Gül hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebiliyor. Ciltte meydana gelen kızarıklıkları hafife almamamız gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
#Gül HastalığıTürk televizyonlarının tanınan simalarından Gökhan Abur hayatını kaybetti. Uzun yıllardır televizyon ekranlarında meteoroloji editörü görevini üstlenen ve sunduğu hava durumu raporları ile akıllara kazınan Gökhan Abur, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Gökhan Abur hayatı ve biyografisi de bu gelişmenin ardından araştırılmaya başlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun olan Gökhan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü’nde görev yaptı. Birçok albümü de bulunan Abur müzikle de yakından ilgileniyordu. Abur, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Peki, Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi? Ünlü Meteoroloji Editörü Gökhan hayatı ve biyografisi!
#Gökhan AburGünlük cilt bakımı rutininize ne kadar bağlı olursanız olun sağlıklı ve ışıltılı bir cildin ilk adımı doğru beslenme. Cilt sağlığı için ‘Skin Food’ (Cilt Gıdası) yaklaşımını geliştiren Dr. Thivi Maruthappu, buzdolabınızda olan besinlerin en az banyonuzdaki ürünler kadar önemli ve etkili olduğunu söylüyor. Peki bu besinler hangileri? Nasıl bir fayda sağlıyor? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlıkİster kış olsun ister yaz, cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için düzenli temizlik çok önemli. Çevrenizden ve sosyal medyadan "Yüzünüzü şöyle yıkarsanız, bu ürünü kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız" gibi pek çok farklı görüş duymuş olabilirsiniz. Peki bu iddiaların hangileri doğru? Dermatologlar yanıtladı…
#SağlıkSağlık Bakanlığı, kurban eti nasıl yenmeli, nelere dikkat etmeli, neleri yapmamalı gibi konularda uyarılarda bulundu. İşte “Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına özen gösterilmeli” diyen bakanlığın uyarıları...
#Sağlık BakanlığıHer ne kadar çirkin görünse de sağlığımızı korumamızdaki faydalarına dair kulaktan dolma bilgiler nedeniyle burun kıllarını kesmeyi pek çoğumuz düşünmeyiz. Peki gerçekten viral hastalıklarla savaşımızda burun kılları gerekli ve etkili mi? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkTıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon HastalığıGül alerjisi ciltte meydana gelen sivilce benzeri kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damar genişlemeleri biçiminde beliren, daha çok yüzde ve burun çevresinde görülen bir hastalık olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Gül alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gül alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
#Gül Alerjisi NedirAntimikrobiyal özellikleri sayesinde kükürt sabunu, sivilce ve diğer cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Ayrıca kolay elde edilebilir olması nedeniyle aktarlarda ve eczanelerden de satın alınabilir. Kükürt sabunu faydaları nelerdir ve kükürt sabunu ne işe yarar diye merak edenlerdenseniz, işte kükürt sabunu hakkında merak edilen her şey…
#Kükürt SabunuDeri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. Genellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde daha yoğun olur. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Gül HastalığıHalk arasında ‘gül hastalığı’ veya ‘gülleme’ diye de bilinen rozasea yüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri oluşumlarla sık görülen bir cilt hastalığıdır. Özellikle maske kullanımının arttığı şu günlerde rozasea çok daha sık karşımıza çıkar oldu.
#LazerSıcak bir ortamda veya çok soğuk bir havada yüzün kızarması, beklenen fizyolojik bir durumdur. Ama duygularımızı saklamaya çalıştığımız zamanlarda özellikle heyecan veya stres anında bizi ele veren yüz kızarıklığına bir de yanma ve kaşıntı gibi semptomlar eklenince hem sağlık hem sosyal bir problem haline gelir. Kırmızı yüz pek çok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden birisidir.
#SAĞLIKCovid-19’dan korunmak amacıyla takılan yüz maskeleri, ciltte istenmeyen sivilcelenmelere, kızarıklık ve kaşıntılara neden olabiliyor. Maske takma sonrası ciltte oluşan yağlanma, tahriş ve sivilce oluşabiliyor. Vücudumuzun en hassas organı olan derimizin bu dönemde bakımı oldukça önem taşıyor. Bütün gün maske takma zorunluluğu olanlar, ciltlerini nasıl daha etkili bir şekilde koruyabilir? Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın anlattı.
