Göz çeşitli nedenlere bağlı olarak kanlanabilir. Gözleri kanlanan kişiler doktora gitmeden önce neden gözlerinin kanlandığına dair bir araştırma yapmaktadırlar. Göz neden kanlanır sorusuna verilebilecek pek çok cevap bulunmaktadır. Göz kanlanmasının nedenleri ve göz kanlanmasına nelerin iyi geldiği sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki, göz neden kanlanır? Göz kanlanması nasıl geçer? Göz kanlanmasına ne iyi gelmektedir? Göz kanlanmasının ve kaşıntısının nedenleri nelerdir? İşte göz kanlanmasına dair tüm detaylar.
Göz alerjileri, genellikle, gözde sulanma, batma hissi, kaşıntı, gözün içinde bir cisim varmış hissi gibi belirtilerle gözlemlenen, mevsimsel yahut yıl boyu ortaya çıkan türleri olan bir göz rahatsızlığı problemidir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Göz AlerjileriKış aylarının gelmesiyle “konjonktivit”ler yani göz enfeksiyonları (mikrop kapması) yaygınlaştı… Konjonktivitin temel belirtisi ise gözlerde kızarma ve çapaklanmadır. Konjonktivit geçirenlerde, özellikle sabah kalkınca çapaklanma yüzünden kirpikler birbirine yapışık olur. Ayrıca gözlerde kaşıntı, batma ve şişme izlenebilir.
#GÖZSonbahar mevsimi pek çok alerjik hastalığı da beraberinde getiriyor. Gözde kızarıklık, kaşıntı ve sulanma gibi şikâyetlerin habercisi olan mevsimsel göz alerjisi de bunların başında geliyor. Prof. Dr. Budakoğlu, “Her göz kızarıklığı Covid-19 anlamına gelmiyor” dedi.
#GÖZGözlerimizi ovalamanın ciddi göz problemlerine, hatta görme kaybına yol açabileceğini biliyor muydunuz? “Gözlerimi ovalamak ne kadar zararlı olabilir ki…” demeyin! Gözlerimizi ovalamanın estetik, hijyen, güvenlik ve görme açısından zararlarını Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar anlattı.
#GözGöz kaşıntısı, son dönemlerde hava kirliliğinin artmasıyla birlikte daha fazla ortaya çıkan, önlenebilen rahatsızlıklardan birisidir. Göz kaşıntısını durdurmak için yapılacak ilk şey göz doktoruna giderek durumu anlatmaktır. Göz kaşıntısına ne iyi gelir, neden olur ve nasıl geçer gibi soruların yanıtını detaylı yazımızda bulabilirsiniz.
#Göz Kaşıntısı Neden Olur“Doğanın yeniden canlandığı, insanların neşe ve sevinçlerinin arttığı bahar ayları, mevsimsel alerjik rinit hastaları için kabusun geri dönmesi gibidir. Bunun nedeni havada yayılan; ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları çiçek tozları yani polenlerdir. Soluduğumuz havaya karışabilen küçük moleküllü polenler 300 kilometre kadar uzağa bile ulaşabilir.Yani Edirne’deki bir bitki poleni, İstanbul’daki alerjik çocuğu etkileyebilmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu açıkladı.
#Bahar AlerjisiÇay, alternatif tıpta pek çok hastalığın tedavisinde yüzyıllardır kullanılmakta. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın boşuna olmadığını, çayın kalp hastalığı, alzheimer ve birçok kanser türünden korunmada yararlı olabileceğini gösteriyor. Ancak tek bir çay türüne takılıp kalmaktansa ihtiyaca göre seçim yapılmalı.
#ÇayÇay, alternatif tıpta pek çok hastalığın tedavisinde yüzyıllardır kullanılmakta. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın boşuna olmadığını, çayın kalp hastalığı, alzheimer ve birçok kanser türünden korunmada yararlı olabileceğini gösteriyor. Ancak tek bir çay türüne takılıp kalmaktansa ihtiyaca göre seçim yapılmalı.
Koronavirüs pandemisi bitiyor derken bu sefer ‘gizemli hepatit’ hastalığı dünyada endişe yarattı. Önce Avrupa’da birkaç vaka olarak görülen ve kısa sürede dünyaya yayılan hastalık, 1 aylık bebekler ile 16 yaş arasındaki çocuklarda etkili oluyor. Peki bu hastalık neden ortaya çıktı? Ülkemiz nasıl etkilenecek? Uzmanlar aileleri huzursuz eden gizemli hastalığı hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Hepatit SalgınıSonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Kaşıntı, hapşırma ve nefes darlığı gibi bazı alerji belirtilerinde de artışlar yaşanıyor. Alerjilerin bu denli artmasındaki en önemli etken ise mikroskop altında görülebilen 250-350 mikrometre büyüklüğündeki toz akarları… Peki bu canlılardan korunmak için hangi önlemleri almak gerekiyor?
#Sonbahar AlerjisiAntihistaminik tıp alanında sağlık sektörü içerisinde kullanılan bir ilacın ismidir. Doğal olarak kelimenin kökeni Latincedir. Dilimizde de bu ismiyle kullanılmaktadır. Antihistaminik nedir, ne işe yarar, neden kullanılır konularını tüm detayları ile derledik.
#Antihistaminik Nedir Ve Ne İşe Yarar?