Tıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon HastalığıDeri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. Genellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde daha yoğun olur. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Gül HastalığıYüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri kızarıklıklarınız varsa ve zaman zaman aniden yüzünüz kıpkırmızı oluyor ve bu durum sık sık tekrar ediyorsa rozasea hastalığınız olabilir. Deri ve Zührevi Deri Hastalıkları Uzmanı Tuba İşeri, rozasea hastalığı hakkında bilgi verdi.
#RozaseaGül hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebiliyor. Ciltte meydana gelen kızarıklıkları hafife almamamız gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
#Gül HastalığıCilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Ancak bu dış etkenler zamanla deriyi yorar ve güçsüz bırakır. Güçsüz kalan deri ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Deri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. (pityriasis rosea) Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve hastalığa dair önerileri sizler için anlattı.
#Ciltte KızarıklıkRosacea yani gül hastalığı, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Özellikle açık tenli kişilerde görülen bu hastalık yüz bölgesinde yaşanmasından dolayı estetik olarak da rahatsızlık yaratabiliyor. Peki, Rosacea (Gül hastalığı) nedir?
#Gül HastalığıSon günlerde merak edilen bitkiler arasında yer alan hodan otu faydaları ve kullanımı araştırılmaya devam ediyor. Rahatlatıcı etkisinden dolayı hodan otu ve cildi yenileyen hodan yağı alternatif tıpta da sıklıkla kullanılıyor. Peki hodan nedir, hodan otu ve yağı nerelerde kullanılır? İşte hodan faydaları ve kullanımı...
#HodanKariyeri boyunca pek çok film ve dizide yer alan, müziğe de gönül veren Fulden Uras, tedavi sürecinde çektiği acı nedeniyle sosyal medyadan destek istemişti. Daha önce bağırsak kanserini atlatan Fulden Uras, bu kez meme kanseri ile mücadele ediyor. Peki, Fulden Uras kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Fulden Urasİnsan yaratılışı gereği oldukça mükemmel bir beyne sahip canlılar arasında öne çıkar. Ancak dış dünyadan gelen uyaranlar, kişilerin maruz kaldığı, duygularını aşırı derecede tetikleyen zorlu koşullar ve belirli travmalar beynin yapısının bozulmasına neden olabilir. Öfori de bunlardan birisi olup psikolojide önemli hastalıklar arasında kendisine yer edinmiştir. Öfori nedir, ne anlama gelir, öfori hastalığının ve net tedavisi nasıl olur sizin için derledik.
#Öfori Nedir?Gül alerjisi ciltte meydana gelen sivilce benzeri kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damar genişlemeleri biçiminde beliren, daha çok yüzde ve burun çevresinde görülen bir hastalık olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Gül alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gül alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
#Gül Alerjisi NedirAntimikrobiyal özellikleri sayesinde kükürt sabunu, sivilce ve diğer cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Ayrıca kolay elde edilebilir olması nedeniyle aktarlarda ve eczanelerden de satın alınabilir. Kükürt sabunu faydaları nelerdir ve kükürt sabunu ne işe yarar diye merak edenlerdenseniz, işte kükürt sabunu hakkında merak edilen her şey…
#Kükürt SabunuKuşburnu ağacı, gülgiller familyasından gelen Kuzeybatı Afrika, Avrupa ve Batı Asya civarlarında yetiştirilir. Çok yıllık bir bitki olan kuşburnu ağacı, sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Havuzlar açıldı, açık havada sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Peki spor salonlarındaki kapalı yüzme havuzlarında nelere dikkat edelim? Annemiz bize hastalanmamak için veya hastaysak çabuk iyileşmek için düzenli uyumamız gerektiğini söylerken neden haklıydı? COVID-19’un Türkiye’de ortalama iyileşme süresi nedir? İşte yanıtlar.
#GazetehaberleriYakalandığı amansız hastalık nedeniyle sosyal medyadan destek isteyen Fulden Uras, durumu hakkında bilgi verdi. Kariyeri boyunca pek çok yapımda yer alan ve birçok albüme imza atan Fulden Uras, bir dönem bağırsak kanserine yakalanmış ve tedavi görmüştü. Bir süre sonra meme kanserine yakalanan Fulden Uras, yeniden tedaviye başladığını duyurmuştu. Peki, Fulden Uras kimdir ve nereli? İşte, o isim ve hastalığı hakkında detaylı bilgiler
#Fulden UrasSağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması... Sağlık Bakanı Koca bugün yapılan 24 bin 900 testten, 4 bin 117'sinin pozitif çıktığını, 87 hastanın hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 812'ye yükseldiğini duyurdu.
#Fahrettin KocaCorona virüste son dakika gelişmesi... Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 456 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduğunu, 79 kişinin daha hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının 18 bin 135'e, can kaybının da 356'ya ulaştığını açıkladı.
#Fahrettin Koca“15 aylıktan beri diyet yapıyorum. Bana yasak olan ama sizin yediğiniz yemeklerin tadını çok merak ediyorum. Özellikle de peyniri” diyor Gül Güncür. 11 yaşındaki Gül, kısa adı PKU olan ‘fenilketonüri’ hastası. PKU, kalıtsal bir metabolizma bozukluğu ve ömür boyu düşük proteinli gıdalardan oluşan özel bir diyeti uygulamak zorundalar. Tedavi düzenli devam etmezse kalıcı beyin hasarına neden oluyor. Ömür boyu süren diyet için devlet 8-15 yaş için aylık 116 TL un parası veriyor. 0-8 yaş arası için verilen para 86.5 TL. Ancak bu çocukların yiyeceği ürünlerin fiyatı normalin çok üstünde. Aileler, “Ürünler pahalı, her istediğimizi alamıyoruz. Ülkemizde bulabildiğimiz ürünler de sınırlı. Biz devletten para istemiyoruz, gıda verilsin ya da ürün alabilecek bir kart verilsin” diyor.
#GazetehaberleriÇOK severek yaptığım bir röportaj oldu. Zekâsına, vizyonuna, hayata bakışına ve tespitlerine bayıldım. Kendine güvenen, kendini bilen, sınırlarını zorlayan çok farklı biri Mert Alaş. Yaratıcılığa verdiği değer, geldiği noktanın kanıtı. Ve nerede olursa olsun Türkiye’nin ruhunu özlüyor. Gerçek bir Atatürk âşığı!
#YazarlarGastronomi dünyasının ‘rockstar’ıydı, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Yeme-içme yazarı olarak kaleme aldığı restoran eleştirileri de, sosyoloji hocası olarak yaptığı Türkiye analizleri de büyük ilgi görüyor. Uzun yıllardır hayatımızda ama hakkında çok az şey biliyoruz. Yazarımız Vedat Milor’la buluştuk. Mutsuz çocukluğunu, etkileyici eğitim geçmişini, yemek merakının kökenini, “Hayat ona güzel” diyenler hakkındaki düşüncelerini, ellerinin titremesine yol açan hastalığını, sosyal medyayla birlikte keşfettiklerini sorduk.
#Vedat Milor