Doğuma sayılı gün kala anne adaylarını büyük bir heyecan kaplıyor. Doğum için hastane çantası hazırlama da bu güzel heyecanların başında geliyor. Özellikle erken doğum ihtimaline karşı hazırlıkları önceden tamamlamakta fayda var. Peki, doğum çantasında bebekler için neler bulunmalı? Bu özel günde bir aksaklık yaşamamanız için bebeğinize gerekli olanlar listesini derledik.<br><br>Bu bir ilandır.
#YenidoğanDoğum çantası ya da hastane çantası olarak bilinen ve yeni doğan bebek için hazırlanan çanta, doğum öncesi büyük önem arz ediyor. Anne ve bebek malzemeleri içeren çanta içerisinde, yeni doğan bebeğin tüm ihtiyaçları ve annenin ihtiyaç duyabileceği tüm malzemeler yer alıyor. Peki, doğum çantasında neler olmalıdır? İşte, doğum çantası içinde bulunması gerekenler
#Doğum Çantasında Neler OlmalıAile büyükleri, arkadaşlar, dostlar, komşular, ‘doğum için hazırlanacak hastane çantasında neler olmalı konusuna dair çok değerli tavsiyeler verse de özellikle ilk bebeğini kucaklarına almaya hazırlanan anne adayları ‘acaba bir şey unuttum mu?’ endişesini hep içinde taşır. Bu endişeleri gidermenin en kolay yolu ise uzman tavsiyesi almaktan geçer. Bebek Alışveriş Koçu Gizem Kösoğlu Yılmaz, anne adaylarına doğum çantası önerilerini sıraladı.
#Doğum ÇantasıBebeklerinden ‘geliyor’ sinyali gelir gelmez çoğu anne baba adayının eli ayağı birbirine karışabiliyor. Panik yaratmamak adına doğum çantasının önceden hazırlanması gerekiyor? Peki, doğum çantasında neler olmalı? İşte, hastane çantası kontrol listesi…
#Doğum Çantasına Neler KonulurGeçtiğimiz günlerde hem uzmanlara hem de blogger annelere sorular sorarak Hürriyet Cumartesi ekinde “Blogger anneler teşhirci mi?” başlığı ile yayımlamıştım. Yazıya bu başlığı koymamın sebebi, blogger annelere sürekli olarak bu suçlamanın yapılmasıydı. Yazı birçok kesimden olumlu, ama blogger’lar çevresinden bazı olumsuz tepkilerle karşılandı. Hâlbuki yazı oldukça tarafsız olma iddiasındaydı. Bu nedenle de sadece uzmanlara değil, blogger annelere de sorular sormuştuk. Amacımız onların görüşlerine de yer vermekti.
#Ömür KurtKimi sokaklarda büyük boşluklar var. Sanki orada daha önce yaşam kurulmamış, o sokağın sakinleri hiç var olmamış gibi… Kimi binalar yerinde değil artık, kimileri de yıkılacağı günü bekliyor. O evlerin hayatta kalan sakinleriyse ya kırsaldaki evlerinde ya çadırkentlerde ya da göç ettikleri yeni bir şehirde yeni hayatlarına adapte olmaya çalışıyor. Hepsi, yıllardır aşina oldukları hayata yani şehrin eski canlılığına kavuşmasını bekliyor. Peki, bu nasıl mümkün olacak? 6 Şubat’ta depremden etkilenen kentleri sosyal ilişkileri ve kent kimliğini koruyarak yeniden inşa etmek için ne gerek? Uzmanlara sorduk.
#Depremİstanbul’da çürük binaların yenilenmesi, dönüşümün finansmanı ve olası bir deprem sonrası ulaşım, tahliye, haberleşme, barınma, gıda, güvenlik gibi hayati konularda yapılması gerekenleri uzmanlara sorduk.
#Olası İstanbul DepremiBilim tarihine baktığımızda yaptıklarıyla hem alkışlanan hem de aşağılanan birçok aktör olduğunu görüyoruz. Ama bunların hiçbirinin hayatını beyin nakline adamış cerrah Dr. Robert White kadar ilginç olmadığını da söylemek gerek. İşte White'ın kafanızı çok ama çok karıştıracak hikayesi...
#Robert Whiteİstanbul-Antalya uçağında rahatsızlanan hastayı hayata döndüren doktorlardan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, o gün yaşananları tüm detayları ile hurriyet.com.tr'ye anlattı. Akkoyunlu, daha önce hakkında açılan ilginç davadan ve müdahale sırasında yaşadığı tereddütlerden de bahsetti
#SağlıkAnkara’nın Pursaklar ilçesinde okuldan eve dönerken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan Enes Koca (12) ağır yaralandı. Teyzesi Kevser Muslu ise Enes’in hayvanları çok sevdiğini köpeği olsun diye dualar ettiğini belirterek, "Annesi ona köpek alsın diye Yasin Suresi’ni ezberliyordu ve çocuk köpekle imtihan oldu" diye konuştu.
