Hamilelikte kanama olur mu sorusu, anne adaylarının en merak ettiği konuların başında geliyor. Hamilelik süresinde pek çok anne adayı kanama durumu karşılaşabilir ve bu da ilk başlarda paniğe yol açabilir. Ancak gebelikte hangi kanamanın ciddiye alınması gerektiği de ayrı bir önem taşır. Peki hamilelikte kanama olur mu, neden ve ne zaman olur? Hamilelikte kanama ne renk ve nasıl olur? Ne kadar sürer? Gebelikte hangi durumlarda tehlikeli, nasıl durdurulur, ne yapılmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat, hamilelikte kanama ile ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
#Hamilelikte Kanama Olur MuAnne adayı pek çok kadının karşılaştığı sorunlardan biri olan hamilelikte kanama ilk başlarda paniğe yol açabilir. Ancak hamilelikte hangi kanamaların ciddiye alınması gerektiği ayrı bir önem taşır. Genellikle ilk aylarda meydana gelen hamilelikte kanama normal mi? İşte, hamilelikte kanamanın nedenleri ve merak edilenler…
#Hamilelikte Kanama Olur MuHamilelikte kanama olması normal mi? Hamilelikte kanamanın nedenleri nelerdir? Hamilelikte hangi kanamalar ciddiye alınmalı? Hamilelikte görülen kanamalar hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, bu kanamaların nedenlerini anlattı.
#Hamilelikte KanamaHamileyken bir kez daha hamile kalınabildiğini daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, bu vakaların oldukça nadir olduğunu ama imkânsız olmadığını şimdiden söyleyelim. Üstelik Türkiye’de de bir örneği var... Bilim insanlarının "süperfetasyon" olarak adlandırdığı hamileyken tekrar hamile kalınması hakkında merak edilenleri uzmanlarla konuştuk. İşte detaylar…
#SağlıkAnne adayları gebelik döneminde beslenme düzenlerine çok dikkat etmeliler. Bazı besinler yararlı olurken bazı besinler ise hamilelik sürecine olumsuz yansımaktadır. Özellikle de yeşil çay tüketimi çok merak ediliyor. Hamilelikte yeşil çay içilir mi ve zararlı mı? Gebelikte yeşil çay tüketimi bebeğe zarar verir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
Hamilelik kadınlar için hormon değişimlerine bağlı farklılıkların en çok görüldüğü dönemlerden biridir. Bu dönem içerisinde adet (regl) dönemi gerçekleşmez. Ancak bazi gebeliklerde adet sancısına benzer ağrılar söz konusu olabilir. Peki, Hamilelikte adet sancısı gibi ağrı neden olur? İşte merak edlenler...
#Hamilelikte Adet SancısıGebelikte cinsel yaşamla ilgili detaylar çiftler için oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle hamilelik öğrenildiği andan itibaren "Gebelikte (hamilelikte) cinsellik olur mu, nasıl olmalı?" soruları araştırılmaya başlanır. Peki gebelikte cinsel ilişkiye kaç ay sonra girilebilir, herhangi bir sakıncası var mıdır? İşte gebelikle (hamilelikte) cinsel yaşam hakkında merak edilenler...
#Gebelikte CinsellikSağlıkla ilgili konular insanlar tarafından her zaman ilgiyle takip edilmektedir. Bilhassa kadınların gebelik ve gebelik süreci hakkındaki sağlık sorunları ön plana çıkmaktadır. Vücutta gelişmekte olan yeni bir canlı ve gebe anne adayının sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Gebelikle konusunda akla çok soru gelmektedir, dış gebelik, erken doğum, düşük ve benzeri kavramlar çok bilinen kavramlardır. Fakat yerleşme kanaması gibi daha az duyulan konular da elbette merak uyandırmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız yerleşme kanaması nasıl olmaktadır, yerleşme kanaması nasıl geçer, yerleşme kanamasında karın ağrısı olur mu ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Yerleşme KanamasıKasık ağrısı, hamilelikte sıklıkla karşılaşılan durumlardan biridir. Genellikle adet dönemlerinde yaşanan bu ağrıların hamilelikte neden olduğu anne adaylarında paniğe yol açabilir. Peki hamilelikte kasık ağrısı neden olur, ne zaman başlar? İşte hamilelikte kasık ağrısının nedenleri…
#Hamilelikte Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar?Spiral yani rahim içi araç (RİA) oldukça sık kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir. Bu yöntemde gebelik oluşmasını engellemek için rahim içerisine değişik şekillerde ve içeriklerde olan aletler yerleştirilir. Bu aletlere “rahim içi araç yani kısaca RİA” denir.
#Spiral NedirÇoğu kadın için hayatında yaşayacağı en özel anlardan biridir bebek sahibi olmak. Bir mucizeyi hayata getirmek ve ilklerine şahit olmak. Ancak hikaye her zaman böyle bitmeyebilir. Birçok neden bağlı olarak bebek dünyaya gelmeden anne adayı düşük yaşayabilir. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı...
#Düşük Belirtileri NelerdirHer kadın bilir ki, hamilelikle birlikte bir şeyler mutlaka az ya da çok değişime uğrar. Bu değişimlerin başında adet süreci gelir. Hamilelik boyunca adet görmeyen vücudun bu yeni döneme alışma aşamasında yaşadıklarını Kadın Hastalıkları ve Uzmanı Op. Dr. Selda Mutluay anlattı.
#Doğum SonrasıBir mucizeye tanık olmayı beklerken, hikayenin yarım kaldığını mı düşünüyorsunuz? Yaşadığınız olayın sizi ne kadar üzdüğünü ve bir daha toparlanamayacağınıza mı inanıyorsunuz? Tüm bunlar, düşük yapmış çoğu kadının hissettikleri, kafasındaki soru işaretleri ve kaygılarıdır. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Düşük Nasıl HissedilirKadınların doğum anıları erkeklerin askerlik anıları gibidir, ömür boyu eskimez ve herzaman her yerde konuşulabilir, paylaşılabilir. Doğumunu sezaryenle gerçekleştirmiş ve bir iki tane “keşke” sahibi anne olarak, hamileler için doğum psikoloğu Sibel Deniz Toledo’yla doğumla ilgili çeşitli sorular sordum. Ayrıca İstanbul Doğum Akademisi’ nden Op. Dr. Hakan Çoker ve Prof. Neşe Karabekir’ e katkıları için teşekkür ederim.
Dişeti hastalıkları bulaşıcı olmayan hastalıklar sınıfında en yaygın hastalık olarak kabul ediliyor. Dişeti hastalıklarının sebebi ağızda bulunan bakteriler. Bu bakteriler plak dediğimiz bir tabakayı meydana getiriyor. Plak iyi uzaklaştırılmazsa diş taşına dönüşüyor. Günlük bakımlarda fırçalama ve ip kullanarak bu plağın uzaklaştırılması amaçlanıyor.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.