Karaciğer fonksiyon testlerinin kısaltması KCFT olarak adlandırılmaktadır. Bazı durumlarda KCFT değerlerinde değişmeler yaşanabilir. Yüksekliği ve düşüklüğü dikkat edilmesi gereken bir konudur. Peki KCFT nedir? KCFT değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere KCFT testi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
#Kcft NedirYapılan kan testlerinde birçok değer ölçülür. Bu ölçülen değerlerin belirli bir aralıkta olması gerekmektedir. Yapılan kan testlerinden birisi de CRP 125 testidir. CRP testinin düşük veya yüksek çıkması bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Peki, CRP 125 nedir? v 125 değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere CRP 125 testi hakkında merak edilenleri detaylıca inceledik.
#CRP 125 NedirKarın bölgesi, vücudumuzun kaburga bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede ise, bazı nedenlerden dolayı bazı şişkinler meydana gelebilir. Yaygın bir şekilde görülen karın şişliğinin pek çok farklı nedeni vardır. Genellikle de gaz sorunlarından kaynaklanan karın şişliğinin çok daha farklı nedenleri de olabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen hareketler nelerdir sizler için derledik.
#Karın ŞişliğiKalp hastalıkları her yıl yaklaşık 700 bin kişinin ölümüne sebep oluyor. Hastalık daha çok erkekleri etkilese de son yapılan araştırmalar, kadınların ciddi risk altında olduğunu ortaya koyuyor. En önemli tehlike ise hastalığın erkeklerdeki semptomları vermemesi...
#SağlıkYumurtalık kanserinden bahsedilen konuşmaların hepsinde hastalık ‘sessiz katil’ olarak anılıyor. Ancak onkoloji uzmanı Prof. Dr. Barbara Goff, tüm bilinenleri unutturacak bir açıklamayla dikkatleri yumurtalık kanserine çekiyor. Erken teşhis konulamadığı için en öldürücü türlerden biri haline gelen yumurtalık kanserini ilk evrelerde tespit için dikkat edebileceğimiz bazı semptomların olduğu ortaya çıktı...
#SağlıkAlerji, çoğu insan için zararsız nitelikte olan maddeler bazı insanlar için zararlı ve rahatsız edici olabilmektedir. Alerji etkisi yapan maddeler genellikle alerjen olarak ifade edilir. Bu alerjen maddeler evcil hayvanlar, toz akarları, polen, böcekler, bazı ilaçlar ve bazı gıdalarda bulunmaktadır. Çoğu insan maruz kaldığı bu alerjik hastalıklar hakkında daha pek çok konuyu merak etmektedir. Bu bakımdan sizin için Alerjik hastalıklar nelerdir ve neden olur? Alerjik hastalıklara hangi bölüm bakar, belirtileri ve tedavileri nelerdir detaylarıyla derledik.
#SağlıkMide kanaması, üst gastrointestinal sistemin kanama türleri arasında yer almaktadır. Tüm sindirim sisteminde yer alan kanamalar arasında sık sık karşılaşılan bir durum olarak bilinir. Akut olan mide kanaması 1 ila 6 hafta arasında sürerken, 6 haftadan daha fazla sürede devam eden kanama kronik türde olan mide kanaması olarak tanımlanır. Kanama fark edilmez ya da tedavi edilmezse bu hastalık hayati önem taşıyan bir hale gelir. 60 yaş ve 60 yaşından daha üzeri olan kişilerde görülme oranı diğer yaşlara nazaran daha fazladır. Belirtileri ise kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur. Peki, mide kanaması nedir ve neden olur? Ölüme neden olur mu tüm detayları ile derledik.
#Mide KanamasıPankreoflat kelimesi Latince kökenli bir sözcüktür. Bu sözcük tıp sektöründe alanında uzman doktorlar tarafından belirli bir hastalığın tedavisi amacıyla reçete eşliğinde hasta bireylere kullanmaları için sunulan bir ilaçtır. Dolayısıyla kelime eczane sektöründe de geçmektedir. Pankreoflat nedir, ne için kullanılır, Pankreoflat ne zaman etki eder gibi detayları derledik.
