Resmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, Asya'nın güney kısmında yer alıyor. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. kara parça ülkesi olan Hindistan, nüfus bakımından dünyada 2. sıradadır. 7 bölge 28 eyalet olan Hindistan'a gitmek isteyen vatandaşlar vizeye tabi tutulurlar. Hindistan vizesi nasıl alınır, başvuru ücreti ne kadar, başvuru şartları, gerekli evraklar ve kaç günde çıkar sorularının yanıtlarını derledik.
#SeyahatResmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, Asya'nın güney kısmında yer alıyor. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. kara parça ülkesi olan Hindistan, nüfus bakımından dünyada 2. sıradadır. 7 bölge 28 eyalet olan Hindistan'a gitmek isteyen vatandaşlar vizeye tabi tutulurlar.
#Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?İki kafadar bir zamanlar kervanların ipek taşınan rotasındaki ülkeleri bisikletle geçiyor. Ahmet Rauf Özkul (28) ve lise arkadaşı Tolga Telve (28) yaklaşık dokuz aydır Asya’da 8 bin kilometre pedal çevirdi. Onları Tayland’da Chiang Mai’de yakaladığımızda yolda tanıştıkları ekip arkadaşlarıyla beş kişi olmuşlardı. Sorularımızı Özkul yanıtladı. Benzer bir hayal kuruyorsanız onlardan öğrenecek çok şey var!
#GezginlerOcak ayında tatile gidecek ilginç rotalar arıyorsanız ve keşif yapmak istiyorsanız bu haber tam da size göre. Dünyanın dört bir yanından sizler için derlediğimiz tatil yerlerinden dilediğinizi alternatif olarak değerlendirerek yola çıkabilirsiniz. İşte ocak ayında keşfedebileceğiniz ilginç yerler…
#Ocak Ayında Keşfedebileceğiniz YerlerG20 Liderler Zirvesi öncesinde bir araya gelen G20 ülkelerinin genç girişimci ve iş insanları, geleceğe yönelik beklenti ve isteklerini bir bildiri halinde yayınladı. Bildiride, kapsayıcı kalkınma yoluyla ekonomik büyüme, uluslararası iş yapmayı kolaylaştırma, küresel döngüsel ekonomiye geçişi hızlandırma, yeni nesil girişimcileri eğitme ve teşvik etme, inovasyon, dijitalleşme ve geleceğin işleri olmak üzere 5 alanda somut adım atma çağrısı yapıldı.
#TÜGİADÖzbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen, ICTWEEK’te yeni nesil teknolojilere dair pek çok ele alındı. Etkinlik kapsamında 26 Ekim’de gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören dış kaynak forumuna, Özbekistan Cumhuriyeti Dijital Teknolojiler Bakanı Sherzod Shermatov da katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda Özbekistan’ın bilişim ihracatını yıllık 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediği belirtildi.
#ÖzbekistanBu yıl deprem felaketleri nedeniyle tüm kutlamalar gibi Anneler Günü’nün de coşkusu eksik. Üstelik aynı gün 14 Mayıs Seçimleri için sandığa gitmemiz gerekiyor. Ama yine de mayıs ayını değerlendirebilir, bu özel günü geç de olsa birlikte seyahate çıkarak kutlayabiliriz. Jürimizden annesiyle geziye çıkmayı düşünen ve farklı beklentileri olanlar için bol öneri istedik...
#SeyahatPsikopat penguenlerden lemur krala tüm kahramanları hayvan olan unutulmaz animasyon filmi ‘Madagaskar’ın ilham aldığı adaya gidelim bu hafta… İnsanların en son ulaştığı bu büyülü ülkenin el değmemiş doğası hem bilim insanları hem de turistler için bir çekim noktası...
#SeyahatÇok Çok Thai’ın iki ay önce Pera’da açılan yeni restoranı Çok Çok Pera’nın mutfağında uzun yıllar Tayland Kraliyet Ailesi’nin yanında çalışmış olan şef Khun Nuch var. Karidesli ve tavuklu pomelo salatasını ve minik kızarmış ekmekler üzerinde erik sosuyla sunulan tavuğu bıkmadan yiyebilirim. En çok dikkatimi çekense soslar oldu, bir sos için 15 malzeme kullanılmış.
