Çöp vadisi 'Huzur'u kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Çöp vadisi Huzuru kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 13:54

Çankaya Huzur Mahallesi’ndeki boş arazide oluşan çöp vadisi, çevre sakinlerini isyan ettirdi. Belediyeye yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten vatandaşlar, yetkililerin araziyi temizleyip önlem almasını istiyor.

Haberin Devamı

Çankaya Huzur Mahallesi 1157. Sokak ile 1159. Sokak arasında yer alan boş vadi, hafriyat ve çöp sahasına döndü. Çirkin manzaraya ve kirliliğe isyan eden mahalle sakinleri belediyeye temizlik ve önlem çağrısında bulundu. Çankaya Belediyesi’ne defalarca dilekçe verdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Siyami Eldem, “Çöp vadisi yüzünden huzurumuz kalmadı” dedi.Duyarsız vatandaşların evlerinden çıkan hafriyat atıkları ile eski ev eşyalarını boş alana attığına dikkat çeken Eldem şunları söyledi:

HAFRİYATINI GETİREN BURAYA DÖKÜYOR

“Arazi özel şahıs arazisi. Daha önce gecekondu vardı yıkıldı. Aşağıya bina yapılmaya başlanmıştı önlem alınmayınca vadi yukarıdan aşağıya doğru kaydı. İnşaat yapılmadı aşağısı uçurum halinde atıl bir şekilde kaldı. Çöp, koltuk, klozet, kıyafet aklınıza ne gelirse getirip atıyorlar. Gece veya gündüz fark etmiyor. Evinin tadilatından çıkan hafriyatını getiren buraya döküyor. 3 yıldan fazladır bu halde. Çankaya Belediyesi’ne çok sayıda dilekçe verdik.

Haberin Devamı

EVLERİN ARASINDA ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ

Belediye ‘özel mülkiyet biz karışamayız diyor’ Biz adamın arazisini yıkıp geçin demiyoruz. Ağaçları kesin demiyoruz. Aşağıdan ve yukarıdan temizlensin etrafı çevrilsin istiyoruz. Burası evlerin arasında bir çöplüğe dönüştü. Çöp vadisi yüzünden huzurumuz kalmadı. Yazın daha kötü hale gelecek. Araziyi satın alıp yeşil alan veya park olarak da değerlendirilebilir. Burası Çankaya’nın ortası, bu manzara bu mahalleye ve bu ilçeye yakışmıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!