Füme somon son dönemde tariflerde çok sık karşımıza çıkan bir ürün. Makarnalardan sandviçlere, pizzalardan çırpılmış yumurtaya birçok şeye çok yakışıyor. Peki somonunuzu evde kendiniz fümelemeye ne dersiniz? İşte ev yapımı füme somon için bilmeniz gereken her şey...
#Somon Nasıl FümelenirYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Çok sevdiğim ve sıklıkla kullandığım bir balık somon. Favorimse İskandinav kültürünün meşhur lezzeti gravlaks... Fümeye de benziyor ama yapılışı çok daha kolay. Aşamaları doğru uygular ve biraz sabrederek yeterince bekletirseniz ekmeğin üzerinde gerçek bir ziyafet sizi bekler.
#Somonİskandinav mutfağıyla özdeşleşmiş bir lezzet olan Gravlax'ın elde ediliş biçimi pastırmaya benzemektedir. Gravlax, somonun, şeker, tuz, karabiber, dereotuyla terbiye edilmiş hali olarak özetlenebilir. Soğuk olarak ikram edilen Gravlax dilimleri hardal sosu, patates salatası ve dereotu ile birlikte servis edilir. Peki, Gravlax nedir, neyden yapılır?
#GravlaxDünya mutfaklarının bazılarında çok spesifik malzemeler kullanılıyor ama bazı ürünler de coğrafyadan ve yemek alışkanlıklarından bağımsız dünyanın neresine gidersek gidelim karşımıza çıkabiliyor. Sizin için bu evrensel malzemelerden birkaçını aşağıda sıraladık.
#Yemek Kültürüİnsanların yeme alışkanlıkları ve mutfaklarda kullanılan malzemeler, kültüre göre büyük değişiklikler gösteriyor. Ancak bazı ürünler de hangi kültüre gidersek gidelim bir şekilde karşımıza çıkıyor. Sizin için bu ürünlerden bazılarını derledik. İşte nereye giderseniz gidin yabancılık çekmeden yiyecebileceğiniz o malzemeler...
#Pirinç14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer Günüİsveç, Norveç gibi İskandinav ülkelerinde sıkça tüketilen somon, kısa sürede kolayca pişirilebilmesi, birçok farklı tarife uyum sağlaması ve tam bir omega-3 deposu olması nedeniyle Türkiye’de de sofraların vazgeçilmezleri arasına girdi. Peki somon nasıl pişirilir? Aslına bakarsanız somonu pişirmenin tek bir yöntemi yok. İsterseniz fırında ya da ızgarada pişirin, isterseniz tencerede poşe yaparak yiyin. Hatta suşi tabaklarında sıkça karşımıza çıkan somonu çiğ bile yiyebilirsiniz. İşte somon nasıl pişirilir öğrenmek isteyenler için çeşit çeşit somon pişirme teknikleri…
#Somon Tarifleri