Hormon Bozukluğu haberleri sayfasında Hormon Bozukluğu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 765 Hormon Bozukluğu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kan dolaşımında fazla veya az hormon bulunması hormon bozukluğudur. Hormonlar vücudun kimyasal habercileridir. Hormonlar endokrin bezlerinde üretilmektedir. Kan dolaşımı ile hormonlar neyin ne zaman yapılacağını diğer organlara bildirir. Üreme ve metabolizma konusunda hormonlar oldukça etkilidir. Bir insan vücudunda hormon dengesinin bozulması vücut üzerinde belli yan etkilere neden olabilmektedir. Erkeklerde hormon bozukluğu hakkında ayrıntıları derledik.
#Erkeklerde Hormon BozukluğuKadınlarda hormonda yaşanan dengesizlikler farklı problemlere sebep olmaktadır. Bazı kadınlarda iştahsızlık bazı kadınlarda ise depresyon gibi psikolojik problemlere neden olmaktadır. Kadınlarda görülen adet düzensizlikleri veya akne problemleri hormon bozukluklarının en önemli belirtileri arasındadır. Peki kadınlarda hormon bozukluğu belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Neden olur, nasıl tedavi edilir ve tedavisi kaç gün sürer? İşte kadınlarda hormon bozuklukları ile ilgili detaylar.
#Kadınlarda Hormon BozukluğuKoronavirüsün kişide hem psikolojik hem de fiziksel stres oluşturduğu için enfeksiyonu atlattıktan birkaç ay sonra değişik seviyelerde saç dökülmesi olabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, saç dökülmelerine karşı uyarılarda bulundu.
#Saç DökülmesiHormonların bozulmasına neden olan ftalatlar, plastik ve ev eşyalarından kişisel bakım ürünlerine kadar her şeyde bulunabilir. Araştırmalar, ftalatların kadınların üreme sistemlerine de zararlı olabileceğini gösteriyor. Ftalatlar, doğurganlığı azaltabiliyor ve bu kimyasala maruz kalmayı engellemek maalesef zor!<br><br>Ftalatların iyi bilinen hormon bozucu kimyasallar olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, ftalatlar ve üreme sağlığı hakkında bilgiler verdi.
#Hormon SağlığıYaşadığınız adet düzensizliğinin, bir türlü veremediğiniz kiloların, sürekli artan iştahınızın nedeninin hormonlar olduğunu düşündünüz mü?Günlük hayatta karşılaşılan birçok sorunun arkasında hormonlarda yaşanan dengesizlikler olabilir. Bu, kimi zaman iştah sorunları olarak yansır kimi zamansa depresyon. Ancak önlem alınmadığında çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nurcan Dalan, kadınlarda görülen hormon bozukluklarının nedenlerini anlattı.
#Hormon BozukluğuHormon bozukluğu sonucu yüzünde belirginleşen sakalları nedeniyle sokağa bile çıkamayan Gülseren Hanım, katıldığı gündüz kuşağı programıyla yepyeni bir görünüme kavuştu. Sakalları yüzünden çevresi tarafından dışlandığını söyleyen Gülseren’in yeni görüntüsü hem stüdyodakileri hem de ekran karşısındakileri etkiledi.
#Hormon BozukluğuAMH'nin en önemli özelliklerinden biri üreme sağlığı açısından kadınlar hakkında sağlıklı veriler oluşturmasıdır. Kadınların yumurta rezervini gösteren AMH, böylece yumurta kıtlığı veya erken menopoz gibi olumsuzlukları tespit edebilir. Sizler için AMH testine dair bilgileri derledik.
#AHM BelirtileriErkeklerde yaşanan aşırı kıllanma hormanlar ile ilgili bir problemdir. Erkeklik hormonları, yani androjenlerin kandaki seviyesinin artması ile alakalıdır. Peki Erkeklerde aşırı kıllanma neden olur, nasıl önlenir ve hangi doktora gidilir? Aşırı kıllanma hormon tedavisi hakkında ayrıntıları derledik.
#ErkekErkeklerde aşırı cinsel istek aynı zamanda hiperseksüalite şeklinde tanımlanır. Bu durumun nedenleri; tiroid bezleri veya böbrek üstü bezlerinin normalden daha çok çalışması, çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluk, tüberküloz hastalığı, hormonal bozukluklardan ötürü biriken androjen, türlü beyin hastalıkları, türlü psikolojik problemler, madde ve alkol kullanımı şeklindedir. İşte erkeklerde aşırı cinsel istek nedenleri hakkında ayrıntıları derledik.
