Kastamonu simit tiridi yöresel yemeklerimiz arasında yer alıyor. Yine Kastamonu'ya özgü kel simit denilen susamsız simit ile hazırlanan simit tiridi, kıymalı ve yoğurtlu sosuyla eşsiz bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? İşte, simit tridi tarifi ve malzemeleri...
#Kastamonu Simit TiridiHatay'a ait 600 yemek çeşidinden biri olan tepsi kebabı hem lezzeti hem de görüntüsüyle yiyenlerden tam puan alıyor. Hatay halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği Hatay tepsi kebabı evde de hazırlanabilir. Peki, Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Hatay tepsi kebabı tarifi ve evde kolay yapım aşamaları...
#Hatay Tepsi KebabıGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey Hen