Yapılan çok sayıda araştırma sebze ve meyvelerin besin değerlerinde çok ciddi kayıplar meydana geldiğini ortaya koyuyor. Bu kayıp oranları o kadar fazla ki Gıda Mühendisi Handan Doğan durumu, "Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 90 mg civarında. 50 yıl önce 1 portakal ile bu oran karşılanabiliyordu. Şu an günde 2-3 portakal tüketmek gerekiyor” sözleriyle anlatıyor. İşte dikkat çeken detaylar...
#BeslenmeKırlangıç balığı MasterChef yarışması ile birlikte en çok araştırılan balıklar arasında yer alıyor. Kültürümüzde pek bulunmayan kırlangıç balığı yenir mi, nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir merak ediliyor. İşte oldukça lezzetli fakat bir o kadar da pahalı kırlangıç balığı hakkında merak edilenler, çorbası ve buğulama tarifi...
#Kırlangıç BalığıÜlkemizde çok sevilen ve özenle korunan bir mutfak geleneğidir pirinç pilavı... Sade, nohutlu, tavuklu, patlıcanlı, etli ya da domatesli... Çoğunlukla ana yemeğin eşlikçisi olsa da maharetli ellerde başlı başına bir ziyafete dönüşür. Peki, en iyileri nerede yenir? Jürimize sorduk.
#Pirinç PilavıKoronavirüs tedbirleri nedeniyle kapalı kalınan mayıs ayında tüketicinin enflasyonu yüzde 0.89 arttı. Beklentilerin altında gerçekleşen tüketici enflasyonu yıllık bazda ise yüzde 16.59 oldu. Üretici fiyatlarındaki artış ise aylık bazda yüzde 3.92 olurken, yıllık bazda yüzde 38.33’e yükseldi.
#GazetehaberleriTüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda aylık bazda yüzde 2.3, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14.03 yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
#GazetehaberleriEkim ayında tüketici enflasyonu aylık bazda yüzde 2.13, üretici enflasyonu ise yüzde 3.55 oranında arttı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde yıllık bazda yüzde 11.89 yükselirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık bazda yüzde 18.20 artış gösterdi.
#EkimHavaların soğumaya başlamasıyla yaz sebzeleri azalırken, kış sezonu ürünleri pazarlarda bollaşıyor. Müşterilerin ilgisinden memnun olan pazar esnafı, her tür meyveyi kararında ve zamanında tüketmek gerektiğinin altını çizerek, insanların kış sebze meyvelerini özlediğini belirtti.
#PırasaUygur mutfağının vazgeçilmezi lağman bence kaçırılmaması gereken bir yemek. Makarna kalitesi çok iyi. Artizanal. Diri. Eminim bir İtalyan da bu makarnadan epey zevk alır. İyi ve sofistike bir sosla Uygur lağmanı birleşirse ortaya bir başyapıt çıkar.
#İstanbul700 kişinin yeni yılı karşıladığı saatlerde Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin aramızdan ayrılmasına sebep olan acımasız saldırının üzerinden iki buçuk yıl geçti...Mekanın işletmeci ortağı Ali Ünal o gece ölümden kıl payı kurtulmuş, Reina sayfasını da kapatmıştı. Ama bir süre sonra “teröre teslim olmak yok” deyip en iyi bildiği işi yapmaya karar verdi.
#Müge AkgünHavaların ısınması ve bazı ürünlerde üretimin artması market raflarına indirim olarak yansıdı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, “Artan hava sıcaklıkları ile birlikte olgunlaşmanın hızlanmasına bağlı olarak hasat edilen ürün miktarındaki artış başta salatalık olmak üzere domates, patlıcan, sivribiber, kabak gibi ürünlerde fiyatların düşmesine neden oldu” dedi.
#Ziraat Bankası