#Pankreoflat NedirMide delinmesi, mide rahatsızlıkları çeşitlerinden biridir. Mide delinmesi, mideye zarar veren yiyecek ya da içecekleri çok fazla ve sürekli bir şekilde tüketmek sonucunda ortaya çıkar. Mide sağlığının korunması için yediklerimize ve içtiklerimize çok dikkat etmemiz gerekir. Perforasyon nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Karın şişliği sorunu zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Karın şişliğinin kendi içerisinde pek çok nedeni bulunur. Bu nedenler kişinin yaşadığı hayata ya da kilosuna, yaşına, beslenme şekline göre farklılık gösterir. Bazen de yemek yedikten sonra karış şişkinliği oluşur ve hazımsızlık, kabızlık gibi sonuçlar doğurabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki karın şişkinliği nasıl geçer? Evde karın şişkinliğine ne iyi gelir? Kabızlık ve karın şişkinliği nasıl geçer? Karın şişkinliği ve ağrısına ne iyi gelir? İşte karın şişkinliğinin nedenleri ve karın şişkinliğine iyi gelen öneriler...
#Karın ŞişliğiBağırsaklarda gaz oluşmasının çok sayıda sebebi olabilir. Yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar, tüketilen yiyecekler bağırsak gazının oluşumunun birkaç sebebidir. Geçici bir durum olan bağırsak gazı problemi, günlük yaşantının problemli hale gelmesine neden olur. İşte, tüm detaylar.
#Bağırsak Gazına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Karın ağrısı çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Sebepleri mevsimsel veya fiziksel olabilen karın ağrısı, basit bir sorun gibi görünse de kimi zaman ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Karın ağrısının nedenleri arasında üşütme, ishal, adet (regl) sancısı gibi durumlar gösterilebilir. Karın ağrısına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyeceklerle evde doğal yollarla çözüm bulunabilir. Peki karın ağrısı neden olur? Karın ağrısına ne iyi gelir? Evde karın ağrısı nasıl geçer? İşte evde şiddetli karın ağrısına iyi gelen doğal ve bitkisel öneriler
#Karın Ağrısına Ne İyi GelirKaraciğer, vücudumuzun ikinci büyük organı ve önemli görevlerde etkin rol oynuyor. Besinleri işliyor, vücuttaki zararlı maddelerin kandan süzülmesine yardımcı oluyor. Fakat, dikkat edilmezse karaciğer yağlanmaya başlıyor ve eski gücünü yitirebiliyor. Peki karaciğer yağlanması nedir, neden olur? Karaciğer yağlanmasında bu belirtilere dikkat...
#Karaciğer YağlanmasıAçlık vücudumuzun besinlere ihtiyaç duyduğunu belirten doğal bir sinyaldir ve yemek yedikten sonra bu sinyal ortadan kalkar. Ancak hormonal dengesizlik, tiroid bozukluğu, diyabet vb. tıbbi nedenler sürekli açlık hissetmenize neden olabileceği gibi günlük hayatta uygulanan özel diyetler, uyku düzensizliği, aşırı stres gibi beslenme şekli ve yaşam tarzıyla ilgili olan faktörlerde sürekli aç hissetmenize sebep olabilir.
#BeslenmeHamilelik süresince uyku ve yorgunluk problemi yaşayan anne adaylarına çözüm önerilerinde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Op. Dr. Nur Betül Tekiner, "Anne adayları gebeliğin özellikle son üç ayında uykusuzluk ve yorgunluktan şikayetçi. Sorunun temelindeki 7 probleme karşı önlem alarak hem gebeliği kolay geçirmek hem de depresyon ve gerginlik riskini bertaraf etmek mümkün" dedi.
