Güncelleme Tarihi:
ARDA TÜRKMEN’İN MEYHANESİ NEDEN TUTTU?
Cuma yer yok. Cumartesi? Hepten full. Arda Türkmen’in Karaköy’de açtığı teras meyhanesi Mükellef’te bırak hafta sonunu, hafta içi bile yer bulunmuyor. Sebebi Köprü’den Eyüp’e kadar görülen manzarası olabilir mi? Öyle manzara çok. Peki meyhane kültürünün yükselişi, Roxy’nin bile meyhane açması? Tamam da neden burası? Arda’yla laflıyoruz: “İşin sırrı anneannemin tariflerinde” diyor: “Mesela fava. O nasıl yapardıysa aynısını yaptım.” Mükellef’in girişinde 40 çeşit soğuk mezenin olduğu bir bar karşılıyor sizi. Tek tek anlatıyorlar, hemen orada seçiyorsunuz beğendiğinizi/istediğinizi: Antakya’nın carcaronu/Halep’in mütebbeli... Zeytinyağlı yeşil elma/ekşili patlıcan dolması... Acemiler için uyarı: Mezelere abanıp ara sıcak ve ana yemekleri kaçırma: Levrek simit, cevizli ciğer, beyin ızgara, dana yanağı...
Nasıl giderim: Karaköy’de kat otoparkının yanındaki The Haze otelin terasında. (0212) 252 86 36
Kaç para öderim: İçki hariç kişi başı 80-90 lira.
Bi hashtag verelim: #mezeyeabaniphemendoyma
Hadi çamur atalım: Müzikler fazla oyun havası.
Sonuç: Klarnet zehirlenmesi...
İZZET ÇAPA SEYYAR NASIL SATICI OLDU?
City’s’de Mahalle/Trump’ta Cadde... İzzet Çapa sokak kültürüne doymadı, doyamıyor, bu sefer de şehri kasıp kavuran çeşit çeşit bira/köpük köpük kalori akımını sokağa indiriyor: Çapamarka’nın yeni numarası Beerhall, dükkân içinde dükkânlardan oluşan bir festival alanı. Walksvagen, karavan, konteyner ve seyyar arabalarda hamburgerci, pizzacı, hotdog’cu, waffle’cı, patates-köfteci...‘Baba birahanesi’nin, içine sokak lezzetleri katılıp, Brooklyn kafasıyla yeniden yorumlanmış hali. Şort/tişört gidilebilecek ve çeşit çeşit bira içilebilecek bir yer. Burada gördüğünüz pizzacı ya da patates-köfteciyle çat diye bir alışveriş merkezinde ya da Bebek Parkı’nda karşılaşabilirsiniz. Her şey sök/parçala, yolla/tekrar geri koy kafasında.
Nasıl giderim: Akaretler’deki eski Salonika’nın yerine geliyor, muhtemelen eylül sonuna yetişiyor.
Kaç para öderim: Ne TL ne de dolar! Kendi para birimleri var. Girişte edinilip 10 liraya bira içilecek.
Bi hashtag verelim: #izzetbizibiraneyegotur
Hadi çamur atalım: Bira kalorisi/Türk kası ilişkisi...
TOPAĞACI’NIN İLK GECE KULÜBÜ NEREDE AÇILDI?
Ekmek üstü bacon reçeli? Beğendili ya da menemenli pizza? Çizburgerli sigaraböreği? Pişmaniyeli cheesecake? Bu Galyalılar yemeklerimizden ne istiyor olabilir? Topağacı’nda açılan Gallia, test sürüşlerine ramazanda başladı; şimdi ufak ufak semt halkını akla hayale gelmeyecek yemeklere alıştırıyor. Örfümüz/adetimiz bozulsun, ağzımızın tadı kaçsın diye de fiyatları bilhassa düşük tutuyorlar. Komplonun arkasında mekânın Johnson&Wales mezunu şefi/sahibi Fuat Halaç var. Fakat Fuat’ın asıl numarası, ‘sakin Topağacı’nın ilk gece kulübü olmaya soyunması. Çift cam/perde, çifte tavan/bölümlü mekân sistemiyle verdikleri yüksek sesi dışarıdan duymak mümkün değil. Bayramdan sonra partilere de başlayacaklar, DJ’i Türkbükü Shipahoy’dan Meto olacak. Topağacı hızla ‘soho’laşırken, uğrak rotanızda bulunsun.
Nasıl giderim: Topağacı meydanda, Ihlamur’a inen caddede, Kozmonot’un bahçe komşusu. (0212) 225 04 09
Kaç para öderim: Beğendili sigaraböreği 5, menemen pizza 30, kokoreç burger 22 lira.
Bi hashtag verelim: #topagacipartilemeyebasliyor
Hadi çamur atalım: Hani semt halkı için açılmıştınız? Vale servisi de neyin nesi?
PEK YAKINDA...
- Yılların Roxy’si de meyhaneciliğe soyundu. Yan Gastrobar’ın üst iki katı artık meyhane. Dün eşe/dosta ilk deneme yapıldı, bugün gidilebilir.
- X Large ekibi Maslak’ta yeni bir Türkçe kulüp açıyor. “Küçük, bu sefer küçük” dedikleri Hovarda, tam 800 kişilik! Açılış 16 Eylül’de, Emel Müftüoğlu’yla.
- Daha inşaat halindeyken içinde partiler verilmeye başladı ama üç ay geçti, Karaköy Mitte’den hâlâ ses-seda yok. Son söylenen, bayrama yetişeceği...