ODTÜ Gıda Mühendisliği mezunu Ayça Akat (36), özel bir firmada gıda ve içecek bölümü müdürü. “Yemek, hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Dolayısıyla gezilerim ağırlıklı olarak yemek odaklı” diyor. Akat, yemek kültürünü çok sevdiği Beyrut’u anlattı.
Depremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıVegan yazarımız, şef Deniz Yoldaç “Vegan olmak sadece beslenme tercihleriyle sınırlayamayacağımız bir kavram... Bir trend ya da diyet değil, tüm canlılarla bir arada yaşamayı savunan bir felsefe…” diyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken Yoldaç, birlikte mutfağa girmeyi çok sevdiği şeflerin birbirinden lezzetli bitki temelli tariflerini paylaştı. Biz de açıldığı günden bu yana bitki temelli mutfağıyla kendi müdavim kitlesini oluşturan başarılı restoran Bi Nevi Deli’den, vegan fırın Sisters&Harvest’tan ve House of Ekria’nın şefi Yaren Çarpar’dan bitkisel tarifler aldık.
#VeganYeni eğitim öğretim yılı başladı, çocuklar günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Kafeteryalarda satılan hızlı tüketim ürünlerine yönelmemeleri için yanlarında doğal, güvenilir ve besleyici öğünler bulundurmaları önemli. Beslenme çantalarına ne koymalı, öğünlerini nasıl planlamalı? Yazarımız Dr. Ayça Kaya ve şef Çiğdem Alagök’ten öneriler aldık.
#KahvaltıŞadiye Ulusoy, aslında iktisatçı ama yıllarca turizmle uğraşmış. İnsanın eşi Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy olunca, seyahat hayat şekline dönüşüyor doğal olarak. Şimdi de kah geziyor kah kız kardeşiyle birlikte aldığı tarihi binaların restorasyonuyla uğraşıyor. Şadiye Ulusoy, Yemen’e geçen sene Kurban Bayramı’nda gitmiş. Hürriyet Seyahat için anlattı.