Türkiye'nin tek lens fabrikası dünya pazarında

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin tek lens fabrikası dünya pazarında
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 10:43

Sivas'ta kurulu bulunan Türkiye'nin ilk ve tek lens fabrikası Anadolu Tıp Teknolojileri A.Ş, ihracat yaptığı dünyanın çeşitli ülkelerinde satış ağı oluşturuyor.

Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Anadolu Tıp Teknolojileri A.Ş. ortaklarından ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım,  firmalarının Türkiye'nin ilk ve tek, göz içi hidrofobik ve kontak lens üreten fabrikası olduğunu söyledi.

Fabrikalarının 2003 yılında yapılan bir Ar-Ge çalışmasının ardından kurulduğunu kaydeden Yıldırım, bugün fabrikalarının hem kontak lens, hem de hidrofobik göz içi lens üretimi yaptığını anlattı.

Fabrikada kullanılan teknolojinin en gelişmiş teknoloji olduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Üretimimiz de buna bağlı olarak çok kaliteli. Bununla ilgili dünyada çeşitli fuarlara ve kongrelere katıldık. Ürünlerimiz katıldığı her fuar ve kongrede büyük ilgi gördü. Bu ilgiyle beraber artık Avrupa ülkelerinden ve diğer ülkelerden bizim lense talep oldu. Şu anda yurt dışında, özellikle Avrupa ülkelerinde bizim ürünlerimize talep var. Bu da bizi çok memnun ediyor.”

Şu anda İran, Mısır, İtalya, Belçika, Fransa gibi ülkelerle bağlantıları olduğunu bildiren Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bu ülkelere distribütörlerimiz aracılığıyla lens ihracatı yapıyoruz, yapmaya başladık. Çeşitli ülkelerde de distribütör arayışlarımız var. Bizim özellikle önümüzdeki yıldan itibaren, hem ülke içi ihtiyacı karşılayacak, hem de yurt dışına satabilecek bir kapasitemiz bulunuyor. Kalitede çok iddialı olmamıza rağmen fiyatta da iddialıyız. Rakiplerimizden kalitede öndeyiz, fiyatta daha uygunuz.”

FABRİKADA KULLANILAN TEKNOLOJİ

Fabrika Müdürü Koray Eken ise fabrikalarının 2003 yılında Ar-Ge çalışmalarına başladığını, yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından 2005 yılında deneme üretimlerine başladığını söyledi.

Firmalarının 3 yıldır katarak ve kontak lens üzerine üretimine devam ettiğini ifade eden Eken, “Kullandığımız teknoloji itibariyle dünyada var olan mekaniksel yöntemlerle lens üretiminden farklı olarak 'fotopolimerizasyon' yöntemini kullanıyoruz. Türkiye'deki ilk ve tek fabrika olmamızın yanı sıra bu teknolojiyi kullanan dünyadaki tek firma da biziz” diye konuştu.

Kullandıkları teknoloji ve ham maddenin dünyada bu alanda çalışan diğer firmalara göre çok fazla üstünlüğü olduğunu dile getiren Eken, “Biz ham maddemizin üretiminden tutun ürünümüzün son kontrollerine kadar kendi elemanlarımız, kendi cihazlarımız ve kendi bilgi birikimimizle bütün üretimimizi kendimiz yapıyoruz” dedi.

Eken, fabrikalarının var olan ham maddesini ve üretim teknolojisini kullanarak ilerleyen yıllarda medikal alanda birçok ürünün üretimine başlayacağını belirtti.

“İLK HEDEF AVRUPA VE ORTADOĞU”

Şu anda yurt dışına açılma aşamasında olduklarını belirten Eken, “Deneme için yurt dışına demo lensler gönderdik. Çok olumlu sonuçlar aldık. Şiddetle kullanmak isteyen doktorlarla karşılaştık. Avrupa ve Ortadoğu şu anda ilk hedefimiz. Yurt dışında satış ağımızı yeni oluşturuyoruz” diye konuştu.

Fransa, İtalya, Almanya gibi ülkelerin ilk etapta açılmayı planladıkları ülkeler olduğunu, İran gibi çeşitli Ortadoğu ülkelerinde de çalışmalarının devam ettiğini bildiren Eken, “Çok kısa sürede bu konuda satış ağımızı oluşturacağımıza inanıyorum. Sürekli bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Yurt dışında satış temsilcilikleri oluşturacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!