Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), UNICEF ve Çankaya Belediyesi iş birliğiyle, Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlendi. Altındağ, Keçiören ve Mamak ilçelerindeki 13 okuldan çeşitli uyruklara mensup 3 bin 500 çocuk öğretmenleriyle birlikte etkinliğe katıldı.
#Sosyal Gelişim Ve Dayanışma DerneğiBugün, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kız çocuğu yoksulluk ve göç sorunlarıyla uğraşıyor. Afganistan’daysa okula gidemeyen kızlar gündemdeki yerini koruyor. Türkiye’de yaşayan üç Afgan kız çocuğuna geleceğe dair hayallerini sorduk. Onlar, eğitim aldıktan sonra dönüp ülkelerinin gelişmesine katkıda bulunmak istiyor.
#AfganMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, "12 yaşından büyük Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen mülteci çocukları, eğitim sistemine dahil etme noktasında sıkıntımız var. Okula Kayıt için Destek Programı, okuyamayan mülteci çocukların sisteme kazandırılması noktasında büyük önem taşıyor" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıUmut yolcuları için Avrupa yolundaki ilk durak olan Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki kamplar alarm veriyor. Kamplarda kapasitenin 3 katı mülteci birikti. Çadır bulamadıkları için yılbaşını zeytin ağaçlarına gerdikleri brandaların altında karşılayan mültecilerin yarıya yakını çocuk.
#GazetehaberleriAncak Suriyeliler yalnız değil, Türkiye’de 60’ı aşkın ülkeden yaklaşık 53 bin sığınmacı evsiz, işsiz, okulsuz, kimliksiz halde yaşıyor. Gazeteci Nevin Sungur ve Hürriyet gazetesi fotoğraf editörü Sebati Karakurt National Geographic Türkiye dergisi için mültecilerin izini sürdü.
Kayseri, İranlı mültecilerin Türkiye’de en yoğun yaşadığı şehir. Şehirdeki 1280 İranlı Tahran’dan trenle gelmiş. Kimi çocuklarıyla, kimi eşiyle. İranlı mültecilerin büyük bölümünü Bahailer, sonradan Hıristiyan olanlar, eşcinseller ve muhalif sanatçılar oluşturuyor. Bir sivil toplum kuruluşu olan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile birlikte sığınmacıların sorunlarına çözüm arıyor.