Şaşılık, göz yaşarması, blefarospazm (göz kapaklarında istemsiz kasılmalar) gibi göz hastalıklarının yanısıra, göz çevresi ve alın kırışıklıklarının tedavisi için botulinum toksini (botoks) yaygın olarak uyguluyoruz…
#BotoksSoğuk algınlığı ve grip hastalığında çorba besleyici özelliği ile tercih edilir. Bu dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekir. Çorba sindirim sistemi de başta olmak üzere kana çok daha çabuk bir şekilde karışan minerallerle birlikte vücut direncini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur. Gribe iyi gelen çorbalar nelerdir sizler için derledik.
#GripÇay sohbetlerinden ve akşam keyiflerinden eksik olmayan çekirdek, en ekonomik çerezler arasında yer alır. Her kesimden ve her yaştan kişinin severek tükettiği çekirdek, genellikle de ayçiçeği tohumlarından elde edilir. Balkonda, televizyon karşısında, çay keyfinde ve parkta otururken en çok tüketilen çerez çekirdektir. Çekirdek kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamGÖZ kapağı estetiği ya da blefaroplasti olarak bilinen işlemin göz kapaklarında zamanla oluşan değişiklikleri iyileştirmeye yönelik olarak yapılan bir estetik operasyon olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç, “Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir” dedi.
#12 yıl önce ailesiyle birlikte nar yiyen 4 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirmişti. Birkaç gün önce ise bu vakanın adli tıp raporu ortaya çıktı. Rapora göre küçük kızın yediği nara sıkılan tarım ilacından zehirlenerek öldüğü tespit edildi. Kabuğunu soyarak tükettiğimiz meyvelerde bile böyle bir tehlike varsa ‘asıl vitamini kabuğunda’ diye soymadan tükettiğimiz meyveler ne kadar riskli? Artık kabuğuyla ısırarak elma armut yiyemeyecek miyiz?
#Gıda GüvenliğiYaz aylarının gelmesi ile birlikte yaz alerjisi yaşayan insanların sayısında da artış gözlemlenmeye başlamıştır. İnsanlarda alerjinin oluşmasının birçok sebebi bulunmaktadır. Peki, Yaz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yaz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizin için derledik.
#Yaz Alerjisi NedirBahar alerjisi, baharın gelmesi ile birlikte çiçekler açar ve polen oluşturmaya başlar. Kişilerin vücutlarında belli etkiler oluşturarak alerjik yapıya sebep olur. Bunun sonucunda ise burun ve gözlerde kılcal damarlar üzerinde şişmeler gözlemlenir. Alerji oluşumunda vücutta oluşan salgılar sonucunda tepkiler gözükmektedir. Bahar Alerjisi için neler yapılabilir? Sebepleri arasında neler vardır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Bahar Alerjisi NedirAy çekirdeği, bilimsel ismi Helianthus annuus olan ay çiçeği bitkisinin tohumlarıdır. Bu tohumlar, hem lezzeti ile dikkat çekerken hem de vücudun ihtiyacı olan faydalı besinleri içeriyor. Vücudun ihtiyacı olan E vitaminlerini ve B6 vitaminlerini içerirler. Ay çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu sıklığı arttı, bunun sebebi sık bulaşan viral üst solum yolu hastalıkları kolay bulaşıyor ve yayılıyor. Kış mevsiminde daha fazla görülüyor. Çünkü ısı değişiklikleri bu mevsimde daha fazla, insanlar kapalı alanlarda daha fazla vakit geçiriyor, ve böylece Toplu alanlarda kişilere çok çabuk bulaşıyor, okullar, metrolar, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları ve çalışma ortamlarında kişiden kişiye geçerek hızla yayılabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Yavuz Selim Yıldırım, daha az hastalanmak için yapılması gerekenleri anlattı.
#Nasıl Daha Az Hasta OluruzCerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, ateş veya nefes darlığı olmaksızın anti alerjik ilaçlara rağmen ciltte geçmeyen veya tekrarlayan kaşıntı ve döküntü ile ortaya çıkan kurdeşen hastalığının da Corona Virüsün erken belirtilerinden biri olabileceğine işaret etti. Doç. Dr. Kutlubay, Cerrahpaşa’da salgın nedeniyle ertelenen planlı ameliyatlara önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağının da müjdesini verdi.
#İstanbulEvde olduğumuz bugünlerde internet, sosyal medya, televizyon ve uzaktan eğitim derken gün boyu pek çok saatimiz ekran karşısında geçiyor. Peki, ekran kullanımının, çocuklarımızın ve kendimizin göz sağlığı üzerine zararları neler? Bu zararları en aza indirgemek için nasıl önlemler almalıyız?
#ÇocukÖzellikle sıcak havalarla özdeşleşen göz alerjisi, büyük- küçük pek çok kişinin yakındığı sağlık sorunlarından biri. Gözlerde kaşıntı, sulanma ve kızarıklık oluşturan bu durum, kimi zaman yanma hissine de neden olur. Peki, göz alerjisinin diğer belirtileri nelerdir? Göz alerjisi nasıl geçer? Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. İsmail Özgür Şanlı, göz alerjisiyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Göz Alerjisi