Independent, İngiltere'nin iki büyük giyim markası Next ve H&M'in, Türkiye'de kendilerine üretim yapan tekstil atölyelerinde Suriyeli çocukların çalıştırıldığını kabul ettiğini belirtti. H&M, son olarak lüks bir marka ile olan işbirliği neticesinde aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı yüzlerce kişinin çıkardığı arbede ile gündeme gelmişti.
#NextSon birkaç gündür sadece İstanbul ve Ankara'da değil Londra'nın da aralarında bulunduğu birçok büyük kentte alışveriş izdihamı yaşandı. Bir grup insan "gözü dönmüş" bir şekilde iki ünlü markanın işbirliğiyle 'uygun' fiyatla satışa sunulan ürünleri kelimenin tam anlamıylayangındanmal kaçırır gibi kapıştı. Bu ürünlere sahip olmak isteyen insanlar birbirini ezdi.
#H&MBütün hafta konuştuk… "Görgüsüzler, kıyafetleri parçaladılar…" "Fatih Ürek 40 bin TL’lik paltoyu kaça aldı?". İsveç’te kurulan H&M binlerce billboard ve televizyon reklamıyla yapamayacağı tanıtımı bu hafta Balmain’le yaptığı anlaşma sonucu ortaya çıkan yağma kampanyasıyla yaptı. Şirketin kurucusu Erling Persson ise 1947 yılında mağazasında böyle bir yağma olacağını tahmin eder miydi acaba? Peki ya bu H&M kim? Nasıl bir marka algısı var? Türkiye’ye ne zaman geldi?
Türkiye'nin gündemini günlerdir meşgul eden H&M ve Balmain davetinde yaşanan çılgınlık meğer dünyada da benzer görüntülerin yaşanmasına neden olmuş. Dünya'nın pek çok kentinde İstanbul'da olduğu gibi mağazanın kapıların açılmasıyla reyonlara saldıranlar, birbirlerini ezenler akıl almayan görüntülere neden oldu.
#H&M Ve Balmain İşbirliğiİstanbul ve Ankara'da H&M ve Balmain işbirliğinin düzenlediği VIP etkinlikte yaşanan çılgınlık ve görgüsüzlük yeni bir boyuta ulaştı. 4-5 bin TL'lik ürünleri ucuza almak isteyen 'elit' kesim adeta birbirini ezdi, reyonları devirdi, birbirleriyle yarıştı, ürünler kapanın elinde kaldı. Peki bu insanlar yaşanan bu izdihamda bedenlerine göre kıyafetleri nasıl bulup aldılar. Katılanların ifadelerine göre kimse bedenine, numarasına bakmadan önüne gelen ürünü kaptı. Neden mi? Bazıları için cevap şu: Ucuza kapattıkları ürünleri internette satabilmek için...
#Zeynep GüçlücanH&M ve Balmain işbirliği ortalığı birbirine kattı. İstanbul'da H&M’in düzenlediği VIP davette 1500 Türk liraya mont alabilmek için birbirini yediler. Meğer bu görgüsüzlük sadece İstanbul'da değilmiş. Aynı çılgınlık Ankara'da da yaşandı. Ankara'da reyonlar yıkıldı, çamaşırlar hava uçuştu, insanlar birbirlerini ezdiler. Gece 03.00'de sıraya girenler, yeni ameliyat olup alışverişe gidip ezilenler, ürünleri alıp internette satanlar...
Altın çağını 60’lı yıllarda yaşayan mini etekler, modaya yön veren tasarımcıların dokunuşlarıyla yeniden gözde parçalardan biri haline geliyor! Bu sezon birçok moda markasının koleksiyonlarını süsleyen minilerin hâkimiyeti yalnızca yazla sınırlı kalmıyor, mikro boy miniler Sonbahar/Kış 2021 vitrinlerinde de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
#GazetehaberleriBu hafta İstanbul Moda Haftası’nın en renkli defilelerinden birine imza atan Atıl Kutoğlu’yla defileden bir gün sonra Conrad Otel’in terasında buluştuk. Beni podyuma çıkarmadı ama onun yeni koleksiyonundan parçalar giydim ve modelleriyle poz verdim. Ünlü modacıyla 2020’ye doğru dünya modasının trendlerini de konuştuk. Kutoğlu’na göre değişen moda, dört unsur üzerine kurulu artık: Rahatlık... Unisex... Yaşsız dönem... Özgürlük...
#Cengiz Semercioğlu100 yıllık mağazalar da var, 1876’dan beri kurulan pazarlar da... Bir tasarım müzesine benzeyen bazı butikler mutlaka görülmeli. Her ne kadar Londra ve alışveriş deyince akla gelen ilk yer Oxford Street olsa da, Harrods ve Harvey Nichols gibi klasikleri gezmeden dönülemese de, Londra’da alışveriş detaylarıyla planlanması gereken ciddi bir iş. İşte karşınızda çok katlı mağazalarından, görülmesi gereken butiklere ve Camden Town, Portobello Road gibi pazarlara uzanan bir Londra’da alışveriş rehberi.