Yarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelSıkılmış bir insan için, zamanın daha yavaş geçtiği algısı ile zihinsel yorgunluk daha da kötüleşir. Özellikle pandemi döneminde olduğumuz ve evlere kapandığımız şu zamanlarda vakit neredeyse geçmiyor. Fakat yeni başlangıçlar yaparak, can sıkıntınızı ortadan kaldırabilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Can Sıkıntısına Ne İyi Gelir Nasıl Geçer?Bangkok’ta ilk öğrenilen Tayca sözcüklerden biri farang, yani yabancı. Tayland’ın başkenti, kutsal yapıları kadar kışkırtıcı özellikleriyle her yıl 20 milyon farang çekiyor. Dünyanın en popüler turistik merkezlerinden. Otellerde, restoranlarda, Siam Square’deki klimalı dev AVM’lerde, Chatuchak pazarında, Budist tapınağı Wat Pho ya da Wat Arun’da tanıdıklarınıza rastlarsanız şaşırmayın.
#BangkokSaray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.