Avrupa’da ilk 4 arasında görülen bal ihtisas laboratuvarına sahip olan Balparmak markasının kurucusu Özen Altıparmak, “Doğal diye petek balı alıp balmumu yemeyin. Doğal sandığınız balların çoğu antibiyotikli” dedi. Türkiye’nin bal tüketiminde hâlâ çok gerilerde olduğunu anlatan Altıparmak, “Almanlar yılda kişi başına 1.5 kilo bal yerken, Türkiye’de yılda kişi başına düşen bal tüketimi 650 gram” dedi.
#BalYILLIK hacmi 35 milyon dolara ulaşan haşere ilaçları pazarında rekabet, ultrasonik ses dalgaları yayan elektronik cihazlara kaydı. İnşaat aşamasında duvara, mevcut konutlarda ise elektrik prizlerinin yerine monte edilen bu cihazlarla büyüyen pazarda, 2’si yerli 10 firma rakabet ediyor. Ultrasonik ürünlerin fiyatı ise 75 TL’den başlayarak 2 bin TL’ye kadar çıkıyor.