#Maskeİstanbulluların serinlemek için tercih ettiği plajların başında Küçükçekmece'deki Menekşe Plajı geliyor. Plajdaki yosunların kirlilik sinyali olabileceği belirtilirken vatandaşlar da sosyal mesafesiz denize girmeye devam ediyor. Uzmanlar ise kirlilik ve koronavirüs uyarısında bulundu.
#İstanbul PlajlarıCanım Okurlarım,Yaşadığımız bu karantina döneminin yani Covid19 sürecinin ne zaman biteceğine dair astrolojik yorumumu herkes devamlı bana soruyor. Bununla ilgili sosyal medya hesablarım da ve olayların ilk başında köşe yazımda yazmıştım ama yine de net anlaşılması için madde madde yazayım.
#HürriyetSağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması... Sağlık Bakanı Koca bugün yapılan 24 bin 900 testten, 4 bin 117'sinin pozitif çıktığını, 87 hastanın hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 812'ye yükseldiğini duyurdu.
#Fahrettin KocaCorona virüste son dakika gelişmesi... Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 456 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduğunu, 79 kişinin daha hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının 18 bin 135'e, can kaybının da 356'ya ulaştığını açıkladı.
#Fahrettin Kocaİstanbul’un son yıllardaki sıcak gündem maddesinde sona gelindi, Prens Adaları’nın sembolü faytonlar yasaklandı. Kararın arkasında atların kötü şartlarda yaşatılması, acımasızca çalıştırılması gibi haklı gerekçelerle hayvanseverlerin başlattığı kampanyalar vardı. Yorgan gitti ama kavga bitmedi. Madalyonun arka yüzünü çevirip olayın tüm boyutlarını inceledik.
#Prens AdalarıGöz altı morlukları olarak bilinen ve alt göz kapaklarının altında koyu halkalar şeklinde gözle görülür halde koyu renkte olan durumdur.. Çoğu zaman göz altı torbalarının da eşlik ettiği göz altı morlukları kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görülmesine neden olur.
#Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?Güzel kokusu ve hafif yapısıyla gül suyu son zamanlarda çok tercih edilen bir cilt ürünü haline geldi. Her cilt tipi için yararlı olan gül suyu hafif ve doğal içeriği sayesinde cildinizi yatıştırmaya, renk eşitsizliğini gidermeye ve cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. İşte gül suyunun cilde faydaları...
#Gül Suyunun Kullanım ŞekilleriÖmür Kurt yine önemli bir iş gerçekleştirdi. “200 Adımda Ergenlik Rehberi” hazırladı. Bir ergen annesi olarak pek çok sorumun cevabını buldum. Esaslı uzmanlarla soru-cevap şeklinde geliştirmiş. Yazar iyi niyetli, uzmanlar iyi niyetli. Hepsi geleceği kurtarmanın çocukları kurtarmaktan geçtiğine inanıyor.
#YazarCilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Ancak bu dış etkenler zamanla deriyi yorar ve güçsüz bırakır. Güçsüz kalan deri ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Deri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. (pityriasis rosea) Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve hastalığa dair önerileri sizler için anlattı.
#Ciltte KızarıklıkGastronomi dünyasının ‘rockstar’ıydı, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Yeme-içme yazarı olarak kaleme aldığı restoran eleştirileri de, sosyoloji hocası olarak yaptığı Türkiye analizleri de büyük ilgi görüyor. Uzun yıllardır hayatımızda ama hakkında çok az şey biliyoruz. Yazarımız Vedat Milor’la buluştuk. Mutsuz çocukluğunu, etkileyici eğitim geçmişini, yemek merakının kökenini, “Hayat ona güzel” diyenler hakkındaki düşüncelerini, ellerinin titremesine yol açan hastalığını, sosyal medyayla birlikte keşfettiklerini sorduk.
#Vedat Milor