BATIGÖZ Sağlık Grubu KBB Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sarı, geniz eti ve bademcik hakkında önemli bilgiler paylaştı. “Bademcikler dil kökünün her iki yanında bulunan lenf dokularıdır. 4-5 yaşlarda daha sık olmak üzere enfeksiyonlara bağlı olarak büyürler” diyen Op. Dr. Ahmet Sarı, “İleri yaşlarda küçülme eğilimi gösterirler. Her ne kadar vücudun savunma mekanizmalarının bir elemanı olsalar da bazen zararlı olup çocuğun gelişiminde aksamaya, uzun dönemde geçirilen sık enfeksiyonlar göz ardı edilirse önemli organ hasarlarına, eğitimin aksamasına neden olabilirler” dedi.
#İzmirCerrahi müdahalelerin gerekmediği apnesiz horlama ya da hafif şiddetli apne varlığında, ağıziçi protezleri ile horlamanın önüne geçilebilmektedir. Horlama protezlerinin; hazırlanması, uygulaması ve kullanılması oldukça kolaydır. Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Bahar Elter, açıkladı.
#Diş SağlığıAfganistan'dan Sudan'a kadar Alman ordusu için en tehlikeli bölgelerde görev yapan kulak-burun-boğaz ve plastik cerrahi uzmanı doktor binbaşı Bülent Uğurlu yarbaylığa terfi etti.Yarbay doktor Uğurlu, Alman ordusundaki en üst rütbedeki Türk kökenli ordu mensubu.Binbaşıyken 6 bin, şimdi yarbay rütbesiyle ise 20 bin kadar asker komuta etme yetkisine sahip olan Uğurlu, yeni rütbesiyle ordunun genel kurmay komuta kademesinde.Alman ordusu için Afganistan'dan Sudan'a Çad'dan Nijerya'ya kadar dünyanın en tehlikeli yerlerindeki askeri misyonlarda görevinin yanı sıra ordunun Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ulaşımını sağlayan Savunma Bakanlığı'nın uçuş hekimliği ekibinin sorumlusu olarak görev yapan Uğurlu, kışlalarda büyük sorun olan horlamaya kesin çözüm getiren kendi geliştirdiği 'snorelift' cerrahi müdahale tekniğiyle tıp dünyasına adını duyurdu. Kemal DOĞAN/ Yakup ASKERZADEH /DHA
#HtvhaberHayatı çekilmez hale getiren horlamayı önlemek için çeşitli yöntemler var. Bunlardan birinin ‘uzayan küçük dilin ameliyatla küçültülmesi’ olarak bilindiğini söyleyen Acıbadem Levent Tıp Merkezi KBB Uzmanı Ahmet Hamdi Önay, bu görüşün tıbben ve bilimsel olarak doğru olmadığını belirtiyor.
50’li yaşlardasınız... Daha çabuk yoruluyor, kalitesiz uyuyor, geceleri sık sık terliyor, sabah yorgun mu uyanıyorsunuz? Sık sık tatlı krizi yaşıyor, akşam yemeği sonrası uyuklamaya mı başlıyorsunuz? Durum buysa, kalbinizde bir sorun olabilir demektir. Peki sorun varsa, ameliyat mı ilaçla tedavi mi size göre? Tüm bu yanıtları, yazımızda bulacaksınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Bazılarımız Türk toplumunun ne kadar temiz olduğundan söz eder ve bunu Müslümanlık öğretisine bağlar. Toplumumuzun suyla temizlik alışkanlıklarını başka ülkelerinkiyle kıyaslayıp temiz bir toplum olduğumuzdan söz ederler. Aynı Türk halkına ait genel tuvaletlere girmek zorunda kaldığınızda ise karşılaştığınız manzarayı yaşam boyu anımsamak istemezsiniz.
Çalışma yaşamında kadınların erkeklerle aynı koşulları paylaşmaları günümüz kadınının anne olma planını daha ilerilere atmasına neden oluyor. İlerleyen yaşla birlikte anne adayının kafasında ister istemez soru işaretleri oluşuyor. Bunlardan ilki daha genç yaşlara göre kıyaslandığında aynı kolaylıkla gebe kalınıp kalınamayacağı. Daha sonraki kaygıları; gebeliğin sağlıklı şekilde sürüp sürmeyeceği, doğum sırasında çıkabilecek güçlükler. Kuşkusuz en büyük endişe ilerleyen anne yaşının bebeğinin sağlığını ne yönde etkileyeceği.