Yüksek sıcaklıklar ve nem nedeniyle yaz ayları özellikle hamileler için daha zor geçiyor. Bu nedenle hamilelerin yaz aylarında beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Barış Çoban, tüm anne adaylarına sağlıklı bir yaz için beslenme önerilerinde bulunuyor.
#Hamileler Nasıl BeslenmeliYüksek sıcaklıklar ve nem nedeniyle yaz ayları özellikle hamileler için daha zor geçiyor. Bu nedenle hamilelerin yaz aylarında beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Barış Çoban, anne adaylarına sıcak havalarda beslenme önerilerinde bulunuyor.
#HamileTaze fasulye tüketim miktarına göre bazen gaz yapabilir. Özellikle de bu nedenle yeni annelerin, bebeklerini emzirdiği ilk dönemde taze fasulye tüketmemesi önerilir. Taze fasulye aslında insan sağlığı için en faydalı sebzeler arasında yer alıyor. Taze yeşil fasulye gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Günümüzde sağlıklı bir yaşama kavuşmak için doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Özellikle de bu besinlerin gaz yapıp yapmadıkları çok merak edilir. Mandalina yemek gaz yapar mı diye merak ediliyor. Mandalina yemek gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde ve bebeklerde) tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bulgurun Türk mutfağında önemli bir yeri bulunuyor. Anadolu'da sıklıkla tüketilen bu besin birçok farklı çeşitte tüketiliyor. Önemli bir protein kaynağı olan bulgur, diyet uygulayanların da menülerinden eksik olmuyor. Bulgur önemli bir besin kaynağı olmasına rağmen gaz problemi nedeniyle temkinli yaklaşıyorlar. Bulgurdan yapılan kısırın gaz yapıp yapmadığını, gaz problemini nasıl önleyebileceğinizi bulabilirsiniz.
Kırmızı mercimek, oldukça faydalı bir bakliyat olmasına rağmen, mercimek yemek ve mercimek çorbası içmenin şişkinlik, gaz gibi yan etkileri olabilir. Mercimek, özellikle de çorba, yemek ve salata yapımında sıkça kullanılan yüksek lif, protein, karbonhidrat ve potasyum içeren, en sağlıklı bakliyatlar arasında yer alır. Kırmızı mercimek çorbası gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Bazı yiyecekler oldukça lezzetli olmasına rağmen tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda yiyeceği faydasından çok zararı olmaktadır. Karpuz yaz aylarının en çok tüketilen besinidir. Peki, karpuz gaz veya şişkinlik yapar mı? Gaz ve şişkinlik yapmaması için neler yapmak gerekir? Hamile ve emziren bayanlar karpuz tüketebilirler mi detayları ile derledik.
Domates pek çok yönden sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken besinlerden olan domatesin gaz yapıp yapmadığı son yıllarda en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, pişmiş ve çiğ domates gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Sizlere domatesin yetişkinlerde ve hamilelikte gaz sorunu oluşturup oluşturmadığı hakkında detayları derledik.
Dünya çapında en sevilen ve tercih edilen meyve türleri içerisinde ananas gelir. Tropikal bir meyve olması ile beraber ayrıca gaz yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, ananas gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Bebeklerde ve emziren annede) detayları ile derledik.
