Hawaii, doğal güzelliği ve insanlarının sıcaklığı ile çok güzel bir yer. Gezilip görülmesi, ilk defa da olsa sörfün tadının çıkarılması gereken bir yer. Muhteşem manzaraları, adanın gelenekleri ve görülmesi gereken yerleri ile Hawaii insanı büyülüyor. İşte Hawaii gezi yazım.
#HawaiiHawaii, doğal güzelliği ve insanlarının sıcaklığı ile çok güzel bir yer. Gezilip görülmesi, ilk defa da olsa sörfün tadının çıkarılması gereken bir yer. Muhteşem manzaraları, adanın gelenekleri ve görülmesi gereken yerleri ile Hawaii insanı büyülüyor. İşte Hawaii gezi yazım.
#Hawaii Gezi RehberiHayalim havaalanından iner inmez boyna asılan çiçekler ve ukulele ezgileriyle karşılanmaktı, gerçek oldu. Uzun bir yolculuğun ardından kışın ortasında üzerimdeki tüm fazlalıklardan kurtulup hafiflemiş, boynumu saran taptaze çiçeklerin yumuşaklığından ve kokusundan mest olmuş bir şekilde şehre doğru yola koyulmuşken aklımda tek bir şarkı vardı; ‘Somewhere over the rainbow’. Gerçekten de ‘gökkuşağının ötesinde’ bir yere mi gidiyorduk? İşte size Hawaii notlarım...
#HawaiiPasifik Okyanusu’nda pek çok ada bulunmaktadır. Bu adaların çoğu da turistik açıdan cazip olmaktadır. Bu adaların çoğunda yerleşim olmakla birlikte bazılarında yerleşim yoktur. Howland adası da bu yerleşim yeri olmayan adalardan biridir. Merak edenler için işte Howland adası ile ilgili tüm detaylar.
En fazla ziyaretçi çeken Balkan ülkeleri arasında yer alan Karadağ, popülerliğinden ödün vermeden turist sayısını her geçen yıl biraz daha artırıyor. Ülkenin en fazla ziyaret edilen merkezlerinden biri de Budva oluyor. Yaklaşık 20 bin nüfusu olan Budva; hem tarihi ve kültürel değerleri hem de coğrafi açıdan dikkatleri üzerine çekiyor. Budva’da Stari Grad adı ile anılan bir eski şehir kalesi yer alıyor. Oldukça yüksekte yer alan ve korunaklı olan bu kale, ziyaretçilerine adeta geçmişe yolculuk vadediyor.
#KaradağMilli sörfçü Melek Toraman, sık seyahat ediyor. Sörf yapıp yeni kültürleri keşfediyor. Geçen yıl, nisanda PWA Dünya Windsurf yarışmasına katılmak için İtalya’nın Reggio di Calabria şehrine gitti. Etna Yanardağı’na karşı sörf yaptı. Manzaradan büyülendiğini söylüyor.
İstanbul’da yaşayan Temel Tacal (51), ortopedi uzmanı. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanatsal anatomi dersi veriyor. Aynı zamanda fotoğrafçı. Sırt çantasıyla dünyayı gezen Tacal, yılda en az iki kez uzak coğrafyalarda üçer haftalık yolculuklara çıkıyor. Geçen temmuzda gittiği Guilin için “İki nehir, dört gölle çevrili. Endüstriyel kirlilikten uzak, üstelik UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde” diyor.