Güney Asya haberleri sayfasında Güney Asya hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9923 Güney Asya haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İflas eden Sri Lanka’da halk, ağır ekonomik krizi protesto için sokaklara döküldü. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, öfkeli kalabalık resmi konutuna girmek isteyince bilinmeyen bir yere kaçtı. Konuta girmeyi başaran gruptakiler, sıcaklığın 30 dereceyi bulduğu günde saray bahçesindeki havuzda eğlendi.
#Sri LankaAsım Güneş, Afrika ve Güney Asya'nın ardından Amerika turu için New York'a gitti. Güneş, "Turistlerin gittiği mekanların aksine yoksul mahallelerinde gezmeyi daha çok seviyorum.Döndüğümde tur boyunca çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi açmak istiyorum" dedi.
#Dünya TuruMyanmarlı yetkililer, Bengal Körfezi'nde insan kaçakçılarının terk ettiği bir teknede 200'den fazla Bangladeşli göçmeninin kurtarıldığını açıkladı. Olayın ardından yayımlanan fotoğraflar ise bölgede yaşanan insanlık dramını çarpıcı şekilde gözler önüne serdi.
#BangladeşAvustralya ve Güney Asya'da yaşayan ve avını 'tükürerek' yakalayan okçu balığı üzerinde yapılan araştırmalar, bu türün avını yakalamak için püskürttüğü suyu ayarlayabildiğini ortaya koydu. İleri çekim teknikleri kullanan kameralarla yapılan çalışma, okçu balığının tükürme becerisini detaylarıyla inceledi.Araştırmanın sonuçları balıkların, avlarının bulunduğu mesafeye göre püskürttükleri suyun hızını ve miktarını değiştirdiklerini ortaya çıkardı.
#AvustralyaJoy Milne, koku alma yeteneğiyle Parkinson hastalığının izini sürüyor. Eşinin hastalığını yıllar önce fark eden Milne, şimdi tıp dünyasında devrim yaratacak bir keşfin öncüsü. Hastalıkta erken teşhis için büyük bir adım atılmak üzere hatta bu süreç sadece Parkinson ile sınırlı kalmayacak…
#SağlıkGüney Asya ülkesi Myanmar'daki şiddetli depremlerin ardından devam eden artçı sarsıntılar Tayland'da yine paniğe yol açtı. Başkent Bangkok'ta sarsıntılar sonrası binlerce kişi sokaklara dökülürken, birçok bina acil olarak tahliye edildi.
#Myanmarİsviçre merkezli hava kalitesi izleme şirketi IQAir'in verileri açıklandı. Verilere göre; Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hava kalitesi standartlarını geçtiğimiz yıl Avustralya, Yeni Zelanda, Bahamalar, Barbados, Grenada, Estonya ve İzlanda olmak üzere sadece 7 ülke karşıladı. Verilerde, Orta ve Güney Asya bölgesinin dünyanın en kirli 7 şehrine ev sahipliği yaptığı belirtildi.
#Hava KalitesiBalıklar, çöp adamlar, çizgiler... Binlerce yıl önce yaşamış bir medeniyetten geriye kalan bu yazıların ne anlama geldiği, asırlardır çözülemiyor. Bu konuda çalışan bilim insanları hayatlarını tehlikeye atmak pahasına gizemi aydınlatmaya çalışıyor. O kadar ki şifreyi çözebilene 1 milyon dolar ödül teklif edildi. Peki birçok antik medeniyetin sırları çoktan gün yüzüne çıkarılmışken bu yazıyı çözmek neden bu kadar zor?
#İndus VadisiKaliforniya’nın Los Angeles kentinde, büyüyen orman yangınları şehirde gün geçtikçe paniğe yol açıyor. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yayılmaya devam eden alevler, yüzlerce evi tehdit ediyor. Peki, bu felaketin arkasında ne var? Yangınların nedeni doğal olaylar mı, yoksa daha derin bir sorun mu?
