresindeki uyaranların etkisiyle yaşamını devam ettirir. Süreç boyunca yaşa bağlı olarak belirli fiziksel, duygusal, nörolojik, psikomotor özelliklerle gelişimini sürdürür. İnsan yaşamı değişken ve dinamik yapısıyla karmaşık bir döngü halindedir. Bu süreçte yaşamını şekillendiren birçok unsurun etkisiyle kendini keşfeder, kendi kimliğini yaratır ve bu durum ‘öğrendiklerimiz’ ve ‘yeni öğreneceklerimiz’ şeklinde zihnimizde birtakım düşünceler oluşturur.
#Konuk Yazarİzmir'de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 4'üncü gününde de çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, etkinlik alanını dolaşıp hava gösterilerini izledi. Etkinlik alanı girişinde zaman zaman yoğunluk yaşandı.
#TEKNOFESTOrdu’nun uçsuz bucaksız fındık bahçelerinde tabiatla tatlı bir mücadeleyle geçen çocukluk, ODTÜ’de 1968 kuşağı öğrenciliği, TÜBİTAK ve TUSAŞ’ta milli savunmanın temellerinin atılması, İstanbul’da doğalgaza geçiş çalışmaları, AK Parti’nin kuruluşu, yedi yıllık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı… Ve ayrıldıktan 53 yıl sonra kentine belediye başkanı olarak dönüş... Karadeniz’in incisi Ordu’nun Belediye Başkanı Hilmi Güler ile eski albümleri karıştırdık...
#OrduTürkçede yer alan bazı kelimeler çok kullanılsa da bazı kelimeler daha z kullanılmaktadır. Bunun nedeni kelimelerin genel olarak eş anlamlılarının kullanılmasından oluşmaktadır. Bu kelimelerden bir tanesi de buluş kelimesidir. Buluş ne demek? Buluş kelimesinin kaç tane eş anlamlı kelimesi vardır? Buluş kelimesinin eş anlamlıları ile nasıl cümle kurulur? Sizler için buluş kelimesinin eş anlamlarını ve örnek cümlelerini detayları ile derledik.
#TDKHacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için Nevşehir’de olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin CHP genel başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin sorusuna yanıt verdi. İmamoğlu, “İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemli bir yolculuktur. Elbette parti içerisinde de düşüncelerimiz var. Bu düşüncelerin karşılığını yerine getirmek partimizi daha iyi bir geleceğe taşımak adına da fikirlerimiz var. Bu fikirlerimizi parti hukukuna, parti ahlakına uygun bir şekilde temsil etmeye ve mücadelesini vermeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
#CHPİSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çok önemli bir zaman dilimindeyiz. Hepimiz geleceğimizi düşünüyorsak, çocuklarımızı, gençlerimizi ve yarın düşünüyorsak, derhal elimizi taşın altına koyacağız. Amasız, fakatsız, sağcıymış, solcuymuş, ocuymuş, bucuymuş yok, memleketimin en kuzeyinden en güneyine, en batısında en doğusuna her yurttaşımızla, 86 milyon insanımızın birini bile ayırmadan bu yolculuğa çıkacağız" dedi.
#KIRKLARELİHepimiz bir şeylerin hayalini kurup onları gerçekleştirmek için çabalarız. Ama çabalar hayallerimizle paralel gitmeyebilir. Genelde hayallerimize ulaşabilmek için çok fazla efor sarf etmek zorunda kalırız. İncelikle, emek emek dokuduğumuz o hayalimizi şekillendirmek çok uzun zaman alabilir. Bu zaman sizin ruhunuzun kumaşı ile eşdeğerdir.
#AstrolojiYazar Buket Uzuner, son yüzyılda gezegene, doğaya, hayvanlara, çocuklara, kadınlara gösterdiğimiz saygısız tavra duyduğu öfkeyle 2008 başında yazmaya başladığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin son romanı ‘Ateş’ ile karşımızda. Yazar “İnsan haksızlıklara karşı isyan etmez, çığlık atmazsa çıldırıyor. Benim çığlığımsa yazarak anlatmak” diyor.
