Trabzon'un Maçka ilçesinde 5 yıl süren restorasyonunun ardından saklı kalmış mekanları ile birlikte ziyarete açılan Sümela Manastırı’nda inşaat atıklarının dere kenarına döküldüğü ortaya çıktı. Manastıra yaklaşık 400 metre mesafede milli park içerisine dökülen atıkların bir bölümünün suya karıştığı iddia edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü inceleme başlatırken, tepkiler üzerine dere kıyısındaki hafriyat atıkları kaldırıldı.Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Hafriyatın içerisinde ve üzerinde ciddi miktarda inşaat molozu, her türlü plastik, kiremit, sac gibi atıkla dolu olduğunu bizatihi gözlerimle gördüm ve hayret ettim. Böyle bir şeyin olması inanılır gibi değil” dedi.
#Sümela ManastırıTrabzon'un Maçka ilçesinde 5 yıl süren restorasyonunun ardından saklı kalmış mekanları ile birlikte ziyarete açılan Sümela Manastırı’nda inşaat atıklarının dere kenarına döküldüğü ortaya çıktı. Manastıra yaklaşık 400 metre mesafede Altındere Vadisi Milli Parkı içerisine dökülen inşaat, plastik ve kiremit atıklarının bir bölümünün suya karışarak kirlilik oluşturduğu öne sürüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü inceleme başlatırken, dere kenarındaki hafriyat atıkları kaldırıldı. Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Böyle bir şeyin olması inanılır gibi değil” dedi.
#TrabzonTrabzon'un Maçka ilçesinde 5 yıl süren restorasyonunun ardından saklı kalmış mekanları ile birlikte ziyarete açılan Sümela Manastırı’nda inşaat atıklarının dere kenarına döküldüğü ortaya çıktı. Manastıra yaklaşık 400 metre mesafede milli park içerisine dökülen atıkların bir bölümünün suya karıştığı iddia edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü inceleme başlatırken, tepkiler üzerine dere kıyısındaki hafriyat atıkları kaldırıldı.Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Hafriyatın içerisinde ve üzerinde ciddi miktarda inşaat molozu, her türlü plastik, kiremit, sac gibi atıkla dolu olduğunu bizatihi gözlerimle gördüm ve hayret ettim. Böyle bir şeyin olması inanılır gibi değil” dedi.
#TrabzonASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Ankaralıları kurban atıklarını kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları konusunda uyardı. Kınacı, “Kurban atıklarının hatlara atılması sonucunda kanallar tıkanıyor, büyük zararlar meydana geliyor” dedi.
#Cumali KınacıSarıyer Belediyesi'nden 'Hafriyat dökümü' açıklaması: Vatandaşlarımızdan kamyon plakalarını belediye, polis, zabıta, jandarma ile paylaşmaya, davet ediyoruz
Büyükçemece Göl Havzası'na bırakılan hafriyat atıklarından oluşan molozlar Büyükçemece Gölü'nü tehlikeye sokuyor. Durumdan rahatsız olduğunu belirterek tepkisini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sorunun İstanbul'un sorunu olduğunu ifade ederek, “Ben 40 yıllık belediyeciyim böyle rezillik, böyle bir ahlaksızlık görmedim” dedi.
#Büyükçemece Göl Havzası