#ABDGıda güvenliği, son yıllarda tüketicilerin en çok endişe duyduğu konulardan biri. Halk sağlığını hiçe sayan firmalar, akıl almaz hilelerle gıdalarımızı kirletiyor. Bugüne kadar süte çamaşır suyu, zeytin yağına makine yağı, tereyağına patates püresi, salçaya gıda boyası, sucuğa at eti, eşek eti, sakatat karıştırdılar. Bu gıda hileleri 'Biz ne yiyoruz' diye sorgulatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'taklit ve tağşiş ürünler listesi yine aynı tartışmanın fitilini ateşledi. Bakanlığın açıkladığı son listede sumak ve pul biberler gibi baharatların içine tekstil boyası koyan firmalar ifşa edildi.
#Gıda SahtekarlığıDünyada milyonlarca Türkiye'de ise on binlerce kişiyi etkiliyor. Zamanla hastaların görme yetilerini tamamen kaybetmelerine yol açıyor. Bu hastalığın tedavisi ise en azından şimdilik ne yazık ki yok. Peki neden oluyor ve en çok kimlerde görülüyor?
#SağlıkSmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! ConferenceCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Forum'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an bu Birleşmiş Milletler ile devam edebilir miyiz? Hayır. Tamamıyla bu Birleşmiş Milletler'in reforme edilmesi gerekmektedir. Dünya 5 daimi üyenin eline diline bırakılamaz. Süratle değişim gerekiyor. 5 daimi üye, 15 geçici üye, olmaz. Bu şekilde dünya yönetilemez. Bu 5 daimi üyeden bir tanesinin iki dudağı arasına 194 ülkenin kaderi terk edilemez. Dünya değişti, değişiyor. Öyleyse bu değişime yönelik ciddi bir değişim şart" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İnsanlık daha fazla irtifa kaybetmeden Gazze'de de sürdürülebilir ateşkes bir an önce tesis edilmelidir" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDünya çapında ve zaman içinde bu tür eğilimleri analiz eden ilk çalışma olma özelliğini taşıyan bir araştırmaya göre, bugün ile 2050 yılları arasında 39 milyondan fazla insan antibiyotiklere dirençli enfeksiyonlar nedeniyle ölebilir.
#Antibiyotik DirenciSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29 Ekim Özel Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İç cepheyi sağlam tuttukça ne terör örgütleri ne de onlar besleyen şer güçleri emellerine ulaşamayacaktır. Bölgemizde oynanan oyunlar karşısında geri adım atmayacak sinsi oyunlara yenilmeyeceğiz. Onurlu ve dirayetli duruşumuzdan taviz vermeyerek onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAraştırmacılar çok uzun zamandır antibiyotik direncinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildiriyor. ‘Sessiz salgın’ olarak da adlandırılan antimikrobiyal direnciyle ilgili yapılan yeni bir araştırmaya korkutucu gerçeği ortaya koydu. Bu hastalık için hiçbir şey yapılmazsa, 2050 yılına kadar 39 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceği öngörülüyor.
#Antibiyotik Direnciİklim değişikliği hızla derinleşiyor ve bu durum, dünya genelinde hava koşullarını köklü bir şekilde etkiliyor. Özellikle bu yazın küresel ölçekte ‘en sıcak yaz’ olarak nitelendirilmesi uzmanları tedirgin ediyor. Norveçli bilim insanlarının yayımladığı son rapor ise tehlikenin giderek yaklaştığını bir kez daha ortaya koydu. Peki önümüzdeki 20 yıl içinde bizi neler bekliyor?
#İklim DegisikliğiSokak hayvanları 1860’larda da gündemi meşgul etmiş. Köpeklerin destekçisi Halep Kaymakamı Ethem Pertev Paşa, Ocak 1867’de Mecmua-i Fünun dergisinde ‘Hav Hav’ başlıklı, bir köpeğin ağzından iki sayfalık dilekçe sunmuş. Saraya ulaşan bu dilekçe sayesinde itlaf ve sürgünden vazgeçilmiş.
#Sokak Hayvanları