Höşmerim ya da diğer bilinen adıyla Hoşmerim, Marmara başta olmak üzere Ege, İç Anadolu bölgelerinde üretilen bir çeşit irmik helvasıdır. Ramazan ayıyla birlikte adından sıkça söz ettiren höşmerim, internet sayfalarında da en çok aranan tariflerden biri. Höşmerim nasıl yapılır diye merak edenlere, püf noktalarıyla enfes bir höşmerim tarifi hazırladık.
#Höşmerim Nasıl Yapılır?Höşmerim, taze malzemelerle yapıldığı taktirde lezzetine doyum olmayan tatlılardan birisidir. Çanakkale ve Balıkesir yörelerinde meşhur olan höşmerim, süt, peynir mayası ve tereyağından aldığı lezzetini, şeker, irmik ve yumurtaya dahil ederek enfes bir lezzet oluşturuyor. Peki, höşmerim nedir ve nasıl yapılır? İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz höşmerim tarifi
#Höşmerimİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 5 Mayıs salı iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemYöresel lezzetlerden olan höşmerim, hafif ve doyurucu olmasıyla beraber tatlı sevmeyen kişileri bile kendisine hayran bırakıyor. Peynir tatlısı olarak da bilinen höşmerim, fındık ve ceviz ile süslendiği zaman, ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Peki, höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Höşmerim malzemeleri nelerdir? İşte, Balıkesir yöresine özel höşmerim tarifi ve püf noktaları.
#Höşmerim TarifiHöşmerim, höşmelim, peynir tatlısı ya da peynir helvası, başta Çanakkale ve Balıkesir çevresi olmak üzere Ege’nin kuzeyinde çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Ortaya çıkışıyla ilgili muhtelif rivayetler bulunur ancak höşmerim kelimesinin “Hoş mu erim?” ifadesinin söylene söylene değişmesinden kaynaklandığı iddia edilir. Çoğu zaman dışarıdan hazır alınan bu tatlıyı evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla höşmerim tarifi…
#HoşmerimHöşmerim nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlı lezzetler seven birçok kişi tarafından sorgulanmaya başladı. Çanakkale ve Balıkesir yöresinde çok sevilen bu tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte, höşmerim tatlısının tarifi.
#HöşmerimKonya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şerbetli tatlı sevenlerin favorisi olan sac arası ve Konya usulü höşmerim, pek çok restoranda yemek sonrası tercih edilirken, özellikle kadınların da evlerde en çok yaptığı tatlılar arasında gösteriliyor.
#HöşmerimŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef Türkiye