Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği (ATGB), koronavirüs kısıtlamalarından dolayı 2 yıl aradan sonra Avrupa Türk Medya Zirvesi’nin ikincisini Bottrop kentinde düzenledi. Ağırlıklı olarak Avrupa’daki Türk medyasının konumu ve sorunlarının ele alındığı zirveye T.C. Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri, T.C. Düsseldorf, Essen, Münster Başkonsolosları, Türk Alman milletvekilleri, başta Almanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinden ve Türkiye’den medya temsilcileri, iş insanları, siyasetçiler, kanaat önderleri, resmi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
#Avrupa Türk Basın Yayın Ve Gazeteciler Birliği (ATGB)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’da gençlerle bir araya geldiği buluşmada “Kesişme: İyi ki varsın Eren” filminin müziği “Heyamo” adlı şarkıyı seslendiren Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ceren Ece Öksüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen o anları anlattı.
#Ceren Ece ÖksüzTrabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in öyküsünü anlatan 'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filminde 'Heyamo' ağıtını seslendiren lise öğrencisi Ceren Ece Öksüz (16), ağıtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programda canlı seslendirdi. Duygulanan Erdoğan'ın tebrik ettiği Öksüz, "Cumhurbaşkanımıza ağıtı canlı seslendirmek benim için gurur ve onurdur. Rabb’imin izniyle halkımızın kabul ettiği bir sanatçı olmak istiyorum" dedi.
#Ceren Ece ÖksüzCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Trabzon Akçaabat’ta gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Gençlere internet ve telefon sorunlarını çözme sözü veren Erdoğan hakaret tartışmalarıyla ilgili de “Tayyip Erdoğan’ın kendisine yapılan hakaret benim için önemli değil. Fakat bu makamı korumak benim görevim” dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanSene 1980. İstanbul’da, AKM’deyiz. 12 yaşlarında konservatuvar öğrencisi iki arkadaş ellerinde notalar, gözlerinde dürbün balkondan aşağıdaki konseri izliyordu; solist hangi parmakları kullanıyor, tellere nasıl basıyor… Arkadaşlardan biri dört yıl sonra kendini bu sahnede ‘solist’ olarak bulacaktı. Bu genç, dünyaca ünlü keman virtüözümüz Cihat Aşkın’dan başkası değildi! Aşkın ile kendi müzik tarihinde bir yolculuğa çıktık, AKM’den Unkapanı’na pek çok durağa uğradık…
#Cihat AşkınBirol Topaloğlu’nun Türkçe, Lazca, Hemşince, Gürcüce ve Rumca 13 şarkının yer aldığı 5. albümü ‘Kıyı Kıyı Karadeniz’de pek çok ilk var. Mesela orkestra toptan stüdyoya girip konser kaydı gibi doğaçlama bir çalışma yaptı. Topaloğlu’nun kendi müziğine yolculuğu ortaokulda bağlamayla başladı; kemençe, tulum ve çonguri ile devam etti. Gürcistan’dan bir grup Lazla ‘Laz Band’ı kurdu. İlk Lazca klibi çekti. Kazım Koyuncu’nun belleklere kazıdığı Dido Nana’yı 14 yıl önce Gürcistan’dan derleyen ve ilk yorumlayan da oydu. Laz ritim aletini (guni) icat etti. Cazcı Senem Diyici ve eşi Alain Blessin ile Kaçkar Dağı eteklerinde yaptığı üçlü çalışma ‘laz-caz’ olarak kayda geçti. Karadenizli popçular için; “Sistemin sanatçısı ‘Çayeli’nden öteye’ geçemedi” diyen Topaloğlu anlattı