Hamilelik sırasında sağlıklı besin çeşitleri yemek, bebeğin kilo almasına ve bebeğin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca, yeterli besin ve mineral alımı, annelerin hamilelik sırasında canlı ve sağlıklı tutar. Özellikle yeni taze ve organik ürün kullanımı hem annenin hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Yeni doğal ürünler, vücuda hayati besin takviyesi veren önemli bir lif kaynağı olduğundan son derecede gereklidir. Bu meyvelerin en başında nar gelmektedir. Hamilelikte nar yemek bebeğe kilo aldırır mı? Leke yapar mı? Gebelikte nar yemenin faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Gebelik kadınlar için en dikkat edilmesi gereken dönemlerden bir tanesidir. Özellikle hamilelik döneminde beslenmeye de çok dikkat edilmelidir. Hamilelikte limon yemek zararlı mı, düşüğe sebep olur mu ve mide bulantısına iyi gelir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik döneminde kadınlar için bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bu dönemde grip olmamak için dikkatli ve özenli olmak gerekir. Hamilelikte gribe ne iyi gelir ve gribi atlatmanın yolları nelerdir? Gebelikte iyi gelen yiyecekler ve doğal çözümler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik süresinde tüketilen besinlere çok dikkat edilmelidir. Özellikle de anne adaylarının yediği her gıda bebeğin sağlığını da etkiler. Günümüzde çoğu kişi hamilelik süresinde çilek yemenin yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu merak ediyor. Hamilelikte çilek yemek zararlı mı ve bebekte leke yapar mı? Gebelikte çilek yemenin faydaları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelikte anne adaylarının pek çok konuda bilgi sahibi olmaları gerekir. Yeterince bilgi sahibi olmak bu süreci kolaylaştırır. Ayrıca doğru adımların atılmasına da yardımcı olur. Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? Gebelikte beslenme listesi ve önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.
Hamilelikte beslenme son derece önemli konulardan biridir. Çünkü annenin beslenmesi aynı zamanda bebeğin beslenmesi anlamına gelir. Ancak özellikle hamileliğin son aylarında anneler hızlı bir şekilde kilo alımına başlar. Bu durumda hamilelikte bebeğin kilo alacağı besinleri tercih etmek faydalı olacaktır. Peki, hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler nelerdir? İşte gebelikte beslenme üzerne merak edilenler...
#Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran YiyeceklerDişler; çiğneyebilmek adına oldukça önemli hususlardan birisidir. Bununla beraber dişlerde çürükler ile beraber iltihap veya apselerin meydana geldiğini belirtmek mümkündür. İltihaplı dişlerin çekilmesi durumunda, enfeksiyonların kana karışma olasılığı ortaya çıkmaktadır. İltihabın mutlaka olarak kana karışması gibi bir durum söz konusu değildir. Ama bu durumun çok yüksek bir ihtimale sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir. İltihabın kana karışması durumunda insan vücudunda bazı bulgular ortaya çıkar. Peki apseli ve iltihaplı diş çekilir mi? Hamilelikte ya da normalde kökü apseli diş çekilirse ne olur detayları ile derledik.
#ApseHamilelik, anne adaylarının bebeklerinin doğumu için fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanmaları açısından heyecan verici bir dönemdir. Çoğu kadın hamilelik sırasında en iyi şekilde görünmek ve hissetmek ister, ancak aynı zamanda büyüyen bebeklerinin sağlığını tehlikeye atmak istemezler.
#HamilelikBilinen toplam 7 çeşit vitamin bulunuyor. Bunlar ise, sırası ile A, B, C, D, E, K vitamini ve folik asittir. Bunların tamamı organiktir ve bu bileşiklerin ortak özelliği ise, vücudu hastalıklara karşı koruması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Vitaminler nelerdir ve hangi besinlerde bulunur sizler için derledik.
#VitaminSağlıklı ve dengeli beslenmenin sağlık için olmazsa olmaz birincil kural olduğu artık bilinmektedir. Bilinçli kişiler de bu doğrultuda bir beslenme düzeni oluşturmaktadır. Meyve ve sebze tüketiminin artırılması ve bunların da mevsiminde tüketilmesi zorunludur. Bilhassa sebze ve meyve sularının sağlık açısından önemi son yıllarda iyice öne çıkmıştır. Bu sağlıklı meyve sularına kızılcık suyu en güzel örnektir. İşte ilgiyle okuyacağınız kızılcık suyunun faydaları, hamilelikte kızılcık suyunun yararları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Kızılcık SuyuHamilelik döneminde bağışıklık sisteminin baskılanması ve fizyolojik değişiklikler, anne adaylarını enfeksiyonlara karşı daha yatkın hale getiriyor. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs ise hem hamilelerin hem de yeni doğum yapan annelerin endişelerini artırıyor. Covid-19 virüsü anne karnındaki bebeğe geçer mi ya da doğum şeklini etkiler mi gibi birçok soruya yanıt arayan anne adayları bu süreçte daha fazla stres altına girebiliyor.
#HamileKoronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
#Dt. Rukiye Parlak