#ThaiHindistan'dan çıkıp dünyanın dört bir yanında milyonlarca takipçiyi kendine bağlamayı başaran bir kült lideri o... Hakkında kadınlara tecavüzden genç kızları alıkoymaya kadar birçok suçlama var ama 2 yıldır yolunu izini bilen yok. O ise sosyal medya videolarıyla takipçilerinin ilgisini taze tutmayı sürdürüyor. 'Seks gurusu' Svami Nithyananda ile tanışın...
#Paramahamsa NithyanandaDün Avrupa Komisyonu, bir yılı aşkın süredir kapalı olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kapılarını yeniden 2 doz aşı olanlara açtığını duyurdu. Ancak az önce Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge'den uyarı geldi.
#DSÖPfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının İngiltere tarafından resmen onaylanmasının ardından dünya sevince boğulmuştu. Bugün Hindistan'dan gelen bir haber ise şaşkınlık yarattı. Vizesi olan Hindistan vatandaşları aşı olmak için İngiltere'ye gitme talebiyle turizmcilerin kapısını çalmaya başladı.
#KoronavirüsSchengen vizesine ait 2018 yılı istatistikleri açıklandı. B2Press’in derlediği verilere göre, Türkiye’den Schengen vizesine başvuranların oranı 2017’ye göre yüzde 10.5 düşerken, başvurular sonucunda alınan ret oranları ise yüzde 18 artarak 74 bin 360’a ulaştı.
#B2press100 yıl önce bugün Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı. Mustafa Kemal, Samsun’a indiğinde sadece Milli Mücadele’yi değil, modern bir ülkeyi de planlamaya başlamıştı. O kahramanlar önce bağımsızlığımızı kazandılar.
#Atatürk26 Avrupa ülkesinden oluşan Schengen vizeleri ile ilgili 2018 istatistiği ortaya çıktı. İstatistiğe göre 879 bin 238 başvuru yapan Türk vatandaşlarının 74 bin başvurusu olumsuz sonuçlandı. Türk vatandaşları 2018 yılında toplam 52 milyon 754 bin 280 Euro, Schengen vizesi ücreti ödedi.
#Schengen 2018 İstatistikDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların Türkiye'ye pasaportsuz olarak, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladıklarını belirterek, "28 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'ya geliyor ve Antalya'da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan'da da hep birlikte Moskova'ya gideceğiz." dedi.
#Dışişleri BakanıDALAMAN - Ortaca - Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur’la yönetimi, turizmin sıkıntılarını sık sık yineler ve yeni pazarlar gerektiğini vurgular. Nitekim DOKTOB ve Okutur, Hindistan’ı mercek altına aldı, oradaki fuarlara katıldı. “Muğla ve ülkemiz için alternatif pazar Hindistan’dır” diyen Okutur, bu ülkenin vatandaşlarını çekmek için bir tür seferberlik gerektiğini de her fırsatta yineledi.
#İzmirKüba… Her gezginin hayali, turistik olmasının yanı sıra yakın tarihiyle de merak konusu Karayip Denizi’ndeki ada ülkesi… Yaklaşık 11 milyon insanın yaşadığı, yeryüzündeki en büyük 13. ada olan Republica de Cuba’yi 1492 yılında Kristof Colomb keşfederek İspanya Krallığına ait olduğu yönde hak iddia etmiş ve ada 1898 yılına kadar İspanya toprağı olarak kalmış. Çok ilginç değil mi? İspanya ile Küba arası kuş uçuşu 7200 km ve yaklaşık 400 yıl boyunca dünyanın diğer ucundaki bir ülkenin sömürgesi olarak varlık sürdürmüş. 1898 yılındaki İspanya-Amerika savaşından sonraysa 1902 yılında Küba’ya bağımsızlık verilmiş. Buraya kadar ilginç bir hikâyesi olsa da geride bıraktığımız yüzyıldaki hikâyesi daha da ilginç Küba’nın.
#Havana Gezi Yazısı