Şaşılık olarak da bilinen göz kayması, gözlerin farklı yönlere bakması ve aynı derecede hizada olmaması anlamına gelen bir rahatsızlık olarak bilinir. Göz hareketlerinde bulunan paralellik bozulduğu durumda şaşılık ya da göz kayması meydana gelebilir. Bebeklik döneminin ilk 3 ayına kadar olan göz kaymaları normal olarak kabul edilir. Dördüncü aydan sonraki süreçte ise şaşılık meydana geliyorsa bu durum ilerleyen zamanlarda daha kötü bir hale gelmemesi için dikkate alınması gerekir. Peki, göz kayması nedir ve neden oluşur? Tedavileri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Göz Kayması Tedavisi NedirErzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisi için ara kurtarma çalışmaları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar son durumu aktarırken, 'Heyelan riski devam ediyor. Halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde ölçümler sürüyor.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 'Sabırlı ve Mangal açık ocağındaki faaliyetlere ara veriyoruz.' ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da olayda ihmal ve kusuru olan kim varsa hukuk önünde hesabını vereceğini vurguladı. Bakan Özhaseki ise olay sonrası bölgeye ilk anda sağlık sebepleri ile gelemediğini belirtirken, '8 saat süren bir operasyon geçirdim. Her gün topraktan numune alacağız, havadaki çalışmaları sürdüreceğiz.' dedi.
#ErzincanCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz ile ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesiyle ilgili "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Milletimiz söz konusu bağımsızlığı, istiklali, özgürlüğü olduğunda hiçbir şey dinlemez." dedi.
#Fuat OktayYılın son haftası. Türkiye, Birleşmiş Milletler’de Kudüs ile ilgili verdiği mücadelede bir diplomasi zaferi kazandı. Suriye, ABD ile ilişkiler, terör gibi önemli meseleler 2018’de çözülmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la hem masadaki kritik konuları hem de Batı’nın İslam algısını konuştuk.
#GazetehaberleriBu aslında Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nun Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı sıfatıyla verdiği son röportaj. Yedi senelik müsteşarlık mesaisinden sonra Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atandığı New York’a hareketinden saatler önce yapıldı. Kendisi Atlantik’in üzerinde uçaktayken ise bu satırların yazarı, bir gazetecinin başına gelebilecek en fena şeylerden biriyle yüz yüze geldi. Bir saat yirmi dakikalık kaydın kendisi vardı ama sesi yoktu. Bu teknik krizi anlayışla karşılayıp yeni görevinin ilk haftasında bana tekrar telefonla çok geniş zaman ayırdığı için Büyükelçi Sinirlioğlu’na özel bir teşekkür borçluyum. Burada okuyacaklarınız kendisinin ‘eski müsteşar’ sıfatıyla yaptığı yorumlardır. Yeni görev alanının öncelikli konularını ileride başka bir röportajda değerlendirebilmeyi umuyorum. Sinirlioğlu’nun dış politikaya yönelik eleştirilere de yanıt vererek burada çizmiş olduğu iskelet, Türk hariciyesinin bugün nerede durduğuna ilişkin önemli bir manifesto niteliğinde.
#Cansu ÇamlıbelBaşbakan Tayyip Erdoğan’ın vedası olarak yorumlanan dünkü AK Parti Büyük Kongresi’nin ruhunu tasarlayan beyin takımının kilit ismi kuşkusuz “Başbakanın kara kutusu” yakıştırması yapılan Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan. Hem partisinin 2023 manifestosunda hem de Erdoğan’ın konuşmasında önemli izleri bulunan Akdoğan, mesajların arka planını Hürriyet’e anlattı. Akdoğan, hükümetin Kürt meselesinde izleyeceği yeni rotaya dair ipuçları da verdi.
Patron Patrona’nın bu haftaki konuğu, genç ve başarılı bir inşaatçı, bir mühendis, bir işletmeci ve YT Yapı’nın kurucu ortaklarından Şerafettin Tolga Ülkealan. Genel Merkez Binaları inşasında çok iyi olduklarını ve her yıl bu binalardan 20’den fazla inşa ettiklerinin altını çizen Ülkealan’ın en önemli özelliği ise başarıya ulaşmak için öngörülebilir risklere girmesi.