Humus, basit, doyurucu, bir o kadar da lezzetli meze çeşitlerinden bir tanesi. Genellikle kızarmış yağ ve pul biberle servis edilen humus tariflerine kurutulmuş domates veya fesleğen ekleyerek farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Humus, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak da tüketilebilir. Peki, humus neyden ve nasıl yapılır?
#Humus NedirTahin, protein, vitamin ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besin. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle uzmanlar tarafından bol bol tüketmemiz tavsiye ediliyor. Peki sağlık için tükettiğimiz bu tahinlerdeki hileyi nasıl anlayacağız? Renginden ve kokusundan gerçek olduğu ayırt edilir mi? Yerli susam ile Çin susamının farkı nedir? Tahin alırken hangi kriterlere dikkat edelim? %100 susamdan üretilen tahin nasıl olmalı ve fiyatı ortalama ne olmalı?
#TahinSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkVegan yaşam biçimini benimseyenlerin sayısı günden güne artıyor. Vegan gençler ailelerine veganlığın ekonomik, sağlıklı ve sömürüsüz bir yaşam biçimi olduğunu anlatırken vegan ebeveynler de hayvan tüketimi konusunda bilinçli nesiller yetiştiriyor.
#VeganlıkDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayÜlkemizin en güzel kokulu çiçeklerinden biri olan küstüm otu, sağlık için bazı faydaları bulunur. Hassas bir yapıda olan küstüm otu, popüler bitki türlerinden birisidir. Küstüm otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, hangi mevsimde bulunur, yetiştiriciliği mümkün müdür, kullanımı nasıldır, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Küstüm OtuSeyyahlık için onu bir yere bağlayan her şeyden vazgeçerek Türkiye’yi otostopla iki kez turlayan 27 yaşındaki Furkan Kumkaya, eczanede tuttuğu nöbetlerden kazandıklarıyla geziyor. Yolculuklarında yaşadığı anıları, tanıştığı insanların hayat hikâyelerini ve verdiği küçük kararın nasıl büyüdüğünü yeni çıkan kitabı ‘Yollardan Bana Kalan’da toplayan Kumkaya’yla seyahat serüvenini konuştuk.
#Pınar TahirlerDokuz yaşında çalışmaya başladı. Durmadı, pes etmedi, hayatını tesadüflere bırakmadı. “Bir kişi gönlüne aşkla yapmak istediği şeyi yazdıysa, günün sonunda onu yapar” diyen Kadir Doğulu 11 yıl önce ekranla tanıştı, adını tepedeki isimler arasına yazdırdı. Kanal D’de başlayacak ‘Aşkın Tarifi’ ile ekrana dönen oyuncuyla yeni dizisini, oyuncu Neslihan Atagül’le evliliğini ve kariyerini konuştuk: “Oyunculuğa girdiğim ilk sene çok şımardım. Kayıp, popomun üstüne düşünce kendime ‘Şöhret kaygan bir zemin, yürümeyi bileceksin’ dedim. Şimdi de yürümeye çalışıyorum.”
#GazetehaberleriTarihteki önemli savaşlar tarihçiler kadar bireylerin de ilgisini çeken bir konudur. Tarih okuyan öğrenciler ve bu alana meraklı kişiler belirli ve hiç bilinmedik savaşlar hakkında bile bilgi sahibi olabilir. Tek yapılması gereken bu konular hakkında araştırma yaparak doğru bilgilere ulaşmaktır. Örneğin Peloponez savaşının önemi, tarafları, nedenleri ve sonuçları öğrenilerek kısa ve öz bilgilere ulaşılabilir. Bununla birlikte Yermük savaşı hakkında da bilgiler elde edilebilir. Bu amaçla kısa ve doğru olacak şekilde detaylı bilgiler derledik.
