Dilimize Farsçadan geçmiş olan hoş kelimesi, karşı tarafın duygularını okşayan, ince ve güzel anlamına gelir. Arapça kökenli bir sözcük olan sohbet ise, en az iki kişi arasında gerçekleşen karşılıklı konuşma demektir. Konuşmalarıyla dinleyenlere huzur veren, güler yüzlü ve esprili kişilere hoşsohbet denir. Hoşsohbet nasıl yazılır? Hoşsohbet kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
Bazı kelimeler üzerinde bitişik ya da ayrık yazım hatası yaygın şekilde yapılmaktadır. O kelimeler içerisinde özellikle hoşsohbet kelime grubu en fazla hata yapılan sözcüklerden biridir. Peki, hoşsohbet nasıl yazılır? TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır? Hoşsohbet kelimesinin doğru yazımı hakkında detayları derledik.
#Nasıl YazılırAvrupa’da gıda sektöründeki herkesin tanıdığı ‘Hilmi Baba’ lakaplı Hilmi Selçuk’u önceki gün yaşadığı Frankfurt’ta kaybettik. Tanıyanların ve sevenlerin başı sağ olsun demek isteriz. Faruk Şen, Halit Çelikbudak, Kerem Çalışkan ve Hüseyin Adalı ile yakın dosttu. Frankfurt’tan onu görmeden, pastırmasını ve işkembesini almadan yurda dönemezdik. Almanlar bile bu özgün gıdalara alışmıştı. Türkiye’de aynı tadı alamazdık diye söylersek ayıp sayılmamalı. Türk bakkalların en önemli gıda ürünü sayılırdı. Hem üretir hem de Türklerin yoğunlukta olduğu kentlere gider, servis ederdi.
#Hilmi SelçukDilimize Farsçadan geçmiş olan hoş kelimesinin sözlük anlamı, âlâ, iyi ve güzeldir. Bu kelime başta hoş bulduk olmak üzere birçok kalıp ifadenin içinde kullanılır. Genellikle hoş geldin hitabına karşılık söylenen hoş bulduk sözü, teşekkür ederim anlamına gelir. Bu kelimenin yerine ''hoş gördük'' sözü de yaygın olarak kullanılmaktadır. Hoş bulduk nasıl yazılır? Hoş bulduk kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.
Türkçede -er -ar ekleri fiil soylu kelimeleri isim yapar. Güler yüz tamlamasındaki ''güler'' kelimesi de gülmek fiiline getirilen -er eki ile birlikte isim olmuştur. Mütebessim kelimesiyle eş anlamlı olan güler yüz sözcüğü, genellikle hoşsohbet insanlar için kullanılır. Çatık kaşlı ve asık suratlı kelimesiyle zıt anlamlı olan güler yüz sözcüğünün ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok okur tarafından merak ediliyor. Güler Yüz nasıl yazılır? Güler Yüz kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.