#ErkekKan dolaşımında fazla veya az hormon bulunması hormon bozukluğudur. Hormonlar vücudun kimyasal habercileridir. Hormonlar endokrin bezlerinde üretilmektedir. Kan dolaşımı ile hormonlar neyin ne zaman yapılacağını diğer organlara bildirir. Üreme ve metabolizma konusunda hormonlar oldukça etkilidir. Bir insan vücudunda hormon dengesinin bozulması vücut üzerinde belli yan etkilere neden olabilmektedir. Erkeklerde hormon bozukluğu hakkında ayrıntıları derledik.
#Erkeklerde Hormon BozukluğuKadınlarda hormonda yaşanan dengesizlikler farklı problemlere sebep olmaktadır. Bazı kadınlarda iştahsızlık bazı kadınlarda ise depresyon gibi psikolojik problemlere neden olmaktadır. Kadınlarda görülen adet düzensizlikleri veya akne problemleri hormon bozukluklarının en önemli belirtileri arasındadır. Peki kadınlarda hormon bozukluğu belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Neden olur, nasıl tedavi edilir ve tedavisi kaç gün sürer? İşte kadınlarda hormon bozuklukları ile ilgili detaylar.
#Kadınlarda Hormon BozukluğuYüz, sırt, göğüs bölümlerinde erkeklerinkilere benzer koyu kılların büyümesi kadınlarda tüylenmedir. Tıpta adı Hirsutizm olarak geçmektedir. Genellikle kadınlarda aşırı erkek hormonundan yani testosterondan dolayı olmaktadır. Kadınlarda olan bu kıllar sert ve koyu yapıda bulunmaktadır. İstenmeyen bu kıllar genellikle sırt, karın, yüz, göğüs bölgesinde yer almaktadır. Kadınlarda tüylenme hakkında ayrıntıları derledik.
#Kadınlarda Tüylenme Tedavisi Nasıl YapılırGöğüs ucu olarak da ifade edilen bu bölge hem erkek hem de kadınlarda kıllanma yaratır. Tabii kesin bir bilgi alabilmek için öncelikle uzman bir doktora görünmek en önemli husustur. Peki kadınlarda göğüs kılı neden olur ve normal mi? Kadınlarda göğüs kıllanması için ne yapılmalı? Kadınlarda ortaya çıkan göğüs kılı hakkında ayrıntıları derledik.
#Kadınlarda Göğüs KılıYumurtlama dönemi, tüm kadınlar için yumurtalama dönemi önemli olsa da anne olmaya hazır hisseden ve bunun için bazı olasılıkları değerlendiren kadınlar için ayrı bir önem taşır. Hamile kalmak için yumurtlama dönemi hesaplanır ve o dönemlerde çocuk yapma olasılığı yüksek olduğundan bazı önlemler alınır ya da ilişki tarihleri belirlenir. Peki, yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı? İşte kadınların merak ettiği sorulardan yumurtlama dönemi hakkında merak edilenler…
#Yumurtlama DönemiSaç dökülmesinin bazı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabildiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Yalçın, bu sorunların başında gelen demir eksikliği anemisinin özellikle kadınlarda saç dökülme problemlerinin en önemli nedenlerinden biri olduğunu kaydetti.
#BAŞA YALÇINİZMİR Can Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erdem Özbek, erkeklerde kısırlığın son yıllarda giderek artan ve sıklıkla karşılaşılan önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. Dr. Özbek, “Bir yıl içinde korunmadıkları halde gebelik sağlayamama oranı toplumda yüzde 15 civarında. İkinci yıl bu şans yüzde 50, üçüncü yılda ise yüzde 65. Bu verilere bakarak birinci yıldan sonra çiftlerin doğal yoldan çocuk sahibi olabilme şansı zaman içinde azalıyor” dedi.
#İzmirKoronavirüsün kişide hem psikolojik hem de fiziksel stres oluşturduğu için enfeksiyonu atlattıktan birkaç ay sonra değişik seviyelerde saç dökülmesi olabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, saç dökülmelerine karşı uyarılarda bulundu.
#Saç DökülmesiOldukça sıcak geçen yaz dönemi, yerini sonbahara bırakıyor. Tüm ruhsal ve fiziksel dengeleri değiştiren sonbahar mevsimine uyum sağlamaya çalışan vücudumuz ise bu geçiş sürecinde saç dökülmesi ve cilt problemleri gibi bazı fiziksel değişimler yaşayabiliyor.
