Hidrojen sülfür haberleri sayfasında Hidrojen sülfür hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 162 Hidrojen sülfür haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hidrojen Sülfür, çevrede yarattığı koku ve sinir sistemi üzerindeki etkisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir gaz türüdür. Genelde renksiz ve yanıcı bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür, yüksek derecede toksik bir gazdır. İşte, çürük yumurta kokusuna benzer bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür hakkında bazı detaylar
#Hidrojen Sülfürİstanbul Tuzla'daki ağır koku üzerine ekiplerin bölgede yaptığı ölçümlerde sağlığı tehdit edecek bir bulgu tespit edilmedi. Yetkililer, kokunun giderilmesi için kanalizasyonlara su basılarak kimyasalın çözülmesini sağlayamaya çalıştıklarını, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığını belirtti. Bu arada kokunun yayıldığı mahalledeki bir okulda öğrenciler rahatsız olunca evlerine gönderildi.
#TuzlaHidrojen Sülfür, çevrede yarattığı koku ve sinir sistemi üzerindeki etkisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir gaz türüdür. Genelde renksiz ve yanıcı bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür, yüksek derecede toksik bir gazdır. İşte, çürük yumurta kokusuna benzer bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür hakkında bazı detaylar
#Hidrojen Sülfürİstanbul Tuzla'daki ağır koku üzerine ekiplerin bölgede yaptığı ölçümlerde sağlığı tehdit edecek bir bulgu tespit edilmedi. Yetkililer, kokunun giderilmesi için kanalizasyonlara su basılarak kimyasalın çözülmesini sağlayamaya çalıştıklarını, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığını belirtti. Bu arada kokunun yayıldığı mahalledeki bir okulda öğrenciler rahatsız olunca evlerine gönderildi.
#TuzlaUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiDenizli'nin Sarayköy ilçesinde, 16 gün önce jeotermal santralinin sondaj çalışması sırasında; yerin 850 metre derinliğinde meydana gelen patlamanın ardından çevreye yayılan hidrojen sülfür gazının yayıldığı kuyu, basıncın düşmesiyle kapatıldı.
#DenizliHidrojen sülfür gazı etkileri gündemde yer alan konulardan oldu. Renksiz, çürük yumurta kokusunda olan hidrojen sülfür gazı, etkisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir gaz türüdür. Çürük yumurta kokusuna benzer bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür yüksek derecede toksik bir gazdır. Peki, Hidrojen sülfür gazı nedir, ne demek? Hidrojen sülfür gazı zararlı mı? İşte sülfür gazı etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Hidrojen Sülfür GazıDenizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Tedirgin olan ilçe halkı, bir an önce kuyunun kapatılmasını istiyor. İlçede oturan Şener Güldal, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.
#DenizliDenizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Tedirgin olan ilçe halkı, bir an önce kuyunun kapatılmasını istiyor. İlçede oturan Şener Güldal, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.
#Denizliİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından Şemdinli-Yüksekova fay hattı incelendi ve bölgede aktif bir fay hattı tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay. Yalnız Şemdinli'de zemin yapısı daha iyiydi. Şemdinli sağlam zemine kurulmuş ama Yüksekova'da zemini daha sıvı. Olası bir depremde Yüksekova'nın Şemdinli'den daha fazla etkilenmesi yüksek olacak" ifadelerini kullandı.
#HakkariEnerji Bakanı Dönmez, Amasra’daki maden faciasında tehlike sinyalinden patlama anına kadar olan sürede karanlık bir bölüm olduğunu söyledi ve “Sinyalden sonra işçiler orayı neden terk etmedi, alarm sisteminde mi sorun vardı? Araştırıyoruz. O 15 dakikalık süreç aydınlatılacak” dedi.
#Fatih DönmezEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. Bakan Dönmez, "En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse çıkartılacak ortaya. Kara kutudaki konuşmalar incelenecek, ihmal varsa gereği yapılacak" dedi.
#Enerji Ve Tabii Kaynaklar BakanıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. Bakan Dönmez, "İşletmemizde aynı uçaklarda olduğu gibi kara kutumuz var. O ana kadar gerçekleşen tüm ölçümler, aşağı ve yukarıdaki görevlilerin arasındaki her türlü telsiz ve telefon konuşması kayıt altında. Bunların hepsi de incelemeye ve denetime tabi olacak. Hiçbir endişeniz olmasın, en ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak.” ifadelerini kullandı.
#BartınTÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi 11 denizci ve 9 bilim insanından oluşan ekiple sefere çıktı. İncelemelerde bulunan 9 bilim insanı, denizin alt tabakasında oksijenin tükenme seviyesine geldiğini belirledi. Başuzman Araştırmacısı Sabri Mutlu, "Şu an sıfır seviyesinde, eğer daha da altına inerse oksijensiz solunum gerçekleştirilmeye başlanacak. O zaman da Karadeniz'in dibi gibi hidrojen sülfür tabaka oluşmaya başlayabilir" dedi.
#MarmaraTÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi 11 denizci ve 9 bilim insanından oluşan ekiple sefere çıktı. İncelemelerde bulunan 9 bilim insanı, denizin alt tabakasında oksijenin tükenme seviyesine geldiğini belirledi. Başuzman Araştırmacısı Sabri Mutlu, "Şu an sıfır seviyesinde, eğer daha da altına inerse oksijensiz solunum gerçekleştirilmeye başlanacak. O zaman da Karadeniz'in dibi gibi hidrojen sülfür tabaka oluşmaya başlayabilir" dedi.
#MarmaraHava kirliliğinin beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten uzmanlar, son zamanlarda atmosferdeki karbondioksit oranlarının artışını ve bu durumun nörolojik sistem ile ilişkisini değerlendirdi. Havadaki zararlı bileşenlerin özellikle migren hasta grubunda çok ciddi etkisi olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, “Beyin, oksijenle beslenen bir organdır ve bu organın besinsiz kalması, tüm sistemde hasara yol açmaktadır” dedi.
#Beyin SağlığıMüsilajda Marmara Denizi'ndeki son durum, bilim insanları tarafından ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne ait Alemdar-2 adlı araştırma gemisinde değerlendirildi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri İşletmeciliği Enstitüsü müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, "Bize sunulan, bize söylenen veya işaret edilen tüm koordinatlara ve alanlara ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ama kayda değer bir bulguya ulaşamadık." dedi.
#MüsilajMüsilajda Marmara Denizi'ndeki son durum, bilim insanları tarafından ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne ait Alemdar-2 adlı araştırma gemisinde değerlendirildi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri İşletmeciliği Enstitüsü müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, "Bize sunulan, bize söylenen veya işaret edilen tüm koordinatlara ve alanlara ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ama kayda değer bir bulguya ulaşamadık." dedi.
#MüsilajHidrojen Sülfür, çevrede yarattığı koku ve sinir sistemi üzerindeki etkisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir gaz türüdür. Genelde renksiz ve yanıcı bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür, yüksek derecede toksik bir gazdır. İşte, çürük yumurta kokusuna benzer bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür hakkında bazı detaylar
#Hidrojen SülfürSamsun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, eğrelti otu ile kaplanınca kızıl renge büründü. Tedirginliğe de neden olan görüntü hakkında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, "Renk değişikliği, kirlilik faktörü değildir. Bilhassa tam tersine eğrelti otu, sularda oluşabilecek kirliliği filtre etme özelliğine sahiptir" dedi. Bölge sakinlerinden Selahattin Çelik, "Kızıl haliyle ilk kez karşılaştık, bu yıla kadar hiç görmemiştik" diye konuştu.
#KızılırtmakSamsun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, eğrelti otu ile kaplanınca kızıl renge büründü. Tedirginliğe de neden olan görüntü hakkında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, "Renk değişikliği, kirlilik faktörü değildir. Bilhassa tam tersine eğrelti otu, sularda oluşabilecek kirliliği filtre etme özelliğine sahiptir" dedi. Bölge sakinlerinden Selahattin Çelik, "Kızıl haliyle ilk kez karşılaştık, bu yıla kadar hiç görmemiştik" diye konuştu.
#KızılırmakDün gün boyunca Anadolu Yakası'nın birçok noktasında yoğunlaşan sarımsağı andıran koku, vatandaşları tedirgin etti. Telefonları kilitlenen İGDAŞ, "Doğal gaz kaynaklı değil ama camları kapalı tutalım" derken, deprem uzmanı Naci Görür ise "Depremle alakası yok, müsilaj kokusudur" tahmininde bulundu. Müsilaj Bilim Kurulu üyeleri ise farklı düşünüyor. İşte kaynağı belirlenemeyen kokunun polemiği ve olası senaryolar...
#İstanbul'daki KokuTÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, başkanlığını yürüttüğü Marmara Denizi Bilim ve Teknik Kurulu'nun, müsilaj sorunu konusunda öncelikli hedefler olarak belirlediği çalışmaları bu yılın sonuna kadar tamamlamayı öngördüklerini söyledi.
#MüsilatÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'daki müsilaj problemine ilişkin 3 senelik takvim belirlediklerini belirterek, "Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki 1,5-2 yıl içinde bu takvim ile birlikte adımlarımızı atacağız, o azot ve fosfor seviyesinde, olması gereken seviyeyi yakalamak suretiyle Marmara'mızı eski haline getireceğimizi düşünüyorum." dedi.
#Murat KurumEvcil hayvanı olan herkes, köpeklerin ve kedilerin ara sıra gaz çıkardıklarına tanıklık etmiştir. Ama söz konusu eylemi gerçekleştirenler yalnızca memeliler değil. Böcekler de gaz çıkarıyor hem de öyle böyle değil...Onların çıkardığı gaz kelimenin tam anlamı ile sessiz ve ölümcül...
#Gaz ÇıkarmaMarmara Denizi’ndeki deniz salyası kabusunun ardından Ege ve Akdeniz kıyılarında sargassum türü algler görülmeye başlandı. Peki önlem alınmazsa bu da müsilaj gibi etki yaratır mı? Denize girmek riskli mi? Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin hurriyet.com.tr'ye anlattı...
#Müsilaj