Sosyal medyada son günlerde yeni bir ‘makyaj hilesi’ popüler oldu: Göz kenarlarına vazelin sürmek. Dondurucu soğukları yaşadığımız şu günlerde ortaya çıkan bu yöntemin, gözlerin sulanmasını önlediği ve makyajın bozulmamasını sağladığı düşünülüyor. Uzmanlar ise bu yöntemin göründüğü kadar masum olmadığı konusunda uyarıyor.
#Göze Vazelin Sürmekİngiltere’de göz sulanması şikayetiyle hastaneye gidip doktorların enfeksiyon teşhisi koyup antibiyotik verdikleri adamın aslında göz kanseri olduğu ortaya çıktı. Talihsiz adam hayatta kalabilmek için sadece gözünden olmadı, yüzünde koca bir delik açıldı.
#Göz KanseriGöz sulanması en sık görülen göz rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. Göz sulanması için göz doktorlarına gidilmektedir. Göz doktorlarının tavsiyeleri ve vermiş olduğu ilaçlar ile birlikte göz sulanması rahatsızlığı geçmektedir. Göz sulanmasına iyi gelen bir takım doğal yöntemler de yer almaktadır. Son günlerde göz sulanması ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, göz sulanmasına ne iyi gelir? Göz sulanması neden olur? Göz sulanmasına ne yapmak gerekir? Göz sulanması nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
#Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir Neden Olur?Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Buruk, Covid-19'un zaman içerisinde gücünün azalacağını belirterek, "Virüs zamanla zayıflayıp mevsimsel grip gibi olacak. Hafif öksürüp belki göz sulanması veya ateşle bunu atlatacağız ama şu an buna hazır değiliz. Salgını bir an önce atlatıp ders alarak gelecekte olabilecek yeni salgınlara karşı tedbirlerimizi erkenden geliştirmeliyiz" dedi.
#KoronavirüsAntihistaminik tıp alanında sağlık sektörü içerisinde kullanılan bir ilacın ismidir. Doğal olarak kelimenin kökeni Latincedir. Dilimizde de bu ismiyle kullanılmaktadır. Antihistaminik nedir, ne işe yarar, neden kullanılır konularını tüm detayları ile derledik.
#Antihistaminik Nedir Ve Ne İşe Yarar?Corona virüs belirtileri, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomlar ile kendisini gösterirken, bahar aylarında nezlesinin yaygınlaşması kafaları karıştırdı. Burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı görülen saman nezlesi zaman zaman koronavirüs belirtileri ile karıştırılıyor. Gün gün covid 19 belirti takvimi arasında kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı da bulunabiliyor. Diğer yandan İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Kovid-19 geçirdiğine işaret edebilir. Peki, koronavirüs (covid-19) belirtileri neler? İşte, gün gün coronavirüs belirti takvimi ile ilgili bilgiler.
#KoronavirüsCorona virüs belirtileri, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomlar ile kendisini gösterirken, bahar aylarında nezlesinin yaygınlaşması kafaları karıştırdı. Burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı görülen saman nezlesi zaman zaman koronavirüs belirtileri ile karıştırılıyor. Gün gün covid 19 belirti takvimi arasında kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı da bulunabiliyor. Diğer yandan İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Kovid-19 geçirdiğine işaret edebilir. Peki, koronavirüs (covid-19) belirtileri neler? İşte, gün gün coronavirüs belirti takvimi ile ilgili bilgiler.
#KoronavirüsCorona virüs belirtileri, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomlar ile kendisini gösterirken, bahar aylarında nezlesinin yaygınlaşması kafaları karıştırdı. Burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı görülen saman nezlesi zaman zaman koronavirüs belirtileri ile karıştırılıyor. Gün gün covid 19 belirti takvimi arasında kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı da bulunabiliyor. Diğer yandan İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Kovid-19 geçirdiğine işaret edebilir. Peki, koronavirüs (covid-19) belirtileri neler? İşte, gün gün coronavirüs belirti takvimi ile ilgili bilgiler.