#Köpek SaldırısıSalgınla mücadele ederken bir de depremi aklımıza getirmek istemiyoruz ama bu ay çeşitli illerimizde yaşanan sarsıntılar beklenen İstanbul depremini hatırlattı. Pandemi dönemindeki olası bir afette yapmamız gerekenleri Prof. Mikdat Kadıoğlu’na sorduk: “Afet çantasına cerrahi maske de konmalı. Halk ‘toplum afet gönüllüsü’ olarak örgütlenip eğitime tabi tutulmalı.”
#İTÜ Meteoroloji MühendisliğiÇocukluğumdan beri seyahat etmeyi seviyorum. Üniversite yıllarımda arkadaşlarımla, evlendikten sonra fırsat buldukça eşimle seyahat ettim. Hamile olduğumu öğrendiğim gece, ertesi sabah bir yolculuğa çıkmak üzere bavul hazırlıyordum. “Şimdi ne olacak?” diye düşündüm. Peki neler yaptım? Hamilelikte seyahatinizi kolaylaştıracak önerilerim var.
#Çocuklu SeyahatBahar ayları ve yaklaşan yaz tatili için seyahat planları yapma dönemindeyim. Ailece sık seyahat etsek de her seferinde oğlumun hasta olması ihtimalinin bir anne olarak beni endişelendirdiğini itiraf etmeliyim… Özellikle son aylarda hızla yayılan koronavirus ve çocukların sık yaşadığı diğer solunum yolu hastalıklarıyla seyahatte başımıza gelebilecek her türlü yaralanma, hastalık ya da acil durum ihtimaline karşı önlem almaya çalışıyorum.
#Çocukla SeyahatSağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlıklı beslenme alışkanlığı, çocuklarımızın yalnızca büyüme ve gelişiminde değil okul başarısı üzerinde de etkili. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat süreleri kısalıyor, algılamaları azalıyor, zaman zaman öğrenme güçlüğü ve davranış bozuklukları gelişebiliyor, daha kolay hastalanıyorlar ve okul başarıları düşebiliyor" dedi.
#Sağlık BakanıHaziran ayında başlayan yaz tatili döneminin bitmesine günler kala, okula uyum haftası veliler tarafından merak konusu oldu. MEB'in açıkladığı 2019-2020 eğitim dönemi takvimini öğrenmek adına araştırmalarına hız veren vatandaşlar, 'Birinci ve 9. sınıflar okula ne zaman başlayacak?' sorusunun yanıtını arıyor. İşte, okulların açılacağı tarihle ilgili bilgiler.
#Okullar Ne Zaman Açılacak?Türkiye’deki önemli deprem bilimcilerin 1500 yıllık tarihsel kayıtları inceleyerek kaleme aldığı makale, acı gerçeği bir kez daha gün ışığına çıkardı. 7’nin üzerinde olması beklenen büyük Marmara depremi çok mu yaklaştı? İstanbul ne kadar hazırlıklı? Kentsel dönüşüm doğru yerden başladı mı? Herkes önlemini aldı mı? Tsunami ihtimali var mı? Nasıl oluyor da yan yana iki binadan biri tamamen yıkılıyor, diğeri ayakta kalabiliyor? Erken uyarı sisteminde hangi noktadayız? “Yanılmayı çok isterim ama bu deprem olacak” diyen Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’e göre “Ne zaman” sorusunu sormayı bırakıp, geç olmadan önlem almak zorundayız...
#Prof. Dr. Haluk ÖzenerTürkiye’deki önemli deprem bilimcilerin 1500 yıllık tarihsel kayıtları inceleyerek kaleme aldığı makale, acı gerçeği bir kez daha gün ışığına çıkardı. 7’nin üzerinde olması beklenen büyük Marmara depremi çok mu yaklaştı? İstanbul ne kadar hazırlıklı? Kentsel dönüşüm doğru yerden başladı mı? Herkes önlemini aldı mı? Tsunami ihtimali var mı? Nasıl oluyor da yan yana iki binadan biri tamamen yıkılıyor, diğeri ayakta kalabiliyor? Erken uyarı sisteminde hangi noktadayız? “Yanılmayı çok isterim ama bu deprem olacak” diyen Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’e göre “Ne zaman” sorusunu sormayı bırakıp, geç olmadan önlem almak zorundayız...
#Yazarlarİstanbul’da bir üniversite hastanesinden ilaç ve tıbbi malzeme çalarak tıbbi ürün satan işyerine satan, aralarında hastanede görevli 2 kişinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Çalınan tıbbi malzemelerin eski tarihli olduğu ve 2008 yılından beri otomasyon sistemine kaydı olmadığı anlaşıldı.
#İstanbul