Göz altı bölgesinde zamanla bazı değişiklikler meydana gelir. Bu değişikliklerden en belirgin olanı zaman ve yorgunluğa bağlı olarak göz altında meydana gelen torbalanmalar ve morluklardır. Bu morluklar genetik olarak da görülebilir.
#Göz Altı MorluklarıYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerTürkiye’nin dört bir yanında yetişen bitkiler yemeklere kattıkları lezzet kadar çaylarıyla da şifa kaynağı. Antioksidan özelliğiyle Arapgir’in mor reyhanından Antakya’nın sindirimi kolaylaştıran zahterine, Isparta’nın gülünden Nizip’in nanesine... Bu hafta 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle Anadolu’nun şifalı bitki çaylarının peşinde bir tura çıkalım.
#HürriyetFul çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Ful çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? Ful çiçeği hakkında detaylı bir bilgi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Ful çiçeğinin bakımı nedir ve daha fazlasını burada bulabilirsiniz.
Gözler ruhun aynasıdır ve aynı zamanda vücudun bütün yorgunluğu gözlerden belli olur. Gözlerdeki şişkinlikler, morluklar ve göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar hiç kimsenin hoşuna gitmez. Bütün göz problemlerinden pratik ve kolay ev yapımı maskelerle kurtulmak mümkündür. Peki göz maskesi ne işe yarar ve nasıl yapılır? Göz altı maskesi faydaları ve yapımı için tarifler hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Göz MaskesiKuşburnu ağacı, gülgiller familyasından gelen Kuzeybatı Afrika, Avrupa ve Batı Asya civarlarında yetiştirilir. Çok yıllık bir bitki olan kuşburnu ağacı, sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hatay'ın Antakya ilçesinde Tarihi Uzun Çarşı'da aktarlık yapan Semir Eraslan, kış aylarına özel olarak aralarında gül kurusu ve tropikal meyvelerin de bulunduğu direnç artırıcı çok sayıda bitkiyle yaptığı karışımla 'Osmanlı çayı' hazırladı. 12 farklı bitki ile hazırlanan ve adını hanedan mutfağından alan Osmanlı çayı, kış aylarının yaklaşmasıyla beraber rağbet görmeye başladı.
#Osmanlı ÇayıTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı koru, sofrana sahip çık" kampanyasını tanıttı. Pakdemirli tanıtım sonrasında Demirören Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, "Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir" dedi.
#Bitki Çayları Nasıl SaklanırVitamin ve mineral takviyesi olarak tüketilen kakule zencefil familyasına ait bir bitkidir. Hindistan, Malezya ve Nepal gibi ülkelerde yaygın olarak tüketilen kakule hoş kokusu ve lezzetinden dolayı baharat olarak da kullanılır. Ülkemizde yetişmeyen kakule parfüm yapımından çay ve kahve üretimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Sağlık açısından da oldukça faydalı bir bitki.
#KakuleGörünüşüyle beş çayı masalarına çiçek gibi kondurabileceğiniz bir börek tarifimiz var: Gonca gül böreği. Hazır yufkayla yapılan bu böreğin iç harcında peynir ve maydanoz kullanılıyor ancak siz kıymalı bir harç da kullanabilirsiniz. Peki, gonca gül böreği nasıl yapılır? İşte adım adım gonca gül böreği tarifi...
#Gonca Gül Böreği Nasıl YapılırDoğada mucizevi özelliklere sahip olan binlerce şeyden bir tanesi de amberçiçeği. Özellikle son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılan amberçiçeği oldukça faydalı bir bitki. Amberçiçeği hakkında meraklarını gidermek isteyen vatandaşlar, amberçiçeğinin faydalarını araştırıyor. Peki amberçiçeği nedir? Amberçiçeğinin faydaları neler?
#AmberçiçeğiAmasya’ya yaklaşık bin yıl boyunca Çekerek Çayı’ndan su taşıyan kanal bir mühendislik harikası. Uzunluğu 25 kilometreyi bulan suyolu kayalara oyulmuş, labirent gibi tasarlanmış, sarp bölümler tünellerle aşılmış. Kimi bölümlerde üstü ustaca örtülmüş. Çok özel bir eğim verilerek suyun taşmadan akışı sağlanmış. İrade ve zekanın başyapıtı olan bu nadide eser bir efsaneyle açıklanıyor. Oysa gerçek farklı...
Kayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.
Çorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.