Bir Tuzlu Sardalya giyer miydiniz?

Güncelleme Tarihi:

Bir Tuzlu Sardalya giyer miydiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2008 00:00

İsmi Salty Sardine yani tuzlu sardalya. Konserve balık markası değil, bir tekstil markası. Kalp atışlarınızı düzenleyen ve ter lekesi yapmayan gömlekler, su, yağ, kir geçirmeyen pantolonlar, anti bakteriyel iç çamaşırları üretiyorlar.

Sahibi Korgün Şengün, tuzlama en eski ve en doğal saklama yöntemi olduğu için markasına bu ismi koymuş. Salty Sardine ürünler de hem doğal hem de dayanıklı. Üstelik birer mücevher gibi sertifikalı.

Korgün Şengün, tekstil yüksek mühendisi. Yaklaşık 20 senedir tekstil sektörünün içinde. 15 yıldır tekstil kimyasıyla ilgili çalışıyor, şirketi aracılığıyla farklı farklı markalar için Ar-Ge yapıyor. Yanmaz, ıslanmaz, leke tutmaz kumaşlar, anti bakteriyel ve organik dokumalar üzerine çalışıyor. Geçen yıl icat ettikleri gümüş kaplı anti-bakteriyel kumaş TUBİTAK’ın en başarılı projelerinden biri seçildi.

Peki Salty Sardine markası nereden çıktı? "Salty Sardine" birkaç yıl sonra diğer markalarda göreceğiniz teknolojik yeniliklerin duyurusunu yapan bir marka. İcat ettiğimiz her şeyi önce bu markanın ürünlerinde uygulayacağız. Hem de yaptığımız uygulamalar aracılığıyla birlikte çalıştığımız markalara yol göstereceğiz, ilham kaynağı olacağız. Şu anda pantolon, gömlek, iç çamaşırı ve çanta üretiyoruz. Yeni buluşlar başlığı altında da çok enteresan ürünlerimiz var." Şengün’den, tüm ürünlerin sertifikalı olarak satışa sunulduğunu öğreniyoruz. Bağımsız laboratuvarlarca verilmiş, her bir ürüne ait sertifikada sağlığa zarar verebilecek 100’den fazla kimyasala ait testin sonuçları var: "Bu aynen tek taş bir yüzük aldığınızda yanında verilen sertifikaya benziyor. Bu bizim markamızın yüzde yüz doğal olduğunun ispatı. Dünya standardındaki kanserojen ve alerjik testlerin tamamını yaptırdık."

Marka şu an bir tek internette, www.saltysardine.com’ da satılıyor. Ama yakın zamanda Bebek, Kalamış, Fethiye ve Göcek gibi marinası olan yerlerde de mağaza açacak. Şengün, Salty Sardine’in ruhunun denize ve denizcilere yakın olduğunu düşünüyor.

ADI NEDEN SALTY SARDINE?

Malum, tuzlayıp saklamak diye bir yöntem var. Ve bu saklama yöntemlerinin en eskisi, en doğalı ve en sıhhatlisi. Bizim ürünlerimizin de tamamı doğal. İnsan sağlığına zararlı hiçbir malzeme kullanmıyoruz. Uzun yıllar boyunca doğallığından hiçbir şey kaybetmeden korunacak ürünlerden oluşan bu markaya bu sebeple Salty Sardine ismini verdik. Ayrıca tuzlu sardalyayı da çok severim.

HİDROFOBİK KUMAŞ NEDİR?

Salty Sardine gömlek ve pantolonlarında kullanılan kumaşın dış yüzeyi, hidrofobik yani su itici olduğundan su, yağ ve kir, kumaş yüzeyinde kalmıyor. Her ortamda kıyafetiniz temizliğini koruyor. Kumaşın iç yüzeyi ise hidrofilik, yani su emici özelliğe sahip olduğundan vücuttaki teri ve rutubeti anında çekip vücut yüzeyinde herhangi bir nem bırakmadan buharlaşmasını sağlıyor. Böylece nem transferi ile vücut metabolizmasına yardımcı olup vücut sıcaklığının istenilen derecede kalabilmesi ve sağlıklı ortamın devam edebilmesi sağlanıyor. Kumaş nefes alabildiği için nemin diğer kumaşlara oranla 4-5 kat daha hızlı kuruyor. Ürünlerin önemli diğer bir özelliği, gömleklerde kol ve manşetlerin kir ve leke, pantolonların ise yine yağ, şarap, ketçap ve mayonez gibi çıkması zor olan lekeleri dahi tutmaması.

KADINLARA ÖZEL REGL KÜLOTU

Bu özel gün iç çamaşırları, iç yüzeyinin hidrofilik yapısından dolayı adet kanaması başlamış olsa bile anında emiyor ve vücuttan uzaklaştırıp ıslaklık hissini ortadan kaldırıyor. Çamaşırın en önemli özelliği, emdiği kan miktarı ne olursa olsun, dış yüzeye geçirmemesi. Kumaşının anti bakteriyel özelliğinden dolayı da bakteri üremesini engelliyor. Böylece hem sağlıklı hem de huzur verici... Özel gün çamaşırları 50 yıkamaya kadar özelliğini koruyor.

FİXOS: Beyazlarla renklileri aynı makinede yıkayan havlu

Yeni buluşlarından biri Fixos. Fixos ilk bakışta küçük bir beyaz havlu. Ama bu beyaz havlu, beyaz - renkli ayrımı yapmadan makinede çamaşır yıkayabilmeyi sağlıyor. Çamaşırlarla birlikte Fixos’u da makineye koyduğunuzda renkler birbirine karışmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!