HUAWEI, inovatif ekran teknolojisi PaperMatte ile göz sağlığını ön planda tutarak kullanıcı deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor. Bu teknoloji, göz yorgunluğunu minimize eden ve uzun süreli ekran kullanımını daha konforlu hale getiren özellikleriyle dikkat çekiyor.
#Sponsorlu İçerikTBMM'de gıda tasarrufuyla ilgili sunum yapan ve burada orman yangınlarının önlenmesine karşı öneride bulunan, dünyanın en iyi 10 şefinden Ebru Baybara Demir, "Elimizde o kadar fazla ağaç atığı var ki bunları yonga makinesinden geçirip, nemlendirerek ormanda yanmış arazinin üzerine koyduğumuz zaman bu tabaka yağmuru çekiyor ve şişiyor, akmıyor. Buradaki kül tabakası ile aşağıdaki toprak tabaka arasında bir mikroklima oluşturduğu için burada hayat başlıyor ve toprağın iyileşmesi hızlanıyor. Biz bu çalışmayı Tarım ve Orman Bakanlığı önderliğinde yapmak istiyoruz. Budama atıklarını götürüp ormana değil de buralarda malçlama malzemesi haline getirebilirsek aslında çok büyük bir şekilde oradaki orman yangınının yayılma hızını belki geriye çekebiliriz" dedi.
#TBMMSON dönemlerde yıkanabilir alçının tercih edildiğini söyleyen ortopedi ve travmatoloji uzmanı Opr. Dr. Burak Önvural, “Kırığınız var ve tatil planlarınızı ertelemek istemiyorsanız ya da duş almak sizin vazgeçilmeziniz ise artık kırık tedaviniz sürerken de suya girebilirsiniz” dedi.
#1Yeni bir araştırma, İngiltere ve Galler'deki su samurlarının bünyesinde PFAS adı verilen zehirli kimyasallar buldu. Peki yapışmaz tencerelerden gıda ambalajlarında yaygınlıkla kullanılan bu maddeler neden ''sonsuz kimyasallar'' olarak biliniyor?
#PFASSon dönemlerde yıkanabilir alçının daha çok tercih edildiğini dile belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Önvural, “Kırığınız var ve tatil planlarınızı ertelemek istemiyorsanız, ya da duş almak sizin vazgeçilmeziniz ise artık kırık tedaviniz sürerken de suya girebilirsiniz” dedi.
#GazetehaberleriSon dönemlerde yıkanabilir alçının tercih edildiğini dile belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Önvural, “Kırığınız var ve tatil planlarınızı ertelemek istemiyorsanız, ya da duş almak sizin vazgeçilmeziniz ise artık kırık tedaviniz sürerken de suya girebilirsiniz” dedi.
#İzmirMonomer kimi zaman kimya derslerin de kimi zamanda biyoloji derslerin de geçmekte olan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda Monomer nedir? Monomer yapılı ne demek? Monomer çeşitleri ne özellikleri nelerdir şeklinde sorulan soruların yanıtlarını sizin için detaylarıyla derledik.
#Monomer Nedir?Havacılık, uzay ve teknoloji konularında gençlerin önünü açmak ve bu alanlarda çalışmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantepte yapılacak.
#Teknoloji‘K’ Koagulasyon vitamini isminden gelir. K vitamininin en çok bilinen görevi, pıhtılaşma faktörleri yapımında rol almasıdır. Eksikliğinde kanın pıhtılaşması engellendiği için kanama durmayabilir. Kemik gelişimi için de önemlidir. Peki, K vitamini nelerde bulunur?
#K Vitamini"Bilim insanları su kaynatmanın daha iyi bir yolunu keşfetti." Bu cümleyi okuyup da "Daha neler?" demeyecek birileri var mıdır acaba aramızda? Nihayetinde su kaynatmaktan bahsediyoruz değil mi? Tencereyi ocağın üstüne koyar kaynatırız. Ancak ne yazık ki işler her zaman o kadar basit olmayabiliyor.
#NanomaddeTürkler tarafından geliştirilen ve yüzerken denizin temizlenmesini sağlayan ‘süper bikini’ dünyanın beğenisini kazandı. Şu anda satılan bir bikiniden daha ucuz üretim maliyetine sahip olan süper bikini, aynı zamanda özel malzemesiyle denizdeki yağ bazlı maddeleri emiyor.
Erciyes Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde su üzerinde yürüyen canlılardan ve nilüfer yaprağından esinlenerek teorik olarak ulaşılabilecek en yüksek kontak açısına sahip, suyu tutmayan hidrofobik kaplama üretildi.Doç. Dr. Mehmet Hançer, nanoteknolojik kaplamaların uzun zamandır bilindiğini ancak bunların suyu itme derecelerinin farklılık gösterdiğini söyledi.Doç. Dr. Mehmet Hançer, kaplamanın uçaklarda, gemilerde, füzelerde, insansız hava araçlarında korozyonu önleyici olarak kullanılabileceğine dikkati çekerek "Gemilerin gövdelerine yosun ve midye yapışıyor. Bunlar gemilerin hızlarını düşürüyor ve yakıt tüketimini artırıyor. Uçakların gövdelerine de kış aylarında buz tutmasın diye solvent sıkıyorlar. Bunun özellikle soğuk ülkelerde her uçak için yıllık 5 bin dolar maliyeti var. Geliştirdiğimiz bu kaplama gemilerde ve uçaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Daimi bir kaplama olduğu için maliyeti çok daha düşük olacaktır" dedi. A.A.
#NanoteknolojiKocaeli Üniversitesi'nde çalışan bilim adamları, metal yüzeylere lazerle işleyerek su tutmaz özellik kazandırmayı başardı. özellikle kara, deniz ve hava araçlarındaki motor kaporta, gövde ve kanatlarda kullanılan metal malzemelere bu özelliğin kazandırılmasıyla birlikte paslanma problemi ortadan kalkacak ve böylece pas tutmayan malzemeler çok daha uzun ömürlü olacak.