Lotus yani Nilüfer çiçeği, hoş ve çekici görünümü ile pek çok kişi tarafından beğenilmektedir. Oldukça güzel anlamlar ifade eden Nilüfer çiçeğini yetiştirmek ise zahmetli bir iştir. Şayet bu zahmete katlanırsanız hem güzelliğinden hem de faydalarından yararlanabilirsiniz. Konumuzda Nilüfer çiçeği hakkında geniş kapsamlı bilgilere değinerek yetiştirme ve bakımı ile ilgili bilgileri derledik.
#Nilüfer ÇiçeğiKırmızı hata tutunmanın rengi olarak insanları kendine çekmektedir. Eski insanların vücutlarını kırmızıya boyamaları bunun geçmişe dayandığını göstermektedir. Kırmızının en güzel tonlarını barındıran Mercan Çiçeği de insanları bu anlamda cezbeden bir çiçektir. İşte siz kırmızı tutkunları için Mercan Çiçeğinin tüm detaylarını derledik.
#Mercan ÇiçeğiLotus çiçeği, oldukça nadide çiçek türlerinden biridir. Bu çiçek türü, çamurlu ve kirli yerlerde yetişen bir bitki olma özelliği taşımaktadır. Avrupa’da koruma altına alınmış çiçek türlerinden biridir. Sizin için özel olarak seçilmiş olan Lotus çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Lotus çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği şeklindeki konuları detaylarıyla derledik.
#Lotus ÇiçeğiKılıç çiçeği; halk arasında paşa kılıcı ya da Peygamber kılıcı şeklinde de isimlendirilmektedir. Kılıç çiçeği, bakım şeklinde de kolay bir yapısı bulunan salon çiçeği olarak tanımlanabilir. Peki Kılıç çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kılıç çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Kılıç ÇiçeğiKaranfil Çiçekleri ev ortamında bakılan en gözde çiçeklerden biridir. Bakımının kolay olmasından, mis gibi kokularından, renklerinden ve çiçeklerinin estetik duruşundan dolayı tercih edilmektedir. Hemen hemen her mevsime uyum gösterebilen Karanfil çiçeklerinin ekimi, bakımı ve çoğaltılmasının yanı sıra farklı konular hakkında da detayları derledik.
#Karanfil ÇiçeğiKar çiçeği, düğün çiçeğigiller familyasından olan bir bitki türüdür. 16. yüzyıldan bu yana yetiştiriciliği yapılan kar çiçeği hakkında bilinmeyen birçok nokta bulunuyor. Kar çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır, anlamı nedir, özellikleri ve faydaları nelerdir, sulanması nasıl yapılmalı gibi soruları yanıtladık.
#Kar ÇiçeğiKalp kalbe karşı çiçeği, sarkan bir bitki olduğundan dolayı özellikle masa kenarlarında, kitaplık ve yüksek raflarda güzel duruş sergilemektedir. Ev ve ofislerde dekoratif amaçlı kullanılan çiçek türleri arasında bulunur. Sizin için Kalp kalbe karşı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kalp kalbe karşı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını derledik.
#Kalp Kalbe Karşı ÇiçeğiHercai çiçeği, menekşegiller familyasından olan bir menekşe türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Esasında çok yıllık duyarlı otsu bitki olmasına rağmen, bu bitkinin en verimli olduğu dönemi, tohumundan yetiştirildiği birinci yılı olmaktadır. Sizin için Hercai çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hercai çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detayları ile birlikte derledik.
Fesleğen çiçeği, ballıbabagiller ailesinden olup bir diğer adı ise reyhandır. Çoğunlukla Akdeniz ülkelerinde yetişmesi söz konusu durumdaki bu bitki, yeşil yaprakları, güzel kokusu ve pembe güzel çiçekleriyle bilinmektedir. Sizin için fazlaca merak edilen Fesleğen çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Fesleğen çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detayları ile derledik.
