Recep İvedik 5, televizyon kanalarında yayınlanmaya devam ediyor. Serinin 5'inci filminde, Recep karakteri bu kez genç sporcuları taşıma görevini üstleniyor, olanlar oluyor. Recep İvedik 5’te Şahan Gökbakar’a kadroda Orkan Varan, Deniz Ceylan, Hüseyin Baycur, Murat Bölücek, Zeynep Demirtaş, Kübra Yıldız, Ümit Özkurt, Murat Yılancı, Sahabettin Karabulut ve İbrahim Emin Ege eşlik ediyor.
#Recep İvedik 5Recep İvedik 5 oyuncuları ve konusu ile bir kez daha gündeme geldi. 2017 yılında vizyona giren Recep İvedik 5 filminin Fox TV yayın akışında yer alması ardından filmin nerede çekildiği de gündeme geldi. Peki, Recep İvedik 5 oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 nerede çekildi? İşte, film hakkında detaylı bilgiler
#Recep İvedik 512. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerGazoz içip patlamış mısır ve çekirdek yenen nostaljik açık hava sineması geleneği günümüzde de sürüyor; bugün birçok şehirde, ilçe ve köy meydanlarında, açık havada film gösterimleri düzenleniyor. Bu ay gidebileceklerinizden birkaçını derledik; Ayhan Işık ve Hulusi Kentmen’i bir araya getiren ‘Şimal Yıldızı’ da var, ‘Kara Panter’ gibi daha güncel yapımlar da...
#GazetehaberleriEskiden annelerimiz bayat ekmeğin arasına taze kaşarı, sucuğu koyar, makinede ısıtır tabağın içinde önümüze koyardı, "Al sana tost." Şimdi öyle değil mis gibi tost yapan dünya kadar mekan var. İsimleri, malzemeleri, sunumları, lezzetleri farklı farklı. Kullanılan peynirler, soslar, et ürünleri, vejetaryen tostlar aldı başını gitti. Tost üzerine kafa yorsanız tez bile yazarsınız. Tostta sınır tanımıyorlar. Ancak en hoşuma gideni ise çikolatalı muzlu tatlı kıvamındaki tosttu. Tatlıdan tost olur mu demeyin bal gibi olur. Evet, şaka yapmıyorum ballısı bile var. Anadolu Yakası'nın en gözde tostçularını sizler için buldum...
#TostçularNew York Times'ın film eleştirmeni A.O. Scott’ın sözlerini ödünç almam gerekirse bu şehri eşsiz kılan şey “farklı kültürlerden gelen ve farklı değerlere sahip insanları benimseyip yontulmamış ve sofistike bir ahenge dönüştürme kabiliyetidir.” Yakın zamanda Scott ve bir meslektaşına tüm New York sakinlerini bir araya getiren tek bir film bulma görevi verildi; en kibar ifadesiyle bu bir delilik. New York’u, ABD’deki birçok kente direkt uçuşlar gerçekleştiren ve 25 Mayıs’ta bu rotalara Newark’ı da ekleyecek olan Türk Hava Yolları ile keşfedin…
#New YorkTropikal meyvelerden biri olan avokado son yıllarda sağladığı faydalar nedeniyle ülkemizde de popülerlik kazandı. Meksika kökenli bir meyve olan avokado, taze olarak tüketilir, ayrıca yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Çok besleyicidir. İşte, avokadonun tüketilmesiyle ilgili detaylı bilgi…
#Avokado Nasıl YenirKonuyu aklımıza gastronomi yazarımız Vedat Milor düşürdü. Birkaç hafta önceki yazısında “Günümüz İstanbul’unda uydurma ‘modern meyhane’ ya da ‘masa örtülü ocakbaşı’ndan başka lokanta modellerinin tutması olanaksıza yakın. Bunun dışında; pizza, döner, ciğer, burger, dürüm... Yani sokak lezzetleri... Cihan (Kıpçak), ortağı Üryan’la (Doğmuş) burger ve sosisli sandviç yaparken Kaan (Sakarya) ve Derin (Arıbaş) gibi çok üst düzey şeflerin dürüm işine soyunmaları gayet mantıklı. Bu; onların değil, benim, sizin, bizlerin ayıbı.” Milor’un bu tespitinden hareketle, sokak lezzetlerine yönelen bu şeflerin kapılarını çaldık. Anlattıklarına bakınca gördük ki; her biri birbirinden yetenekli bu şeflerin ‘fine dining’i bırakmalarının biri psikolojik, biri toplumsal iki temel sebebi var. Psikolojik olanı tahmin etmek zor değil. Kusur kabul etmeyen standartlar, mutfağın o sert koşullarına alışkın şefleri bile bir zaman sonra yıldırıyor. Tuzluğun deliklerinin kenarında kalmış tuz tanelerini dert etmek zorunda olmamak ve farklı kesimlerden, daha fazla sayıda insana yemek pişirmek istiyorlar. Toplumsal sebebin kökleriyse olabildiğince derinlere uzanıyor...
#OscarGezmek, görmek, eğlenmek ve öğrenmenin yanı sıra yemek de şüphesiz ki tatilin vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Yeni yerler keşfederken bir de yeni tatlar ve lezzetler keşfetmenin zevki bambaşka. Hatta bu keşif sırasında bütçenizin zorlanacağını düşünüyorsanız belki de yanılıyorsunuz. Dünyanın neresine giderseniz gidin tatil bütçenizi sarsmayacak gurme lezzetler uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.
#Gurme LezzetlerBütün genç girişimciler büyük hayallere sahiptir. Bazıları online olarak uygulanır ve organize edilir ama çoğu hayal tesadüf eseri ortaya çıkar. Bu kesin bir bahistir, ama pek çok girişimcinin onları tek ve sağlam bir amaca kilitleyen hayalleri vardır. Tabii ki, başarılı bir genç girişimci olarak hayallerden fazlasına ihtiyacın var. Eğer hayalin girişimcilik çabanın dönüm noktası ise dönüm noktanı sağlam ve somut yapman için pek çok fikre ve araca ihtiyacın var.
#GirisimcilikvakfiDün gece siz uyurken, ekrandan/perdeden tanıdığınız ne kadar ünlü varsa, Emirgân’da bir pizzacının buzdolabından içeri girdi. Burası Türkiye’nin ilk gizli barı. Ahali bu kadar dikkat çekici, eğlenilen yer de bu kadar saklı olunca, ne içeride olup bitenin fiskosu ne de dedikodu ateşinin pizzacının bacasını saran dumanı bitiyor.