Dünya var olduğundan bu yana lanetli yerlerle ilgili hikayeler anlatılır. Kimi yaşanmış, kimi sadece söylentiden ibaret olan bu yerleri derledik. İçlerinde Türkiye'den de bir mağara var. İşte asla yalnız gitmemeniz gereken 9 lanetli yer!
#Gizemli Yerlerİnboğazı Mağarası’nın yarasa toplulukları için çok önemli olduğu tespit edilmesinden sonra bölgede yaşayan yarasaların zarar görmesini engellemek için 2006 yılında bir komite kurulmuştu. Bu komite İnboğazı Mağarası’nın hemen yanında benzer bir mağara inşa etti. İşte yarasalar için yapılmış o suni mağara…
#İnboğazı MağarasıBalıkesir'in Havran İlçesi'nde, 2009 yılında su tutmaya başlayan baraj gölü alanı içinde kalan İnboğazı Mağarası'ndaki 20 bin yarasa için yaptırılan yapay mağaraların boş olduğu, DSİ'nin 3 yıl önce yaptığı "yarasa kolonileri, yapay mağaralara sorunsuz bir şekilde taşındı" yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü. DSİ'nin ihale ettiği yapay mağara çalışmasının, ihaleyi alan şirket tarafından henüz tamamlanmadığı ve çalışmanın sürdüğü ortaya çıktı. 16 türden 20 bin yarasanın barajın su tutması ile doğal mağaralarından koparılıp sonradan yapılan mağaralara taşınmaya zorlanmasının hayvanları yok ettiğini savunan çevreciler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı hakkında yeni dava açacaklarını söyledi.Yapımına 23 Haziran 1995 yılında başlanan sulama amaçlı Havran Barajı?nın inşaatı, tamamlandı.Haber Ahmet ERTAN / HAVRAN Balıkesir - DHA
#YarasaDEVLET Su İşleri (DSİ) Balıkesir Bölge Müdürü Dr. Şahin Durukan, Havran Barajı’ndaki suları altında kalan mağaralarda yaşayan yarasaların, oluşturulan yapay mağaralara geri döndüğünü açıkladı. Durukan, yarasaların yapay mağarayı tamamen benimsediğini ve yavruladığını söyledi.
BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde, yapımı geçen Ekim ayında tamamlanan baraj nedeniyle mağaraları su altında kalacak 20 bin yarasanın, doğal ve 3 bin TL harcanarak sonradan oluşturulan mağaralarda bulunamamasına tepkiler sürüyor. Çevreciler, yarasaların kaybolmasınının sorumlusunun Devlet Su İşleri'ni (DSİ) olduğunu iddia etti. DSİ, yetkilileri ise konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı.
Balıkesir'in Havran ilçesinde, yapımı ekimde tamamlanan baraj nedeniyle mağaraları su altında kalacak 20 bin yarasa için yaptırılan yapay mağaranın da boş olduğu bildirildi. İncelemede, doğal ve yapay mağarada bir tane bile yarasaya rastlanmadığı kaydedildi.
Balıkesir’in Havran İlçesi’nde 1995 yılında yapımına başlanan, 72 milyon YTL’ye malolan ve bu yılın ekim ayında su tutması planlanan barajda, yarasa rötarı yaşandı. Yaklaşık 20 bin yarasanın kış uykusunda olduğu mağaranın sular altında kalacak olması nedeniyle Havran Barajı’nda su tutma işlemi 6 ay ertelendi. Nisan ayında uyku döneminin sona ermesiyle, yarasaların yeni yapılan suni mağaraya taşınması kararlaştırıldı.
Balıkesir'in Havran İl?esi'nde 1995 yılında yapımına başlanan, 72 milyon YTL'ye malolan ve bu yılın ekim ayında su tutması planlanan barajda, yarasa rötarı yaşandı. Yaklaşık 20 bin yarasanın kış uykusunda olduğu mağaranın sular altında kalacak olması nedeniyle Havran Barajı'nda su tutma işlemi 6 ay ertelendi. Nisan ayında uyku döneminin sona ermesiyle, yarasaların yeni yapılan suni mağaraya taşınması kararlaştırıldı.