#Sonbaharda Cilt BakımıHormonların bozulmasına neden olan ftalatlar, plastik ve ev eşyalarından kişisel bakım ürünlerine kadar her şeyde bulunabilir. Araştırmalar, ftalatların kadınların üreme sistemlerine de zararlı olabileceğini gösteriyor. Ftalatlar, doğurganlığı azaltabiliyor ve bu kimyasala maruz kalmayı engellemek maalesef zor!<br><br>Ftalatların iyi bilinen hormon bozucu kimyasallar olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, ftalatlar ve üreme sağlığı hakkında bilgiler verdi.
#Hormon SağlığıHer evli çift zamanı geldiğinde sağlıklı bir çocuk sahibi olmayı ister. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ortaya çıkan riskler nedeniyle gebe kalmak istemeyen ve gebeliği erteleyenler çoktur. Öte yandan bu pandeminin ne kadar süreceği belirsiz. Covid-19 nedeniyle daha fazla boş zamanı olan, çalışma koşulları değişen, mesai saatleri kısalan veya evden çalışan bir grup insan da bu dönemi gebelik için en uygun zaman olarak değerlendirmektedir. Özellikle yaşı ileri olan çiftlerde üreme anlamında zamanının kısıtlı olması nedeniyle gebeliğin ertelenmesi uygun olmayabilir.
#Yumurtlama Dönemi NedirAnormal adet kanamaları, üreme çağındaki kadınlarda sıkça görülen sorunlardan biridir. Bu nedenle kadınlar için adetle ilgili anormallikler genelde merak konusudur. Jinekolojik muayene için başvuran pek çok kadının anormal kanama neye denir, anormal vajinal kanamanın nedenleri nelerdir, hangi durumlarda doktora görünmek gerekir, anormal kanamalar kanser belirtisi olabilir mi gibi soruları vardır. Bu nedenle bu haftaki yazımda bu konudan bahsetmek istedim.
#Adet KanamalarıPet şişe ve damacanaların hammaddesinin 'bisfenol' adlı bir kimyasal olduğunu ve bunun kansere zemin hazırladığını belirten uzmanlar uyardı. Dr. Öğr. Üyesi Şeref Öncü , uzun süre güneşe maruz kalan bu ürünlerin kesinlikle kullanılmamasını söylerken, Prof. Dr. Şahin Kabay ise pet şişelerin altında bulunan numaraların hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
#Pet Şişenin ZararlarıDr. Emrah Çinik, "Saç dökülmesi sorunu erkeklerde daha sık olmakla beraber erkek ve kadın ayrımı olmadan hemen herkesin ortak sorunudur. Ancak psikolojik olarak olumsuz etki kadınlarda daha belirgindir" dedi, saç dökülmesinin nedenlerini ve tedavisini anlattı.
#Saç DökülmesiGenellikle lazer epilasyon uygulamasından sonuç alamayan kişilerin tercih ettiği lazer ile tüy sarartma uygulaması; günümüzde fazlasıyla tercih edilen bir yöntemdir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Saliha Kırbaş, lazerle tüy sarartma uygulaması hakkında bilinmesi gerekenlerin altını çizdi.
#Lazer EpilasyonAdet döngüsü ve üreme hormonları bir kadının yaşamında 11-12 yaşlarından itibaren yer almaya başlar. Regli başlatan hormon aslında beyinden salgılanır. Beyinden salgılanan hormon (FSH), yumurtalıklarda her ay bir yumurtanın gelişerek olgunlaşmasını uyarır. Yine beyinden salgılanan bir başka hormon (LH), olgunlaşan yumurtanın çatlayarak yumurtalıktan atılmasını sağlar.
#ReglHer insan için görünüşünün olmazsa olmazı tabi ki saçlar. Saçın gürlüğü, genetik ve beslenme gibi faktörlere bağlı olsa da saç dökülmeleri oldukça sık görülebiliyor. Hormon değişimleri, stres, aşırı kilo kayıpları, sağlıksız diyetler, demir eksikliği gibi çevresel faktörler olsa da engellenemeyen kalıtsal dökülme dediğimiz durumlarda saç ekimleri kurtarıcı bir tedavi olabiliyor.
#ANKARAYaşamak, hareket etmek, ayakta durabilmek, günlük işleri sürdürebilmek için kemiklere ne kadar çok yüklendiğimizin çoğu zaman farkında olmuyoruz. En önemlisi de kemiklerin sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesi için desteklemiyor, bazı kötü alışkanlıklarla onlarla kötü davranıyoruz. Peki, ya bir gün kemiklerimiz bizi yarı yolda bırakırsa…Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Özgür Ortak, kemiklerdeki yoğunluğun azalmasıyla ortaya çıkan osteopeni hakkında önemli bilgiler veriyor.
#Kalsiyum Eksikliği Kemik Sağlığı