Üç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiTokyo’dan trenle yarım saat uzaklıktaki Yokohama yıllar sonra başkentin gölgesinden kurtulmaya, uluslararası düzeyde sesini duyurmaya başladı. Geçen sonbaharda Dünya Ragbi Şampiyonası düzenlendi, gelecek yılın Tokyo Yaz Olimpiyatları sırasında ise futbol, basketbol dahil pek çok spor dalının karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Japonya’ya özgü eğlence mekânları, geleneksel bahçeleri, Çin Mahallesi’yle ünlü şehirde ocak ayında bile etkinlikler birbirini izliyor: Sakura Caddesi şubata kadar her gece NAKED’ın tasarladığı ışık gösterilerine sahne olacak, Çin Bahar Festivali kutlanacak, Japon Biracıları Yarışması düzenlenecek...
#YokohamaUzakdoğu yemekleri servis eden restoranların sayısı Türkiye’de hızla artıyor. İlk önce Çin mutfağı ile tanışmıştık. Ardından Japon, Tayland hatta Moğol yemeklerini bile deneme şansına kavuştuk. Uzakdoğu lezzetleri artık sadece restoranlarda değil, evlerde de deneniyor.