#Koronavirüs Belirtileri NelerKasımpatı çiçeği; yetiştirme konusunda çok kolay çiçeklerden birisidir. Bu yüzden pek çok değişik şartların altına farklı ortamlarda ilgi görmektedir. Değişik renkleri ile pek çok kişinin beğenisini kazanmaktadır. Peki Kasımpatı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kasımpatı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kasımpatı ÇiçeğiBAHAR aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
#Saman NezlesiBahar aylarının gelmesiyle görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk yaptığı açıklamada saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artacağını, bunun da daha fazla koronavirüs vakasına neden olacağını söyledi.
#Bahar AlerjisiPandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarının gözlerdeki yansımasının temel olarak miyopi derecesinde artış, göz yorgunluğu ve göz kuruluğu olduğunu söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, "Göz kuruluğu, göz kızarıklığının en sık görülen sebeplerinden" dedi.
#Op. Dr. Deniz MarangozGöz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. H. Zeki Büyükyıldız, 12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle farkındalık yaratmak adına uyarılarda bulundu. Bin bebekten 1’inde glokom (yüksek göz tansiyonu) görüldüğünü ifade eden Büyükyıldız, "Doğuştan glokom, tespit edilmesinde gecikilirse kısa sürede körlüğe yol açar. Bu tür glokom aşırı göz sulanması, ışığa karşı aşırı hassasiyet ve bebeğin gözünü kısması ile dikkatleri çeker" dedi.
#Göz Sağlığı Ve Hastalıkları UzmanıKış mevsiminde yaşadığımız soğuk havalar sebebiyle vücudumuz kendini korumaya odaklanıyor. Soğuk havaya karşı dirençli olduğu bilinen gözler de kendini korumak için çeşitli reaksiyonlar verebiliyor. Göz kapakları haricinde soğuk havayla temasının kesilmediği gözlerde kış mevsiminde kızarıklık, sulanma ve kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Yaygın mikrop kapma olasılığı sebebiyle konjonktivit gibi bulaşıcı göz hastalıkları da görülebiliyor. Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu kış mevsiminin etkilerinden gözleri korumanın yollarını anlatıyor.
#Konjonktivit NedirKış mevsiminde yaşadığımız soğuk havalar sebebiyle vücudumuz kendini korumaya odaklanıyor. Soğuk havaya karşı dirençli olduğu bilinen gözler de kendini korumak için çeşitli reaksiyonlar verebiliyor. Göz kapakları haricinde soğuk havayla temasının kesilmediği gözlerde kış mevsiminde kızarıklık, sulanma ve kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Yaygın mikrop kapma olasılığı sebebiyle konjonktivit gibi bulaşıcı göz hastalıkları da görülebiliyor. Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu, kış mevsiminin etkilerinden gözleri korumanın yollarını anlatıyor.
#Göz SağlığıGözler vücutta en hassas ve en önemli organlardan biri olarak kabul ediliyor. Günlük yaşam akışı içerisinde göz sağlığı çoğu zaman ihmal ediliyor ancak bu dikkatsizlik, ciddi göz rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Toplumda yanlış bilinen, eş dost önerisiyle yapılan hatalı uygulamalar ise sonuçları görme kaybına varan tablolara neden oluyor. Göz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Abdullah Özkaya, göz sağlığında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
#Göz SağlığıGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Gülergün, Covid-19 ve mevsimsel alerjinin benzer belirtileri olduğuna dikkat çekerek, iki hastalığın birbirine karıştırılmaması uyarısında bulundu. Gülergün, “Doğru teşhis için göğüs hastalıkları muayenesi, alerji testi, kan tetkikleri ve solunum fonksiyon testi gibi tetkiklerin yapılması gereklidir” dedi.
#AlerjiGözlük kullanmak göz numarasını ilerletir… Gözdeki ışık çakmaları zamanla düzelir… Bebeklerde göz sulanması doğal bir durum… Toplumda sıkça duyulan bu cümleler göz sağlığımız hakkında doğru sanılan yanlış bilgilerden sadece bazıları. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay doğru sanılan en yaygın 10 yanlış bilgiyi anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Göz