Belirli dönemlerde ve mevsim geçişlerinde bazen kendinizi halsiz ve bitkin hissediyor olabilirsiniz. Halsizliğin altında yatan nedenlerin çok farklı sebepleri olabileceği gibi doktor kontrolünde bu sorunu evde doğal çözümlerle ortadan kaldırmanız mümkün. Peki halsizlik neden olur, nasıl geçer? İşte, halsizliğe iyi gelen şeyler ve evde doğal çözüm önerileri…
#Halsizlik Neden OlurKış aylarında, soğuk algınlığıyla veya grip de sık olarak karşılaşılabiliyor. Bununla birlikte burun akıntısı da görülebiliyor. Ayrıca alerji, bazı maddeler ve migren gibi rahatsızlıklar da burun akıntısının nedenleri arasında yer alıyor. Burun akıntısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler ile evde çözüm üretilebilir. Peki burun akıntısı nasıl geçer? Evde burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı ve halsizlik nasıl geçer? Tuzlu su burun akıntısını geçirir mi? Burun akıntısına ve öksürüğe ne iyi gelir? Burun akıntısı ve boğaz ağrısı nasıl geçer? İşte burun akıntısını hemen kesen öneriler...
#Burun AkıntısıGün içinde bazen kendimizi halsiz veya yorgun hissederiz. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Bazen psikolojik veya başka bir rahatsızlıkla ilgili olabileceği gibi bazen de tükettiğimiz yiyeceklerle de ilgili olabilir. Halsizliğe iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler yardımıyla evde bitkisel ve doğal yöntemlerle çözüm üretmek mümkün. Peki halsizlik nasıl geçer? Evde halsizliğe ne iyi gelir? Halsizlik neden olur? Vücutta kırgınlık, yorgunluk ve halsizliğe ne iyi gelir? Baş ağrısı ve halsizlik nasıl geçer? İshal ve halsizliğe ne iyi gelir? İşte halsizliği gideren öneriler...
#Halsizliğe İyi Gelen BesinlerÖncelikli olarak halsizlik şikayeti bir çok hastalığın belirtisi olabilir bu yüzden halsizlik eğer somut olarak fiziksel yorulduğunuz bir dönemin ardından gelmiyorsa mutlaka hekim tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Peki Halsizlik neden olur ve nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir
#Halsizlik Neden Olur?Tuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzKoronavirüs salgını nedeniyle son 3 yıldır özellikle C vitamini, magnezyum, D vitamini ve omega 3 gibi birçok gıda takviyesi, herkes tarafından bilinçsiz bir şekilde kullanıldı ve kullanılmaya da devam ediliyor. Ancak göz arda edilen çok önemli bir unsur var. O da masum görünen bu gıda takviyelerinin kontrolsüz bir şekilde kullanıldığı zaman sağlığımızı olumsuz etkilediği... Eğer, siz de evinizde sayısız vitamin takviyesi bulunduruyor ve doktor önerisi olmadan kullanıyorsanız, bu yazımızı okumanızda fayda var.
#SaglıkBilimsel adı Calluna Vulgaris olan süpürge otu, halk arasında funda otu ve erika ismiyle de bilinir. Tohumsuz olan çeşitleri süpürge yapımında kullanıldığı için bu ismi alan bitkiler, hem tek hem de çok yıllık olduğu için dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Gıda ve hayvan yeminde de kullanılan süpürge otu, birçok hastalığa iyi geldiği için hekimler ve beslenme uzmanları tarafından tavsiye ediliyor. Süpürge otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Süpürge otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Süpürge OtuDiken ve sakızı ile bilinen kenger otu sağlık bakımından faydalıdır Yararları birçok kişi tarafından tahmin edilemeyecek kadar çok olan kenger otu, insanlık tarihinde oldukça eskiye dayanmaktadır. Kenger otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, nerelerde yetişir, kullanımı nasıl olmalıdır, yetiştirilebilir mi gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Kenger OtuKafur bitkisi, defnegiller familyası içinde yer alıyor. Bu bitki en çok Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya ve Tayland bölgelerinde yetiştiriliyor. Dünyadaki en yaşlı ağaçların pek çoğu kafur ağacıdır. Kafur nedir, nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kafur Nedir Nasıl Kullanılır?Biberiye, fesleğen, lavanta ve ada çayı ailesinin bir üyesi olup çoğunlukla Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki olma özelliği barındırmaktadır. Biberiye bitkisinden elde edilen biberiye yağı bu anlamda önemli bir doğal üründür. Sizin için biberiye yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Biberiye yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Biberiye Yağı