#HamilelikHamilelik süresince uyku ve yorgunluk problemi yaşayan anne adaylarına çözüm önerilerinde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nur Betül Tekiner, “Anne adayları gebeliğin özellikle son üç ayında uykusuzluk ve yorgunluktan şikayetçi. Sorunun temelindeki 7 probleme karşı önlem alarak hem gebeliği kolay geçirmek hem de depresyon ve gerginlik riskini bertaraf etmek mümkün” dedi.
#Op. Dr. Nur Betül TekinerGENEL Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük, tüm dünyada ölüme yol açan beşinci kanser türü olan pankreas kanserinin görülme sıklığının arttığını belirterek, hastalıktan korunmak için sigaradan uzak durulması gerektiğini, sağlıklı beslenme ve egzersizin vazgeçilmez olduğunu söyledi.
#Prof. Dr. Can KüçükNormal bir hamilelikte yumurta, fallop tüplerinde spermle buluşur ve döllenme tüplerde olur. Döllenmeden sonra 3-5 gün süren bir yolculukla embriyo tüpün içinden geçerek yerleşeceği ve büyüyeceği yere yani anne rahmine iner. Buna “normal gebelik”, yani olması gerektiği gibi rahme tutunmuş gebelik; “iç gebelik” denir. Dış gebelikte ise embriyo rahim dışında bir yere tutunmuştur. Tüm gebeliklerin yaklaşık %1-2'sini dış gebelik oluşturur.
#Dış GebelikDemir eksikliği anemisinin demir depolarının azalması sonucu gelişen kansızlık olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Yunus Öksüz, "Hızlı kan kaybı ile akut olabileceği gibi, yavaş kan kaybı veya demirden fakir diyet ile kronik olabilir. Genetik bir hastalık değildir, yetişkinlerin yüzde 10-30'unu etkilemektedir. Tüm yaş gruplarında rastlanabilir ancak kadınlarda erkeklerden daha fazladır. Demir eksikliği anemisinin gelişiminde başlıca üç neden sayılabilir. Normal şartlarda artan demir ihtiyacı, kanamalara bağlı kan kaybı ve yetersiz demir alınımıdır" dedi.
#KansızlıkGÜNÜMÜZÜN en yaygın sorunlarından stres pek çok soruna yol açıyor. Hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler, alacağımız yeni kararlar, hobiler ya da soruna biraz farklı açıdan yaklaşmak stresle mücadele etmede etkili olabilir. İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Burak Öztop, hayatın dişli çarklarını bakın nasıl anlatıyor...
#İzmirReflü, bazı dönemlerde çekilmez hale gelerek yemek tüketimi gibi hususlarda sıkıntı oluşturabilmektedir. Yemekten sonra hazımsızlık, midenin ağza gelmesi, hıçkırık ve ileri düzeyde istifra, reflü için sıkıntı oluşturabilmektedir. Peki, reflüye ne iyi gelir ve tedavisi nasıl gerçekleştirilir? İşte, reflü nasıl geçer sorusunun cevabı
#ReflüSindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#ÜlserSindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Ülser NedirVücudumuzun ikinci en büyük organı olan ve büyüklüğünün hakkını vererek çok büyük görevler üstelenen karaciğer, birçok alanda etkili faaliyetler sürdürüyor. Vücudumuz için gerekli olan besin ve içecekleri işleyen karaciğer aynı zamanda zararlı maddelerin kandan süzülmesini sağlıyor. Ancak iyi bakılmayan ve hareketsiz bir vücuda hapsedilen karaciğer, yağlanmaya başlayarak eski gücünü kaybedebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, karaciğer yağlanmasının tedavi yöntemlerini ve korunmanın ipuçlarını anlatıyor.
#KaraciğerMide gazı ve hazımsızlığın yaşı yok. 7'den 70'e sağlığı ve yaşamı etkiliyor. Birçok insan bu hastalıktan şikayet ediyor. Herşey mideyi etkileyebiliyor. Çok aşırı düşünme, takıntı, uzun süreli öfke gibi faktörlerin yanısıra, beslenme şeklinden de kaynaklanabiliyor.
#Mide