Canlı bilimi biyolojinin en önemli konularından bir tanesi de ekzositozdur. Canlı yaşamının devamlılığı konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Hücrede gerçekleşen aktif taşıma olaylarından birisi olan ekzositoz, yaşamın en temel olaylarından birisidir. Peki, Ekzositoz nedir? Nasıl gerçekleşir? Ekzositoz ATP harcar mı? Prokaryotlarda görülür mü detayları ile derledik.
#SözlükBitkiler, hayvanlar ve insanlar da dahil olmak üzere canlı sistem, dolaşan gıda, mineraller, hormonlar, oksijen, karbon dioksit, atık ürünler vb. ile ilgili inanılmaz bir ulaşım sistemi ağına sahiptir. Buna hücre zarından madde geçişleri denmektedir. Peki, Hücre zarından madde geçişleri nedir tüm detayları ile derledik.
#EğitimBiyoloji bilimi, canlıların yapısını inceleyen, birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkileri inceleyen bilimdir. Canlı yapısını oluşturan hücreleri ve bu hücrelerin işleyişlerini de yine biyoloji bilimi incelemektedir. Hücre içerisine madde giriş çıkışları aktif ve pasif taşıma ile sağlanmaktadır. Peki, Aktif Taşıma nedir? Özellikleri nelerdir? Nerede gerçekleşir? Aktif taşıma çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
#Aktif Taşımaİnsan vücudunun içerisinde çok sayıda hücre yer almaktadır. Hayatın temelinde de bu hücreler yer almaktadır. Hücrelerin ana kısımları ve özellikleri fazlasıyla merak edilmektedir. Sizin için insan hücresinin ne olduğunu, özelliklerini, bu hücrelerin organellerini ve yapısını derledik.
#İnsan Hücresi