Batısında Adriyatik Denizine kıyısı bulunan Hırvatistan, Karadağ, Bosna Hersek ve Slovenya ile sınır komşusudur. Öncesinde Avusturya-Macaristan İmparatorluğuna bağlı olan ülke, 1. Dünya Savaşının çıkmasının ardından bağımsızlığını ilan etti. Başkenti Zagrep olan ülkenin yüz ölçümü bakımından en büyük şehirleri şu şekilde sıralanabilir: 1- Spenik 2- Split 3- Velika Gorica 4- Dubrovnik 5- Slavonski Brod. Hırvatistan bayrağında hangi renkler bulunur? Bayrağın anlamı ve tarihçesi nedir detayları ile derledik.
#Hırvatistan Bayrağı AnlamıTürkiye’de yayımlanan iki kitabı, ‘Harika Portakal’ ve ‘Kökler: İngiliz Futbolunun Yakın Tarihi’yle tanınan David Winner, Kadir Has Üniversitesi’nin düzenlediğibir panel dolayısıyla ülkemizdeydi. Yazılarına The Blizzard ve The Guardian’da da rastladığımız Winner’la buluştuk ve dünyanın halihazırda en çok ilgi gören oyunu futbol üzerine söyleştik.
#Uğur VardanAB ile atılım sürecini ileriye taşımak amacıyla kurulan Reform Eylem Grubu üç yıl sonra ilk kez toplandı. Amaç: ilişkileri yeniden canlandıracak yol haritasını belirlemek. Peki ne oldu da Türkiye, yüzünü yeniden AB’ye çevirdi? Türkiye hangi adımları atacak? Yargı, insan hakları, ekonomi bu süreçten nasıl etkilenecek? Grubun isim babası, eski AB Bakanı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’la konuştuk.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanlığı forsundaki devletleri temsil eden 16 asker hafta boyunca konuşuldu. Ancak 16 devlet konusunda da kafalar karışık. Mesela Ak Hunların tebaası Türk değil, Babürler ise bir Hint-Moğol devleti. Bir asker forstaki 16 devleti nasıl buldu, TRT bunlar için nasıl bayrak icat etti? Aslı nedir merak edenler için buyrun hızlı bir tarih okuması...
Talat Kırış 53 yaşında. Türkiye’nin en önemli beyin cerrahlarından... Yıllardır yoğun bir tempoda çalışıyor. Bir gün tekne sahibi olmaya karar verdi. Yelkenlisi ‘Seyyale’ ile hayatı değişti. “Stresten kurtulmak, ruh ve beden sağlığım için bunu yapmak zorundaydım” diyor. İşini aynı yoğunlukla sürdürse de artık yılın belli dönemlerini tekne seyahatine ayırıyor. Antark tika’ya ve Grönland’a gitti. En son Yunan adalarını turladı.
#Talat KırışDamla Erensoy sanırım bugüne kadar röportaj yaptığım en genç kişi. Ve yaşına kıyasla en çok gezenlerden biri. Henüz 18 yaşında ama üç senedir yaz tatillerinde tek başına seyahat ediyor. Gittiği ülkeleri sadece gezmiyor, Türk kültürünü de beraberinde götürüyor. Lions sınavlarına girerek gitmeye hak kazandığı şehirlerde ailelerin yanında kalıyor, kamplara katılıyor. Damla, Hürriyet Seyahat için geçen yaz gittiği Hırvatistan’ı anlattı.