#Fesleğen ÇiçeğiKartopu ağacı, Adoxaceae ailesinin Viburnum türüne ait olan bir ağaç türüdür. Bu ağacın diğer adı ise, gilaburu ismi ile de bilinir. Her mevsim yeşil kalan bu bitkinin kenarları karşılıklı ve dilim şeklindedir. Kartopu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pelit ağacı aynı zamanda meşe palamudu olarak bilinen kayıngiller familyasına ait olan bir ağaç türüdür. Türkiye'de doğal yetişme ortamına sahip olan pelit ağacı ortalama 2 metre boyunda olur. Peki pelit ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Pelit ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Pelit ağacı hakkında detaylı bilgileri derledik.
Türkiye iklim bakımından zengin bir ülkedir. Birçok iklimi aynı anda yaşayabildiğinden dolayı birçok ağaç türü de ülkemizde yetişmektedir. Bu ağaçlardan bir tanesi de sarıçam ağacıdır. Sarıçam ağacı görüntüsü ile yetiştiriciliği fazladır. Özellikle bahçesinde sarıçam ağacı yetiştirmek isteyen kişiler sarıçam ağacı nedir ve nasıl yetiştirilir şeklinde araştırma yapmaktadırlar. Peki sarıçam ağacı nedir? Sarıçam ağacı nasıl yetişir? Sarıçam ağacının özellikleri nelerdir? Sarıçam ağacı hastalıkları ve bu ağacın faydaları nelerdir? İşte sarıçam ağacı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
Elma ağaçları, Rosaceae familyasından olup ülkemizde en çok yetiştirilen ağaç türleri arasında yer alır. Elma ağaçlarının çok çeşitli olması ve yaşam isteklerinin çeşitli olması nedeni ile ülkemizde çok sayıda farklı yerde yetiştiriliyor. Elma ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Suriye Orta Doğu'da yer alan bir ülkedir. Suriye Arap ülkelerinden biri olup ünlü şehirleri olan bir ülkedir. Suriye özellikle günümüzde iç savaşından dolayı adından sık sık söz ettirmektedir. Suriye günümüzde en sık araştırılan ülkeler arasında yer almaktadır. Suriye başkenti ve nüfus bilgileri en çok araştırılan bilgilerdendir. Peki, Suriye'nin şehirleri neler? Suriye başkenti, nüfusu, yüzölçümü bilgileri nedir? Suriye telefon ve posta kodu bilgileri nelerdir? İşte Suriye'ye dair bilinmesi gerekenler.
#Suriye'nin Şehirleri Neler?Ülkesinin en ücra köşelerinde özellikle Amazon ormanlarında ve dünyanın keşfedilmemiş pek çok noktasında dolaşıp kendi topraklarında hiç kullanılmayan binlerce malzemeyle yepyeni bir mutfak ortaya çıkaran, Yeni Brezilya mutfağını dünyaya anlatan, genç Brezilyalı aşçılara ilham olan, dur durak bilmeyen bir Amazon o. Futbol oynuyor, rock müzik yapıyor, dağcılıkla uğraşıyor, seyahat ediyor ve hiç vazgeçmediği amacının peşinden gidiyor. “Benim mutfağımdaki yemekleri Brezilya'nın yüzde 90’ı hiç tatmamıştır. São Paulo'daki ikinci restoranım Dalva e Dito, fiyat olarak daha ulaşılabilir ve iki Michelin yıldızlı restoranım D.O.M'dan daha çok kazandırıyor belki ama ben dünyaya mutfağımı, kültürümü, köklerimi bu yemeklerle anlatmak istiyorum” diyor. Time dergisi tarafından “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında seçilmiş tek şef olan Alex Atala ile Brezilya mutfağını ve hayatını konuştuk.
#Alex AtalaFesleğen bakımı nasıl yapılır ve Fesleğen çiçeğinin özellikleri nedir sorularının cevapları internette sıklıkla aranan konular arasında geliyor. Haberimizde Fesleğen çiçeği ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını derledik. Peki Fesleğen nedir ve nasıl yetiştirilir? Fesleğen bakımı nasıl yapılır?
#Fesleğen Nasıl Toplanır?