#Buket UzunerTürk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği'nin kuruluşundan bugüne yaklaşık 50 bin öğrenciye burs verdiğini belirterek "Son 15 yıldır ise TED, burs stratejisini değiştirdi; öncü çocuklar yetiştiriyor. Binlerce burs verdiğimiz öğrenci üzerine öncü çocuklar yetiştireceğimiz kişisel gelişim kursları, diksiyon dersleri alan, muhakeme yeteneği gelişmiş ama öncü olacak yoksul çocuklara burs imkânı veriyoruz. Eğer biz Türk Eğitim Derneği olarak burs sistemimiz içerisinde 100 bin nitelikli çocuk yetiştirebilirsek işte bu çocuklar 2 milyon insanın hayatını değiştirir" dedi.
#TEDKonya’da lise öğrencilerinin ‘sıfır atık’ konusunda farkındalık yaratmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için geliştirdiği makineler Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda kullanılmaya başlandı. Öğrenciler, elektrik ve güneş enerjisiyle çalışan kompost ve ‘pak-matik’ adını verdikleri atık toplama ve ayrıştırma makineleriyle geri dönüşüm teknolojileri geliştirmeye devam ediyor. ‘Sıfır atık mucitleri’ bir yandan hali hazırda kullanımda olan makineleri üzerinde çalışmaya devam ederken bir yandan çevre kirliliğinin önüne geçmek için yeni icatlar çıkarıyor.
#KonyaVan’da bir köy okulu öğretmeni yaptığı ve sosyal medya hesabında yayınladığı ilginç icatlarla dikkat çekiyor. Tweet atan kahve makinesi, hoparlöre tıklayarak açılan bilgisayar, parmak hareketiyle ayarlanan lamba, otomatik bitki sulama aleti gibi ilginç buluşlara imza atan öğretmen, 72 bin takipçili ‘benrobotx’ isimli hesabında meraklısına bu icatların nasıl yapılacağını hızlandırılmış videolarla öğretiyor. Çalışmalarıyla İrfan Sayar’ın efsane karakteri Zihni Sinir’in buluşlarını akla getiren Doğanay öğretmenin yaptıkları öğrencilerinin de çok ilgisini çekiyor.
#Doğanay YıldızHer yeni yıla yepyeni hevesler ve beklentilerle, en iyi dileklerle giriyoruz. 2023’te Türkiye ve dünya gündeminde neler olacağını sizler için özetledim. Bu yıl jenerasyon gezegenlerinden biri olan Plüton Kova burcuna geçecek, akabinde tutulmalar Koç-Terazi aksına kayacak, şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa’da ve ‘karmanın lordu’ Satürn ise Balık burcunda seyahat edecek. Tüm bunlar beraberinde hem dünya hem de Türkiye için önemli değişiklikleri getirecek. Önümüzde tarih kitaplarına geçecek nitelikte bir yıl var, hazır mısınız?
#Dinçer GünerÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "2023’ün sonuna kadar tüm illerimizde ve ilçelerimizde en az 2 bin depozito iade makinamızla, 5 bin manuel toplama noktasıyla birlikte toplam 7 bin depozito iade noktasında vatandaşımızın hizmetine sunacağız" dedi.
#Murat KurumKarikatürist Erhan Candan yazıp resimlediği ‘Nadir-X’in ikinci kitabında dört farklı nadir çocukla ve onların birbirinden sürükleyici maceralarıyla birlikteyiz. Aralara serpiştirilmiş minik bilgi notları ise o hastalığın tanımını, tedavi süreçlerini, nedenlerini ve sonuçlarını içeriyor.
#NadirxErdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya, ana amaçlarının fikirleri değere dönüştürme sürecine katkı koymak olduğunu belirterek, ülke olarak rekabetçi, sürdürülebilir ve kârlı bir ekosistem haline dönüşebilmek için katma değerli ürünler için geliştirilen fikirlerin korunması gerektiğini söyledi.
#Burcu BaşarHaritanızı okuduysanız veya astroloji meraklılarıyla görüştüyseniz, muhtemelen On İki Ev'i duymuşsunuzdur. Birçoğumuz için burçlar, daha büyük astrolojik meraka açılan kapıdır. Onları takip etmeye başladığımızda, doğum haritalarımızın birçok hareketli parçasına daha aşina oluyoruz. Peki, astrolojide 12 ev nedir detayları ile derledik.
#Astrolojide Evler Neyi Temsil Eder