Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından MOGAN Enerji halka arzı için 28-29 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihlerinde pay başına 11,33TL’den talep toplayacak. Kurumsallaşma için en etkili yöntemin borsa ve SPK regulasyonu altına girmek olduğuna dikkat çeken MOGAN Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman “Halka arz gelirinin yüzde 45’ini yeni yatırımlar, yüzde 45’ini mevcut borçların erken kapanmasında kullanacağız. Geri kalan yüzde 10’luk tutarı ise işletme sermayesi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikTürkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından MOGAN Enerji halka arzı için 28-29 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihlerinde pay başına 11.33TL’den talep toplayacak. Kurumsallaşma için en etkili yöntemin borsa ve SPK regulasyonu altına girmek olduğuna dikkat çeken MOGAN Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman, “Halka arz gelirinin yüzde 45’ini yeni yatırımlar, yüzde 45’ini mevcut borçların erken kapanmasında kullanacağız. Geri kalan yüzde 10’luk tutarı ise işletme sermayesi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
#MOGAN EnerjiM.Ö 8. yüzyıla dayanan, binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış ve Mezopotamya'nın bağrında Dicle Nehri ile ferahlayan Hasankeyf'i koruyamadık. Ilısu Barajı ve HES projeleri kapsamında yeni görüntüleriyle hepimizi hüzne boğan Hasankeyf'i 2012'de gezmiş olmak ne büyük bir zenginlikmiş şimdi daha iyi anlıyorum.
#HasankeyfAntalya'da, doğa harikası Uçansu Şelalesi'ni oluşturan Alara Çayı üzerinde, Kamer regülatörü ve HES projesi için Mayıs 2015'te verilen 'ÇED olumlu' raporunun iptali için köylülerin açtığı davada Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin iptal kararı Danıştay 14'üncü Daire tarafından da onaylandı. Karara göre, HES projesi iptal oldu.
#ŞelaleTürkiye’de sanayi, enerji, gıda ve teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren 14 şirket, küresel iklim değişikliğinin vereceği zararı hesapladı. Uluslararası Karbon Saydamlık Projesi kapsamında şirketlerin kendi yaptığı bildirimlere göre Türkiye’deki iklim değişikliği ve afetlerin kendilerine maliyeti 8 milyar 600 milyon lira olacak. Enerji santrallarını ve mağazaları sel vuracak. Uçaklar geç havalanacak, gıdalar sıcak yüzünden çürüyecek. Dev projeler duracak, bankalar kredilerini tahsil etmekte zorlanacak. 14 şirketinin Karbon Saydamlık Projesi kapsamında dikkat çektiği afet senaryoları şu şekilde:
#GazetehaberleriYıllık 2 bin 400 kilogram yağış oranıyla Türkiye’nin en çok yağış alan ili olan Rize’de, hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları yaz mevsimiyle birlikte yine susuz kalmaya başladı. Dere sularının tünele alındığı Güneysu ilçesindeki Gürgen Deresi, bu yıl bölgede ilk kuruyan dere oldu.
#Gürgen DeresiAntalya Manavgat Çayı üzerine yapılmak istenen Hidroelektrik Santral projesinin iptali için açılan dava sonuçlanmadan bölgede kamulaştırma kararı alındığı ortaya çıktı. Projeye yönelik açılan davanın avukatı Münip Ermiş, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı resmen yangından mal kaçırır gibi işlem yapmış. Biz kamulaştırma kararının iptali için suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü proje iptal edildiği için bu işlemin hiçbir yasal tarafı kalmadı” dedi.
#Manavgat ÇayıTamamı yenilenebilir kaynaklardan oluşan bir platform kuran Akfen Holding, bu girişimi büyütmek için EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladı. İlk etapta temiz enerjiye 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Hamdi Akın, gelecek başka ortakların da koyacağı paralarla platformu 3-4 milyar dolar hatta daha büyük bir yenilenebilir enerji platformuna dönüştürmek istediklerini vurguladı.
#AkfenDANIŞTAY, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2 yıldır gündeme almayarak askıda bıraktığı Alakır havzasına ilişkin ’1’inci Derece Doğal SİT’ kararına atıfta bulunarak, bölgedeki 8 HES projesinden Dereköy’ü iptal etti. Mahkeme kararında, "1’inci Derece Doğal SİT niteliğinde olduğu yargı kararıyla sabit olan Alakır Çayı üzerinde HES projesinin yapılmasına olanak bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
#Antalya Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu